söndag 17 februari 2013

Paleofocaccia!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleofocaccia” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

42 kommentarer:

  1. Ojoj .. tack för recept!! Ser jättegott ut!!
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria

      Var så god! Det är jättegott och luktar underbart!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Mums, vad gott! Måste testas! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Lana - detta är en hit ;) Fantastiskt gott!

      Det samma till dig!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Vilket fint bröd!!
    Spänande :)
    Funderar på paleo.....så jag ska studera lite här hos er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är verkligen vackert Fröken Nilsson, och det är lika gott som vackert!

      Vad roligt att du funderar på Paleo, vi tycker absolut du ska prova - alltid bra att lära sig mer innan man hoppar in i något, bara att titta runt och skriva om det är något du undrar.

      /Magnus & Jenny

      Radera
  4. Svar
    1. Hej Erika!

      Välkommen in Under vårt tak :)

      Det blev en väldigt god paleofocaccia! Du får testa :)

      Ha en fortsatt fin dag!

      Jenny

      Radera
  5. inköpslistan är skriven. I kväll ska brödet provbakas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Vad roligt att du ska provbaka brödet, vi tycker att det blev riktigt gott!

      Hälsningar

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. Ser hur läckert ut som helst!! måste verkligen prova=)) TACK!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja det tycker vi absolut att du ska göra, det är läckert!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  7. ska det verkligen vara 1 dl fiberhusk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jo, 1 dl fiberhusk stämmer. Jag fick som du ser i inlägget idén till brödet från bl.a. Veronicas Paleoformfranska och när jag läste det receptet så reagerade jag precis som du och tyckte att 1 dl fiberhusk var mycket. Har inte testat att ta mindre men det borde ju gå. Testa gärna och berätta hur det gick :)

      Lycka till med ditt bakande!

      Jenny

      Radera
  8. Ja jag ska absolut testa den! :)

    SvaraRadera
  9. Hej på er Under vårt tak.
    Jag har följt er blogg ett tag nu och jag är så "nördigt" provande på det mesta. Allt har smakat gott för utom gröten. Bakat flera sorter av brödrecepten, men detta tog hem priset som det allra godaste. Brietårtan passade utmärkt till brödet.
    Bananpannkakan är nästan alltid min frukost för den är så supergod med lite bär och kokosmjölk till. Har prövat haft i lite russin, berberris och strött på riven kokos, säger bara hur gott som helst.
    Låter också både träningsvänner och "vanliga" lata ta del av er blogg genom facebook och mun mot mun metoden. Snygg blogg och begåvat med alla recept-länkar.
    Tusen tack till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Paola!

      Tack för alla dina fina ord och för att du sprider vår blogg vidare :)

      Så roligt att du har glädje av så många utav våra recept! Det är roligt att kunna inspirera andra till ett liv med Paleo som vi mår så bra utav.

      Hur ska vi nu få dig att tycka om gröten.... ;)
      Jag skulle vilja tipsa dig om att mosa en halv banan och blanda ner när du kokar gröten, då får du lite mer sötma och gröten känns fylligare i smaken. Vi har själva gjort detta de senaste gångerna och tycker det blir jättegott :)

      Fortsätt att äta och njuta av ren och god Paleomat!

      Jenny

      Radera
  10. hej,vill berätta om min väg till lugn mage utan uppblåshet o kramp-jag slutade med gluten o mejeriprodukter för en månad sen o mådde ok och tänkte att jag ska sluta med det glutenfria mjölet oxå o ingen laktosfria produkter-jag blev superfin i magen o när jag var o inhandlade byxor igår hade jag gått ner en storlek i numret utan att jag hade tänkt på det. är det tillåtet att äta all frukt o grönsaker o torkad frukt i paleo? är det bättre att koka eller laga grönsaker i ugn istället för att steka?

    SvaraRadera
  11. Hej

    Välkommen in Under vårt tak! Vad roligt att du blivit så mycket bättre med Paleomat och att man dessutom formar om kroppen är ju inte fel :) Ren och naturlig mat gör en stor skillnad i livet!

    Jag man får äta alla frukter, grönsaker och rotfrukter (men inte baljväxter och spannmål) och även torkade frukter. Men se upp med torkade frukter då det ofta finns tillsatser i dessa - och det vill man inte ha! Grönsaker tillsammans med rotfrukter är en basvara inom Paleo så det får och ska du äta mycket av, frukt är ett tillbehör och ska ätas enligt detta. Alltså grönsaker för att bli mätt och frukt någon gång då och då.

    Vi gör alla varianter, råa grönsaker, kokta, stekta och ugnsbakade! Variera dig och njut av den mångfald av tillagningssätt som grönsaker och rotfrukter bjuder på!

    Lycka till och har du fler frågor eller funderingar så är det bara att skriva!

    /Magnus

    SvaraRadera
  12. Måste nog prova och baka detta bröd, vill gärna ha oliver i tror du/ni att det blir för blött m det??/Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika

      Du ska absolut prova detta brödet! Oliverna kommer passa jättebra - vet dock inte om det kan bli för blött med dem på. Prova, är det enda jag kan säga!

      Lycka till och meddela gärna hur det gått!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  13. Hej! Kan man alltid ersätta fiberhusk med psylliumfrön?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnéa

      Nej, nej men man kan ersätta det med psylliumhusk som är pulvriserade psylliumskal.

      Magnus & Jenny

      Radera
  14. Hej!
    Tror ni det går att frysa detta brödet??
    Tack för all inspiration ni ger!!
    Med vänlig hälsning Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda

      Ja det ska gå bra att frysa, men självklart smakar det som alltid bäst färskt.

      Magnus & Jenny

      Radera
  15. Jag vill bara tacka för ett jättegott(!) bröd! Som lchfare är jag sååå trött på "bröd" som enbart smakar ägg och/eller har äggig konsistens. Det här är det första brödet som jag har smakat som jag faktiskt gillat. Så tack! Tack så jättemycket! :)

    Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rebecca

      Så fantastiskt roligt att höra - stort tack!

      Vi är faktiskt väldigt nöjda själva med just detta bröd :)

      Ha en fortsatt fin helg!

      Magnus & Jenny

      Radera
  16. Jag gjorde detta bröd igår och det blev jättegott! Min deg blev väldigt lös så jag fick pytsa i mer av de torra ingredienserna men den blev ändå så lös att jag inte kunde göra några hål..Fick även grädda den längre tid. Men när den väl var klar så blev den jättegod :) Tack för en inspirerande sida.

    SvaraRadera
  17. Ert focciatia bröd var såå gott att jag tänkte prova att använda det som pizza botten! ��
    Vi får se hur det blir. ��
    Camilla P-A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Camilla och stort lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera
  18. Hej!
    Jag undrar, möjligtvis är jag känslig mot jäst och/eller bakpulver. Har ni några förslag vad man kan använda istället för dessa, när de står i recepten?
    PS. Som jag skrev på fb, jättegott att använda focciatian som pizza botten och blev en god smörgås till frukost! ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla

      Man kan använda bikarbonat. MEN bikarbonat kräver någon form av syra för att reagera (start jäsning) och det kan ge en svag smak- och färgförändring i bakverket. Om du använder bikarbonat så är det precis halva mängden mot bakpulver (står det 2 tsk bakpulver i receptet så behöver du enbart använda 1 tsk bikarbonat).

      Härligt att Focaccian passade så bra till Pizzabotten - bra tips!

      Magnus & Jenny

      Radera
  19. Tack för hjälpen! Kanske man kan använda citronsyra tillsammans med bikarbonaten?
    Kan man utesluta kokosmjölet?
    Ja, focciatian är en succé, båda barnen och mannen gillade det! ☺️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla

      Man kan absolut pressa ner lite citron. Varför vill du ta bort kokosmjölet?

      Roligt att det är så omtyckt!

      Magnus & Jenny

      Radera
  20. Eftersom jag har en känslig mage och fick även lite känningar av focciatia brödet, så tänkte jag köra uteslutningsmetoden för att se var problemet ligger, bakpulvret/mandelmjölet eller kokosmjölet? Eftersom min mage reagerade på kokosoljan ( jag försöker nu att vänja magen med en tsk om dagen) så tänkte jag att det kan vara kokosmjölet! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla

      Ok, förstår. Jag (Magnus) har också en känslig mage och vet att jag reagerar på fiberhusk, både detta brödet och "Morotsbröd i långpanna" känns ganska snart i magen. Får ta det väldigt försiktigt och bara äta lite. Tror det kan vara en god idé att prova om det är fiberhusken.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  21. Ah, det tänkte jag inte ens på att utesluta! :) ska jag bara ta bort det eller ersätta med annat?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Camilla

      Prova att halvera mängden Fiberhusk och ät bara lite när du provar.

      Magnus & Jenny

      Radera
  22. Tack, det ska jag prova! Hoppas det går bra, bara älskar det här brödet! Gott att rosta nästa dag eller steka i kokosolja! ;)

    SvaraRadera
  23. Nu har jag bakat med halva mängden! Det blev tom godare än innan! �� rekommenderas!
    Nu har vi mackor att rosta i någon dag! ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt Camilla! Roligt att höra!

      Magnus & Jenny

      Radera