söndag 21 juli 2013

Kokos och Bananmuffins med Röda Vinbär!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Kokos och Bananmuffins med Röda Vinbär” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

24 kommentarer:

  1. Låter smaskens! :)
    Sparar receptet!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana

      Ja detta är ett recept att spara, mycket gott!

      Ha en fortsatt fin dag

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Hej! Först vill jag skriva att jag är så glad att jag hittade hit. Verkligen en fin och inspirerande blogg. Jag tar mina första steg mot paleo. Vilket har inneburit att jag sagt hej då till mjöl. Baby steps...Bakade er smulpaj med kokos och mandel, till jordgubbar och oj, vad det glev gott och uppskattat.
    Nu till en fråga. Var köper ni er kokosmjölk? Jag trodde att jag köpte en bra produkt när jag köpte santa marias ekologiska men, nu läser jag att just kokosmjölk på burk innehåller skyhöga halter av bisfenol A. Så nu blir det inga mer konservburkar, men finns det tetra? Och finns det ekologiskt i tetra?
    http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3540066.ece
    Hälsningar Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingrid och välkommen in Under vårt tak! Roligt att du är nyfiken på Paleo och tagit dina första steg mot en livsstil med många hälsofördelar!

      Det är verkligen tråkigt med Bisfenol A, förstår inte hur det kan vara tillåtet! Läs gärna vårt inlägg om detta här: http://undervarttak.blogspot.se/2012/09/bisfenol-i-livsmedel.html

      Vi köper alltid Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk i tetrapack, den innehåller inga tillsatser små många ekologiska gör, ingen Bisfenol A och en stor mängd kokos (80%)! Enda nackdelen är att den inte är ekologisk... Men vi anser att det är den bästa på marknaden!

      Om du har fler frågor så bara skriv till oss!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Kokos är ju så gott! Jag har aldrig bakat med vinbär, det lät spännande :) Fint med den röda färgen också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marja

      Vinbären är jättefina just nu och det fungerar utmärkt att "stoppa" ner dem i bakverk :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Tack för svaret, vad gulliga ni är som tar er tid!
    Jag har faktiskt en fråga - och det gäller det röda köttet. Jag vill försöka äta mat som motverkar inflammation i kroppen. Nu läser jag på väldigt många ställen på nätet om rött kött och inflammation. Vågar jag äta ekologiskt rött kött om jag vill äta antiinflammatoriskt? Är nöt och lamm bättre än fläsk? Vänliga hälsningar, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen Ingrid

      Klart vi svarar på kommentarer! Det är från er läsare vi får all inspiration och det är en fantastisk förmån att driva en blogg - speciellt en Paleoblogg!

      Ja du kan lungt fortsätta att äta rött kött, vad du ska tänka på är vilken typ av kött du äter och då menar jag inte nöt, får eller gris utan hur djuren är uppfödda! Det är otroligt stor skillnad på kött och kött, alla mår bäst av att äta det som de är skapade för att äta. Nötdjur ska alltså vara gräsbetande. Gårdsbutiker har ofta ekologisk uppfödning och där får djuren äta det som är naturligt för dem.

      Kan inte säga att gris är sämre än det ena eller andra, det handlar helt enkelt om hur djuren har blivit uppfödda. Om du provar "riktigt" kött kommer du märka skillnad på både utseende och smak!

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. Hej! Jag är väldigt nyfiken att testa paleokost då detta känns som en livsstil som passar mig! Har dock några frågor som jag vore ytterst tacksam om ni kunde svara på; Räknas quinoa som spannmål? På vissa sidor läser man att quinoa skulle vara okej att äta även om man följer en diet där alla spannmål skall uteslutas? Hur ställer ni er till detta? Fortsättningsvis, så undrar jag om man inom paleo bryr sig något om mängden kolhydrater i det man äter? I morötter till exempel är det ju förhållandevis mycket kolhydrater, eller är detta irrelevant inom denna livsstil?

    Tack för en bra blogg som både inspirerar till en övergång till Paleo, samt underlättar den enormt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej S

      Jätteskoj att du vill börja med Paleo!

      Quinoa bör räknas till spannmål och ingår alltså inte i Paleo. Nej man räknar inte kolhydrater, eller kalorier... Morot är alltså helt OK.

      Om du har fler frågor så bara skriv till oss, om du hellre vill skriva på mail så har vi adressen: flohult19@hotmail.se

      Tack för dina fina ord om oss!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Ps. Är mandel- och hasselnötsmjölk okej att dricka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej igen S

      Ja, MEN bara om de är fria från tillsatser och soja! Kommer du göra mjölken själv? Tänk också på att nötter och fröer är ett komplement till kosten (ligger högt upp i Paleopyramiden) och man bör inte äta (dricka) mer än 1-2 nävar nötter per dag.

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Hejsan!!
    Tack återigen för en toppenblogg med intressanta inlägg och fina lättöverskådliga recept! Jag har en fråga om knäckebröd, har ni något recept på gluten- och mjölkfria hårda bröd?
    Ha en go helg!!
    /Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika

      Tack för dina fina ord om oss!

      Vi har ett recept på ett fröknäcke: http://undervarttak.blogspot.se/2011/10/froknacke.html

      Hoppas att detta kan vara något :)

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Tack! Vilket underbart gott knäcke! Som snacks nästan. Jag strödde lite flingsalt över innan ugnen, mums!
      //Ulrika

      Radera
    3. Vad roligt att du tyckte om dem Ulrika! Bra tips med att strö lite havssalt över dem innan ugnen, tack!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Hej! Vet ni om cassava-chips är "godkänt" som snacks i paleo? Hittade det i en indisk affär.
    Mvh Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pernilla

      Cassava är ju en rotfrukt och det är helt Paleo godkänt, MEN när de tillverkar chips av den så friteras cassavan i olja och denna oljan är inte ok! Dessutom brukar det finnas andra tillsatser som inte heller de är tillåtna... Tyvärr.

      Fast du kan säkert göra själv, tunna skivor som penslas med kokosolja och kryddas för att sedan köras i ugnen - vänd dem i halvtid och eventuellt grill i slutet för att få lite crispighet.

      Magnus

      Radera
  9. En helt annan fråga, men vet ni vad som hänt med Primal Life:s sida? Oavsett vilken dator jag använder, så står det att det är fel på sidan. Jag har för mig att ni har kontakt, så jag testar den här vägen. Jag saknar den sidan! Jag har ju er, men jag vill ha mer :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta

      Jodå, vi har kontakt. Tyvärr så har hon blivit av med sitt domännamn... Så fort hon fått igång ett nytt så meddelar vi det på vår sida också!

      Magnus

      Radera
  10. Jag bakade muffinser utan vinbär, och de blev mycket goda också. Tack för receptet! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Siiri

      Det kan vi tänka oss! Så härligt att de går att variera!

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Här bakade vi dessa muffins och de blev populära dock hade vi i tranbär istället - super gott! Nästa gång ska jag testa med hallon. Tack för receptet!
    /Annika

    SvaraRadera