men mumms va gott de lat, hade ingen sotpotatis hemma sa jag bytte ut de med zucchini och gjorde farsen med gul lok o morotter, kryddad med er underbara tacokrydd mix. hade inte tillrakligt med cocosmjolk hemma heller sa natt agg slank ner :) hoppas verkligen att den blir. tack for all fin inspiration. ha det sa gott.
Hej! Tack för en fantastisk blogg med mycket inspiration! Jag är ganska ny på området Paleo, men när jag läser om sötpotatis i LCHF sammanhang är det ju väldigt delade åsikter om den eftersom den innehåller relativt stor mängd kolhydrater (ca 20 g per 100g?) men enligt ett Paleo-tänk är det ok att äta, eller ska det mer vara ett undantag?
Ja den går att frysa, vi har precis nu en matlåda med sötpotatisgratäng i frysen :)
Är lite osäker på vad du vill ha för tips, ekonomiska, typ av matlåda, var recepten finns...
Om du vill vara prismedveten så ska du handla råvaror som är i säsong, nu t.ex. finns rotfrukter i överflöd - laga mycket med detta som bas. De är som billigast nu och smakar som bäst!
Vi använder matlådor i rostfriff då mat som förvaras i plastmatlådor (plast över huvud taget) "suger" åt sig gifter som finns i maten - inte bra. Rostfria matlådor fungerar dessutom utmärkt att ställa in i ugnen och värma maten.
Under fliken Paleoskafferiet finns alla våra recept sparade under olika kategorier så gå gärna in där och leta efter goda recept.
Tack för ert svar! :) Jag funderade egentligen mest vad som går bra att frysa in.. Hade för mig att rotfrukter inte funkade så bra.. men det kanske de gör? Har gjort en ganska radikal förändring från pasta och ris osv som jag vet funkar... Därför känner jag mig lite grön på detta område :) Sen funderar jag... Det ingår ju så många olika kokosprodukter i paleo.. Finns det någon "risk" i att äta så mycket kokos? Eller är kokosmjälk/grädde mer hälsosamma än vanliga mjölkprodukter? Tack för den fina bloggen!!!
Vi tycker det fungerar utmärkt att frysa in rotfrukter.
Kokosnöten är en fantastisk frukt som innehåller ett mycket hälsosamt fett. Man ska inte överdriva något men nej, det är ingen "risk" i att äta mycket av kokosnöten.
Hej! Testade att ta bort färsen och serverade som gratäng till en kött bit. Helt galet gott!! Jag slängde i lite morot då affären led av brist på potatis, funka klockrent. Tack för goda råd och tips:)
Oj, oj så gott det här var!!! Den kommer vi att göra fler gånger....undrar om man skulle kunna göra med ansjovis......... Tack för alla inspirerande recept!!!!
Gillade idén med hummus! Älskar själv sötpotatis. Oftast blir det ugnsrostad!
SvaraRaderaHej Marja
RaderaUngsbakad sötpotatis är riktigt gott och den fungerar dessutom utmärkt kall, det är alltid bra. Hummusén måste du prova - jättegod!
Magnus & Jenny
Ser otroligt gott ut!
SvaraRaderaIn och starta ugnen Linnéa, verkligen god!
RaderaSett dina fantastiska naturbilder på IG - otroligt vackert, man blir lite lätt avundsjuk!
Magnus & Jenny
Tack för superbra recept! Det var verkligen jättesmarrigt :)
SvaraRadera/Ellinor
Hej Ellionor
RaderaSå roligt att du provat denna goda rätt och att du tyckte om den! Vad glada vi blir - tack!
Magnus & Jenny
Oj, vad gott det låter. Synd att inte sidan är utskriftsvänligt - detta vore något för mina barn att laga.
SvaraRaderaHej
RaderaJa denna är otroligt god! Vi jobbar på att få recepten i PDF så att de blir utskriftsvänliga - kommer med tiden :)
Magnus & Jenny
men mumms va gott de lat, hade ingen sotpotatis hemma sa jag bytte ut de med zucchini och gjorde farsen med gul lok o morotter, kryddad med er underbara tacokrydd mix. hade inte tillrakligt med cocosmjolk hemma heller sa natt agg slank ner :) hoppas verkligen att den blir. tack for all fin inspiration. ha det sa gott.
SvaraRaderaHej Caroline
RaderaVad härligt att du kör på med det du har - verkligen bra. Det låter väldigt gott, lycka till!
Tack också för dina fina ord om oss!
Magnus & Jenny
Lök lär man juh kunna ha i kötyfärsen för mer smak?
SvaraRaderaHej
RaderaAbsolut. Lök passar säkert utmärkt i rätten!
