fredag 19 april 2013

Gästinlägg Whole30 vecka 3


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Gästinlägg Whole30 vecka 3” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

 

11 kommentarer:

 1. Grattis! Ohh va skönt att höra! Sträck på dig, var stolt! Tror att anledningen till att du blir helt utpumpad är kolhydrats- intaget. Räkna ut hur mycket du får i dig innan träningen. Om det inte är tillräckligt justera till 50-100g kolhydrater. De borde få fräs på träningen. (Innebär rätt mycket sötpotatis och sallad). Om du redan ligger på 50-100 så justera det uppåt. ta 100-150. Se till så du får i dig det du ska både före och efter träning. Protein ex.
  Här är en bra sida med kolhydrater för paleo : http://balancedbites.com/2011/08/paleo-diet-carbs.html

  Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har luskat lite och ska testa med mera kolhydrater och sötpotatis!! Japp! Ska kika in på din länk också!! Tack!!!

   Radera
 2. Och sen angående alla kommentarer. De är bara avis för att du PALLAR ta bort alla de grejorna. Och säg som jag när nån frågar dittan och dattan om bröd o pasta -"Googla det". Behöver inte försvara dig. Samma när man är och äter hos folk. Ta med eget käk. Tycker de det är svåart att laga till dig så "Please don't". Frågar de varför du inte äter samma så kan du ställa frågan tebax? -"Varför äter inte DU rätt?" Stå på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen :-)
   Gjorde samma sak när jag var vegetarian! Folk frågade ofta varför jag inte åt kött. Jaha, oj, varför äter du kött då?
   Eller som att jag inte tittar på TV... Får man också många kommentarer om... Ska bara försöka landa i något lagom förhållningssätt... Många är så envisa bara att jooooo det är mycket bättre med GI och dom måste faktiskt äta var 3:e timme och måste ha kolhydrater. Orkar inte diskutera och är lite för tjurig och envis för att bara lägga ner diskussionen, men kommer troligen landa där ändå endera dagen...

   Radera
 3. Kul att läsa om dig Helena, väldigt inspirerande. Ska försöka ta mig i kragen å köra en whole 20. Å vissa personer kan vara väldigt jobbiga. Först förklarar man att man inte mår bra av spannmålsprodukter, fem minuter senare kommer de med en fetisdagsbulle och blir småstött när man tackar nej. Å det ska trugas och trugas. Så jag tycker nog att det som är besvärligaste med att äta LCHF el Paleo är alla som vill bjuda på något..... för det är ju så man gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta!! Testa en Whole något, det är riktigt spännande, intressant och lärorikt!! En häftig resa!!
   Det är precis som du säger. Man ska fika och äta, och dricka vin och fika ännu mera. Annars kan man liksom inte umgås. Man KAN faktiskt träffas och GÖRA något också. Gå tex. Man måste inte äta. Men så ser vårt samhälle ut. Det är det sköna med att göra Whole30. Det är nolltolerans. Finns inget att fundera på. Nej, ingen semla, inget tuggummi,inget vin, inget godis. Nada, punkt slut. Ska försöka ta med mig den känslan när W30 är slut. Att man kan säga nej och man dör inte. Blir dom sura är det DERAS problem. Man ska i princip aldrig äta något för någon annans skull. Möjligen om ens barn har bakat eller så, så kan man smaka lite, men inte annars :-). Fast inte under W30!!
   Skönt att känna att vi inte är ensamma i denna fight!! Det finns uppenbarligen många av oss "där ute".
   Lycka till!!!

   Radera
 4. Jag är grymt imponerad av dig, Helena! Att gå från att äta "vanligt", till att göra en Whole30, det inger respekt! Och tyvärr, det enda sättet att få tyst på motståndarna, är att inte säga nåt själv. Jag svara om nån frågar, och de flesta har vant sig. Det är när det kommer nya människor som det uppstår diskussioner, och just de gamla "veckotidningsråden" om att äta var tredje timme osv blir väldigt tröttsamt, när man själv klarar av att vara utan mat i ca 12-13 timmar innan man blir hungrig.

