Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under
vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till
detta inlägg ”Paleofocaccia” så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Ojoj .. tack för recept!! Ser jättegott ut!!
SvaraRadera:)
Hej Maria
RaderaVar så god! Det är jättegott och luktar underbart!
/Magnus & Jenny
Mums, vad gott! Måste testas! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram
//Lana
Ja Lana - detta är en hit ;) Fantastiskt gott!
RaderaDet samma till dig!
/Magnus & Jenny
Vilket fint bröd!!
SvaraRaderaSpänande :)
Funderar på paleo.....så jag ska studera lite här hos er!
Ja det är verkligen vackert Fröken Nilsson, och det är lika gott som vackert!
RaderaVad roligt att du funderar på Paleo, vi tycker absolut du ska prova - alltid bra att lära sig mer innan man hoppar in i något, bara att titta runt och skriva om det är något du undrar.
/Magnus & Jenny
Ser jättegott ut!
SvaraRaderaHej Erika!
RaderaVälkommen in Under vårt tak :)
Det blev en väldigt god paleofocaccia! Du får testa :)
Ha en fortsatt fin dag!
Jenny
inköpslistan är skriven. I kväll ska brödet provbakas :)
SvaraRaderaHej
RaderaVad roligt att du ska provbaka brödet, vi tycker att det blev riktigt gott!
Hälsningar
/Magnus & Jenny
Ser hur läckert ut som helst!! måste verkligen prova=)) TACK!!
SvaraRaderaHej
RaderaJa det tycker vi absolut att du ska göra, det är läckert!
/Magnus & Jenny
ska det verkligen vara 1 dl fiberhusk?
SvaraRaderaHej!
RaderaJo, 1 dl fiberhusk stämmer. Jag fick som du ser i inlägget idén till brödet från bl.a. Veronicas Paleoformfranska och när jag läste det receptet så reagerade jag precis som du och tyckte att 1 dl fiberhusk var mycket. Har inte testat att ta mindre men det borde ju gå. Testa gärna och berätta hur det gick :)
Lycka till med ditt bakande!
Jenny
Ja jag ska absolut testa den! :)
SvaraRaderaBra Tuffamamman!
RaderaHej på er Under vårt tak.
SvaraRaderaJag har följt er blogg ett tag nu och jag är så "nördigt" provande på det mesta. Allt har smakat gott för utom gröten. Bakat flera sorter av brödrecepten, men detta tog hem priset som det allra godaste. Brietårtan passade utmärkt till brödet.
Bananpannkakan är nästan alltid min frukost för den är så supergod med lite bär och kokosmjölk till. Har prövat haft i lite russin, berberris och strött på riven kokos, säger bara hur gott som helst.
Låter också både träningsvänner och "vanliga" lata ta del av er blogg genom facebook och mun mot mun metoden. Snygg blogg och begåvat med alla recept-länkar.
Tusen tack till er!
Hej Paola!
RaderaTack för alla dina fina ord och för att du sprider vår blogg vidare :)
Så roligt att du har glädje av så många utav våra recept! Det är roligt att kunna inspirera andra till ett liv med Paleo som vi mår så bra utav.
Hur ska vi nu få dig att tycka om gröten.... ;)
Jag skulle vilja tipsa dig om att mosa en halv banan och blanda ner när du kokar gröten, då får du lite mer sötma och gröten känns fylligare i smaken. Vi har själva gjort detta de senaste gångerna och tycker det blir jättegott :)
Fortsätt att äta och njuta av ren och god Paleomat!
Jenny
hej,vill berätta om min väg till lugn mage utan uppblåshet o kramp-jag slutade med gluten o mejeriprodukter för en månad sen o mådde ok och tänkte att jag ska sluta med det glutenfria mjölet oxå o ingen laktosfria produkter-jag blev superfin i magen o när jag var o inhandlade byxor igår hade jag gått ner en storlek i numret utan att jag hade tänkt på det. är det tillåtet att äta all frukt o grönsaker o torkad frukt i paleo? är det bättre att koka eller laga grönsaker i ugn istället för att steka?
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaVälkommen in Under vårt tak! Vad roligt att du blivit så mycket bättre med Paleomat och att man dessutom formar om kroppen är ju inte fel :) Ren och naturlig mat gör en stor skillnad i livet!
Jag man får äta alla frukter, grönsaker och rotfrukter (men inte baljväxter och spannmål) och även torkade frukter. Men se upp med torkade frukter då det ofta finns tillsatser i dessa - och det vill man inte ha! Grönsaker tillsammans med rotfrukter är en basvara inom Paleo så det får och ska du äta mycket av, frukt är ett tillbehör och ska ätas enligt detta. Alltså grönsaker för att bli mätt och frukt någon gång då och då.
Vi gör alla varianter, råa grönsaker, kokta, stekta och ugnsbakade! Variera dig och njut av den mångfald av tillagningssätt som grönsaker och rotfrukter bjuder på!
Lycka till och har du fler frågor eller funderingar så är det bara att skriva!
/Magnus
Hej Annika
SvaraRaderaDu ska absolut prova detta brödet! Oliverna kommer passa jättebra - vet dock inte om det kan bli för blött med dem på. Prova, är det enda jag kan säga!
Lycka till och meddela gärna hur det gått!
/Magnus & Jenny
Hej! Kan man alltid ersätta fiberhusk med psylliumfrön?
SvaraRaderaHej Linnéa
RaderaNej, nej men man kan ersätta det med psylliumhusk som är pulvriserade psylliumskal.
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaTror ni det går att frysa detta brödet??
Tack för all inspiration ni ger!!
Med vänlig hälsning Lina
Hej Linda
RaderaJa det ska gå bra att frysa, men självklart smakar det som alltid bäst färskt.
Magnus & Jenny
Jag vill bara tacka för ett jättegott(!) bröd! Som lchfare är jag sååå trött på "bröd" som enbart smakar ägg och/eller har äggig konsistens. Det här är det första brödet som jag har smakat som jag faktiskt gillat. Så tack! Tack så jättemycket! :)
SvaraRaderaRebecca
Hej Rebecca
RaderaSå fantastiskt roligt att höra - stort tack!
Vi är faktiskt väldigt nöjda själva med just detta bröd :)
Ha en fortsatt fin helg!
Magnus & Jenny
Jag gjorde detta bröd igår och det blev jättegott! Min deg blev väldigt lös så jag fick pytsa i mer av de torra ingredienserna men den blev ändå så lös att jag inte kunde göra några hål..Fick även grädda den längre tid. Men när den väl var klar så blev den jättegod :) Tack för en inspirerande sida.
SvaraRaderaErt focciatia bröd var såå gott att jag tänkte prova att använda det som pizza botten! ��
SvaraRaderaVi får se hur det blir. ��
Camilla P-A
Tack för tipset Camilla och stort lycka till!
RaderaMagnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaJag undrar, möjligtvis är jag känslig mot jäst och/eller bakpulver. Har ni några förslag vad man kan använda istället för dessa, när de står i recepten?
PS. Som jag skrev på fb, jättegott att använda focciatian som pizza botten och blev en god smörgås till frukost! ��
Hej Camilla
RaderaMan kan använda bikarbonat. MEN bikarbonat kräver någon form av syra för att reagera (start jäsning) och det kan ge en svag smak- och färgförändring i bakverket. Om du använder bikarbonat så är det precis halva mängden mot bakpulver (står det 2 tsk bakpulver i receptet så behöver du enbart använda 1 tsk bikarbonat).
Härligt att Focaccian passade så bra till Pizzabotten - bra tips!
Magnus & Jenny
Tack för hjälpen! Kanske man kan använda citronsyra tillsammans med bikarbonaten?
SvaraRaderaKan man utesluta kokosmjölet?
Ja, focciatian är en succé, båda barnen och mannen gillade det! ☺️
Hej Camilla
RaderaMan kan absolut pressa ner lite citron. Varför vill du ta bort kokosmjölet?
Roligt att det är så omtyckt!
Magnus & Jenny
Eftersom jag har en känslig mage och fick även lite känningar av focciatia brödet, så tänkte jag köra uteslutningsmetoden för att se var problemet ligger, bakpulvret/mandelmjölet eller kokosmjölet? Eftersom min mage reagerade på kokosoljan ( jag försöker nu att vänja magen med en tsk om dagen) så tänkte jag att det kan vara kokosmjölet! ;)
SvaraRaderaHej Camilla
RaderaOk, förstår. Jag (Magnus) har också en känslig mage och vet att jag reagerar på fiberhusk, både detta brödet och "Morotsbröd i långpanna" känns ganska snart i magen. Får ta det väldigt försiktigt och bara äta lite. Tror det kan vara en god idé att prova om det är fiberhusken.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Ah, det tänkte jag inte ens på att utesluta! :) ska jag bara ta bort det eller ersätta med annat?
SvaraRaderaHej Camilla
RaderaProva att halvera mängden Fiberhusk och ät bara lite när du provar.
Magnus & Jenny
Tack, det ska jag prova! Hoppas det går bra, bara älskar det här brödet! Gott att rosta nästa dag eller steka i kokosolja! ;)
SvaraRaderaNu har jag bakat med halva mängden! Det blev tom godare än innan! �� rekommenderas!
SvaraRaderaNu har vi mackor att rosta i någon dag! ��
Perfekt Camilla! Roligt att höra!
RaderaMagnus & Jenny