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaTack för en fantastisk blogg med mycket inspiration! Jag är ganska ny på området Paleo, men när jag läser om sötpotatis i LCHF sammanhang är det ju väldigt delade åsikter om den eftersom den innehåller relativt stor mängd kolhydrater (ca 20 g per 100g?) men enligt ett Paleo-tänk är det ok att äta, eller ska det mer vara ett undantag?
Hej Alex
RaderaInom Paleo så är det helt OK, man ser inte till kolhydratsmängden på samma sätt som inom LCHF :)
Så ät och njut!
Magnus & Jenny
Mmmmmm.....tänker testa med rättika //Trippelmormor
SvaraRaderaLåter jättegott, fint tips!
RaderaMagnus & Jenny
Hej. Är inte så jätteförtjust i sötpotatis i vanliga fall men den här rätten var riktigt god, som sagt innan. Tack för era kanonfina recept.
SvaraRaderaGith Ewertzh
Hej Gith
RaderaVad roligt när man hittar nya och överraskande smaker! Tack för att du lagar så många av våra recept och ger feed back!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Vi äter gratängen idag för andra gången. Den är verkligen supergod!:) Tack för ett bra recept.
SvaraRaderaHej Martin
RaderaLåter underbart, vi tycker också att den är supergod!
Tack för din kommentar.
Magnus & Jenny
Hej!!
SvaraRaderaGår denna att frysa in? Har ni några bra tips i er receptbank för en student som gör mååånga matlådor? :)
Hej
RaderaJa den går att frysa, vi har precis nu en matlåda med sötpotatisgratäng i frysen :)
Är lite osäker på vad du vill ha för tips, ekonomiska, typ av matlåda, var recepten finns...
Om du vill vara prismedveten så ska du handla råvaror som är i säsong, nu t.ex. finns rotfrukter i överflöd - laga mycket med detta som bas. De är som billigast nu och smakar som bäst!
Vi använder matlådor i rostfriff då mat som förvaras i plastmatlådor (plast över huvud taget) "suger" åt sig gifter som finns i maten - inte bra. Rostfria matlådor fungerar dessutom utmärkt att ställa in i ugnen och värma maten.
Under fliken Paleoskafferiet finns alla våra recept sparade under olika kategorier så gå gärna in där och leta efter goda recept.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Tack för ert svar! :) Jag funderade egentligen mest vad som går bra att frysa in.. Hade för mig att rotfrukter inte funkade så bra.. men det kanske de gör? Har gjort en ganska radikal förändring från pasta och ris osv som jag vet funkar... Därför känner jag mig lite grön på detta område :) Sen funderar jag... Det ingår ju så många olika kokosprodukter i paleo.. Finns det någon "risk" i att äta så mycket kokos? Eller är kokosmjälk/grädde mer hälsosamma än vanliga mjölkprodukter? Tack för den fina bloggen!!!
RaderaHej
RaderaVi tycker det fungerar utmärkt att frysa in rotfrukter.
Kokosnöten är en fantastisk frukt som innehåller ett mycket hälsosamt fett. Man ska inte överdriva något men nej, det är ingen "risk" i att äta mycket av kokosnöten.
Magnus & Jenny
Helt fantastiskt gott,men det bästa med gratäng är att den ännu godare dan efter:)
SvaraRaderaHej Mattias!
RaderaJa, visst är den underbar!!
Vi gör oftast en extra stor så att den räcker länge :)
Ha en fin vecka!
Jenny & Magnus
Hej och tack för en super trevlig blogg.
SvaraRaderaJag börjar bli paleo frälst och skall testa detta receptet idag :)
Hittat många recept på er sida som även passar en kräsen typ som jag.
/Cornelia
Vad roligt Cornelia - både att du börjar bli Paleo frälst och at du ska prova receptet!
RaderaTack för din fina kommentar.
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaTestade att ta bort färsen och serverade som gratäng till en kött bit. Helt galet gott!! Jag slängde i lite morot då affären led av brist på potatis, funka klockrent. Tack för goda råd och tips:)
Hej Christian
RaderaSå underbart när man kan ändra och göra eget av ett recept - helt perfekt!
Magnus & Jenny
Oj, oj så gott det här var!!! Den kommer vi att göra fler gånger....undrar om man skulle kunna göra med ansjovis.........
SvaraRaderaTack för alla inspirerande recept!!!!
Hej Kajsalisa
RaderaVad roligt att ni tycker om gratängen!
Vi har inte provat med ansjovis men testa gärna detta och meddela hur det gick. Det finns däremot en Lökpaj med anjovis, prova gärna den.
Länk här: http://undervarttak.blogspot.se/2012/11/lokpaj-anjovis-chili-paleo-recept.html
Magnus & Jenny
Denna gratäng har blivit lite av en favorit. Jag provade idag att ha i hackad grönkål och jag kan säga att det blev succé!!! Tack för grymma recept!
SvaraRaderaHej Ellinor
RaderaJa grönkål är fantastiskt gott, förstår att det blev succé!
Magnus & Jenny