  Nu är jag klar med min egen W30 http://i-ur-och-skur.blogspot.se/2013/04/130416-nu-ar-min-w30-slut-och-ett-kort.html och man får många tankar, precis som du beskriver.

  Angående en Whole20 så är jag ganska säker på att det är för kort tid, eftersom det är i vecka tre som saker och ting börjar hända, men det är ju bättre än inget. :)

  SvaraRadera
 5. Är nog benägen att hålla med dig, Anna. Det var tredje veckan det hände saker och nu går det liksom av bara farten. Även om det känns riktigt läskigt att det snart är slut. Nu ska jag försöka hålla balansen själv liksom... Kikar in på din blogg ibland!! Kul att se in i andras liv lite ibland!! Jättekul!!! Och grattis till W30!
  Igår var jag med en kompis på stan. Jag åt frukost vid nio. Sen åt jag inte förrän vid 16 när jag kom hem igen. Lite kaffe längs vägen. Inte hungrig, ingen dipp, bara mådde bra. Dom kan få tjata så mycket dom vill att en del mår bättre av att äta var tredje timme. Ja, jo, det gör dom säkert eftersom dom MÅSTE. Och inte provat detta koncept. Jag mår sjukt bra!! :-)
  Kommer sakna alla peppningar och förstående kommentarer och allt när detta är "slut" med gästblogg och W30. Känner mig ofta oförstådd och lite ensam även om jag har ett par bundsförvanter bland vänner och kollegor. Men det är inte så många...
  Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 6. Förstår att W30 är bättre än W20....men jag kan inte få ihop 30 dagar i rad utan "störningar". Har försökt sedan vintras, men det finns inte utrymme. Så bättre med W20 en inget alls. För mig är det i första hand mejerierna som ska bort.... och kaffet. Resten är inget större problem (tror jag).
  Det är inspirerande och tänkvärt att läsa om er andra som kört W30, ink. denna bloggs skapare så klart.
  Må så gott alla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Lotta... Jag som alltid vill hitta lösningar på allt... Kan du ta med dig mat till stället du ska? Ta med egen kokosolja och leva på omeletter, kött och sallader i olika former? Ta semester? Annat? Medger att livet ibland är kruxigt att få ihop. Men vad sjutton, på något sätt???!!! Annars är det precis som du säger, man får göra så länge det går, och så bra det går. Livet händer, liksom. Och det är också en lärdom på något sätt, mer om vad som hände mig i nästa inlägg från mig :-)
   Och kaffet får du behålla ju, utan mjölk eller socker dock. men det är en av mina dagliga njutningar numera!! :-)
   Önskar dig lycka till! Hör bara av dig till mig om du behöver tips på vägen. Och jag är nästan säker på att Magnus eller Jenny också stöttar :-). Dom är väldigt kloka och har hjälp mig massor!!!

   Radera
 7. Hej Helena! Å tack! Jo jag har vänt och vridit hela vintern. Nu är jag ledig 3 veckor (det hör lixom till att man går ut och äter tillsammans första jobbdagen efter 6 mån uppehåll), gräsänka dessutom. Vi är inte direkt överens om matvalen annars så det underlättar att vara ensam om kosthållet. Jag har två stora laster i livet, kaffe och ost. Det är därför jag även tar bort kaffet, och försöker hålla mig till eget te. Om det känns väldigt ok efter 3 veckor kan jag fortsätta efter de första dagarna på jobbet för då tar jag med eget käk, fast det blir inte riktigt rätt. Tack för stöttningen :)
  Å till Lucas om du läser detta, gillar verkligen din kommentar "Den starkaste versionen av mig själv" den fick mig att tänka nytt, tack för den.

  SvaraRadera