fredag 12 april 2013

Gästinlägg Whole30 vecka 2


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Gästinlägg Whole30 vecka 2” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

 
 

6 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt rolig läsning! :) Sitter och skrattar högt för mig själv. Du är fantastisk på att skriva. Och jag känner igen mig i så mycket. Frågan om olika saker fanns på stenåldern till exempel... I början är den kul, men efter 18 månader av "fanns stekpannor på stenåldern???"... inte lika kul längre av nån anledning. Men nu har jag ätit paleo i ca 20 månader och de flesta har vant sig. :)

  På tisdag är dag 30 för mig på min Whole30, och man får verkligen många tankar om hur andra äter osv, typ - äter de fortfarande pasta? På riktigt??? Fast för mig har det inte varit en lika stor omställning som för dig, eftersom jag redan äter paleokost, men även jag har känt förändringar. Och det här med socker i allt...! Jag funderar på att göra egen buljong bara för det!

  Jag kan verkligen rekommendera alla (speciellt de som redan äter paleo) att göra en W30. Det känns jättebra i kroppen, och man får upp ögonen för kosten på ett helt annat sätt.

  Bra jobbat Helen! You go girl! :)

  /Anna
  http://i-ur-och-skur.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna!!! Börjar också redan tröttna på alla kommentarer... Jo, jag kan äta oliver. Nä, jag tänker inte börjar äta godis var och varannan dag sen. Nej, det är INTE en diet som man liksom avslutar och sen återgår till det "gamla" livet. Och jag orkar inte ge mig in i diskussioner om varför jag inte tror att Viktväktarna är ett bra koncept. Jag menar light kan ju inte vara bra på riktigt!?! Pasta kommer jag nog i princip aldrig mera äta. Och vit klegga-potatissallad? Nejtack! ALDRIG mer!!!
   Jag har alltid reflekterat över vad jag äter, så så stort är inte steget. Men att i denna utsträckning ifrågasätta varenda tugga! Det är STORT!! Men jag måste erkänna... Jag är frälst!
   Buljong ja! Har nu köpt en Crock Pot. Där ska det tillverkas egen buljong minsann!! Återkommer om hur detta projekt fortlöper :-)
   Kikar in på din blogg då och då!
   Tack för skön stöttning och många vackra ord!!
   Ha en skön helg!!
   Kram

   Radera
 2. Härligt att läsa!!!
  Jag längtar till sommarlovet! Har tänkt köra whole30 då.
  Varför vänta så länge... jo, jobbar som lärare och äter med mina elever varje dag, så det är lite trixigt.
  Min vardag är ganska mycket paleo ändå, men ser fram emot utmaningen!
  Fortsatt lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar onekligen trixigt att få ihop när man är mer eller mindre tvungen att äta på ett visst sätt på jobbet. Kan jag förstå. Kan kanske vara klokt att vänta till sommarlovet då, men då fixar du det! Under tiden kanske du kan leva så paleo som möjligt och göra så kloka val som det bara går, och äta det du själv vill hemma, precis som du verkar göra! :-)
   Ladda och peppa dig själv sålänge!
   Tack och lycka till du också!! Whole30 är verkligen värt att kämpa för!!

   Radera
  2. Hej Ia!

   Är i precis samma situation som dig. Jag jobbar på en förskola och äter pedagogiskt med barnen varje dag. I bland blir det både frukost, lunch och mellanmål. Det är inte lätt men man får göra det bästa utav det. Man kan nog säga att jag äter 70% Paleo och 30% "vanlig" mat. Skillnaden mellan mig och Magnus är att jag inte blir dålig av att äta "vanlig" mat även om jag känner mig uppblåst av att inte äta Paleo. Det härliga med semestern är inte enbart att vara ledig utan också att kunna påverka till fullo vad man ska och vill äta vilket vi som måste äta pedagogiskt med barnen inte kan göra när vi jobbar. Lycka till med din utmaning! /Jenny

   Radera
 3. Heja dig!!! Du tar dig igenom dagarna superbra!!

  Jag tar i en msk kokosolja i mitt kaffe sedan jag slutade med min mjölk i kaffet. Gott!

  Www.paleohososs.blogspot.se

  SvaraRadera