söndag 25 augusti 2013

Chokladmousse

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Chokladmousse" så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Är cassava-mjöl paleo?

  SvaraRadera
 2. Hej

  Detta är lite av en trickfråga. Rötter är Paleo i högsta grad, men... Cassava roten är giftig i sitt naturliga tillstånd, den måste kokas för att kunna förtäras. Vidare tros den vara en, av människan gjord, korsning av olika vilda växter och den har odlats i sitt nuvarande tillstånd i ungefär 5000 år. Detta talar för att det inte skulle vara Paleo.

  Så jag skulle helt enkelt säga, nej Cassavamjöl är inte Paleo.

  Magnus

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Smakar chokladmoussen avokado? Känns som att det vill man ju kanske inte. :) Eller inte jag iaf! Sen undrar jag vad ni använder för lönnsirap?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Nej då, den smakar inte avokado. Prova att göra den, kommer nog bli överraskad!

   Vi har använt "Maple Joe".

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Är lönnsirap bättre än honung ur paleosynpunkt? Jag tittade på lönnsirap när jag var på affären, men visste inte om vanlig lönnsirap på ICA är okej? Var köper ni er?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Angelica!

   Vi anser att Honung och Lönnsirap är i stort sett det samma då de båda är naturliga sötningsmedel från naturen. Skillnaden är smaken, det du ska vara noga med när du köper din lönnsirap är som i alla andra fall att den inte innehåller några konstiga tillsatser utan att det enbart är 100% lönnsirap. Vi köper Maple Joe - Ren lönnsirap som säljs i en liten glasflaska. Du hittar den i de flesta välsorterade matbutikerna.

   Lycka till och ha en fin dag!

   /Jenny

   Radera
 5. Har honung och agavesirap hemma, funkar det bra som sötningsmedel tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Terese!

   Du kan absolut använda dig av honung, när det gäller agavesirap så vet vi inte eftersom det inte är något vi brukar använda.

   Lycka till!
   Jenny & Magnus

   Radera