torsdag 11 april 2013

Avokado en basvara i Paleoskafferiet!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Avokado en basvara i Paleoskafferiet” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

9 kommentarer:

 1. Har ni några erfarenheter eller tankar kring det här med att få akuta magsmärtor av avokado? Jag har ibs sedan 10 år, började med lchf för 2½ år sedan och har senaste halvåret övergått till paleo/mjölkfri lchf för att sista veckorna helt övergått till paleo. Jag tål allt numera utom frukt i större mängd och avokado, men det enda jag får riktigt ont i magen av nu är avokado :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise

   Tack för din kommentar och vad roligt att du börjat med Paleo!

   Jag har tyvärr aldrig hört om att man får ont i magen av avokado, men däremot av olika sorters frukt - det är inte helt ovanligt! Min erfarenhet är att efter att man ätit Paleo under en period så ändras kroppen och det är inte omöjligt att du med tiden klarar av både frukt och avokado.

   Vi har en hel del gemensamt, fick Julen 2003 magsjuka i flera omgångar och efter det diagnosen IBS! Under sju år levde jag med detta och allt vad det innebär - nu har jag ätit Paleo under snart 3 år och har inga som helst symptom längre, ju mer strikt jag är desto bättre mår jag! OCH med tiden har jag blivit kvitt allergier som pollen och skaldjur!!

   Läs gärna hur vi började med Paleo här: http://undervarttak.blogspot.se/2011/10/leva-paleo.html

   Hälsningar

   /Magnus

   Radera
  2. Oj! Ja där känner jag igen mig en hel del. I hela din berättelse. Både hemskt och peppande på samma gång. Facket IBS - slaskhinken för outredda magar. Eller magar som läkarna inte lyckas få ordning på och ger upp med baktanken att det hela antagligen är psykiskt.

   Frukt kan jag stå ut med att magen inte vill med, jag har ju undvikit frukt i så många år och alla sorters socker är främmande för magen i nuläget efter 2½ år HELT utan, men jag VILL kunna äta en frukt ibland nu när jag helt och hållet gått över på paleo :) Jag hoppas att det ger med sig och att jag lyckas vänja magen. Banan gå ganska bra, det var också den enda frukten jag tålde som yngre utan att få katarrproblem. Men jag blir tokig på att inte få äta avokado. Jag älskar avokado, och det är ju så mättande och nyttigt. Det slår aldrig fel, äter jag det så får jag kramper i magsäcken, riktigt ont, i flera timmar efteråt. Totalt utmattande... Surt :(

   Tack för ett jättebra svar, och tack för att du länkade mig vidare till din IBS-berättelse :) Kikar definitivt in här många fler gånger!

   Radera
  3. Hej Louise

   Tänkte på att avokado faktisk är en stenfrukt, vet du om du har allergi mot stenfrukter? Klart att man ibland vill kunna njuta av frukt och självklart avokado!

   Vet du om det är skillnad när frukten/avokadon är tillagad - som t.ex. så gör vi ju bananpannkakor och där är bananen tillagad... skulle vara intressant och veta om det förändrade något :)

   Vi hörs igen

   /Magnus

   Radera
  4. Hm, har ingen stenfruktsallergi vad jag VET, men jag skulle ju kunna undersöka saken :)

   Avokado har jag bara ätit otillagad, dom gånger jag klarat avokado har det varit i väldigt små mängder till annan mat, tex ett par slices i en kyckling- eller räksallad... Får försöka leta på något recept med tillagad avokado och prova! :)

   Tack!

   Radera
 2. Vilket bra inlägg med nyttig information! :)
  Jag har också hört att man kan få ont i magen av avokado... Alla vi har känsliga magar...trots att jag t ex äter strikt mejeri- och glutenfritt får jag ont i magen av vissa grönsaker (fortfarande! trots att jag ätit nästan paleo i snart två år...:( )
  Men jag är ändå så glad att jag hittat det sättet att äta, magen mår ju mycket bättre! :)
  Förresten, vi vart till Paleo-restaurang i Köpenhamn! Jättegod mat! Tänk om man kunde ha sådan restaurang här hos oss i Sverige! :)
  Ha en toppen dag!
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lana

   Vi är många som har problem med våra magar, men det är ändå skönt när man kan identifiera problemet och vet vilken typ av mat man har svårt för. Och ja, med Paleo så mår man fantastiskt mycket bättre! Skönt!

   Vad roligt att ni var på Paleo restaurangen! Det hade varit jätteskoj att få konceptet till Sverige. Tog ni kort? Kommer det något på din blogg?

   Hoppas att du får en fin helg!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 3. Nyfiken! Var i Köpenhamn hittade du den? Vad heter den? Bor ju i Malmö, och det är numera bara tvärs över bron. Saknar också någon sådan restaurang!!
  Ha det jättebra!!! / Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena

   Lägger en länk till restaurangen här! Härligt att kunna åka över lite snabbt och enkelt :)

   http://palæo.dk/

   /Magnus & Jenny

   Radera