söndag 18 augusti 2013

Graviditet och Paleo


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Graviditet och Paleo” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej Maja

   Gå gärna in på Sara's blogg och läs med om graviditet och barn med Paleo, hon uppdaterar ständigt sin blogg!

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Jätte intressant!! Tack för ett fint inlägg:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ja det är väldigt intressant och vi är så glada att Sara ville göra ett gästinlägg på vår blogg. Gå gärna in och läs mer på hennes blogg!

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Herlig å lese Sara!! Du inspirerer!:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Solveig

   Ja Sara är väldigt inspirerande och fantastiskt kunnig! Precis som du skriver, härligt att läsa!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Tusen takk for fine tilbakemeldinger :)

  SvaraRadera
 5. Intressant inlägg mvh Kim from Denmark

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Ja visst är det! Gå gärna in och läs mer på Sara's blogg!

   Magnus & Jenny

   Radera
 6. Väldigt intressant inlägg, sannerligen en klok jenta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jossan

   Tack för dina fina ord, ja väldigt klok jenta minsann! Hon har otroligt många och intressanta inlägg på sin blogg - så roligt och lärorikt att läsa.

   Magnus & Jenny

   Radera
 7. Hej Sara!
  Underbart att läsa! Jag är själv gravid och äter paleo och mår toppen!
  Inspirerande och kul att ta del av någon annans erfarenheter.
  Jag äter paleo pga. en tarmsjukdom som jag på så vis har ätit mig frisk ifrån och måste därför vara extremt strikt när det gäller mjölkprodukter och spannmål. Även jag hade ett enormt sug efter mjölprodukter som ost i början av graviditeten men vågade inte ge efter för min längtan med risk för att bli sjuk och det ville jag inte riskera under graviditeten. Men det var enormt tufft att behöva stå emot. Jag hoppas bara att jag fick i mig allt som min kropp behövde ändå eftersom jag tänkter att det där suget antagligen är ett tecken på något som kroppen vill ha...
  Hur som helst, jag mår toppen och har fantastiska värden och mitt blodsocker ligger på en fin nivå hela tiden!
  Tack för intressant läsning!
  /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna

   Visst är det intressant och inspirerande!

   Vad härligt att du äter dig frisk genom Paleo, kosten har otroligt stort inflytande på vårt välmående och är grunden till vår hälsa. Skönt att du mår så bra och att dina värden är så fina!

   Magnus & Jenny

   Radera
 8. Alltså... Man kan ju inte dra slutsatser på det sättet om en graviditet. Speciellt inte utifrån en enda. Om jag tar mig själv som exempel så har jag nog ätit ganska likartat under alla mina graviditeter och de har ändå varit väldigt olika. Har mått olika mkt illa, mer och mer för varje gång faktiskt, var väldigt svullen första gången men inte andra och tredje o.s.v. Kroppen kan reagera väldigt olika från graviditet till graviditet även hos samma person och även under samma förutsättningar i övrigt i form av kost o.s.v. Så att dra långtgående slutsatser blir lite konstigt. Sedan tänker jag att det också är det positiva som kommer fram - det brukar ofta vara så med dieter. Det är självklart att de som är nöjda med sin diet och mår bra av den vill berätta för alla och att man kan bli säker på att det är det optimala för alla men det behöver ju inte vara så. Likväl som det t.ex. finns de som haft problem med hormoner, mage o.s.v. med en "vanlig" diet typ tallriksmodellen och blivit bra av att byta till t.ex. paleo/lchf så finns det ju också de som istället fått problem när de testat en sådan diet. Det finns bra logik bakom paleodieten rent evolutionärt men tror ändå vi är olika individer som mår olika bra på olika dieter. Det viktiga är ju att man hittar det som passar ens egna kropp. Men jag tror inte på generella påståenden som "man (=alla) mår ju så bra på paleodieten/lchf/rawfood" o.s.v. Vissa mår toppen på paleo - andra mår toppen på veganmat - huvudsaken man hittar det man mår bra av. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika

   Förstår vad du menar och hur du tänker. Men inlägget är från Sara´s upplevelser med sin graviditet. Hon vill visa att det finns andra sätt än det "traditionella" och öppna upp för detta.

   Vi driver dessutom en Paleoblogg och självklart vill vi gärna ha med Sara´s berättelse på vår blogg.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera