onsdag 25 september 2013

Tigerkaka!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Tigerkaka” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

16 kommentarer:

 1. Om man tar sukrin hur mycket motsvarar det mot kokossocker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Sukrin är inget vi använder så tyvärr har vi inget svar på detta. Sukrin ingår inte i Paleo.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Ser jättegott ut!

  Jag har en liten fråga. Jag har märkt att ni brukar använda olivolja när ni lagar mat, alltså att den upphettas, vilket jag har läst inte ska vara bra, att det omvandlas till det dåliga fettet då. Är detta något ni hört talas om, eller är det ett litet undantag?

  MVH Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Ja vi använder oss av olivolja när vi lagar mat och den hettas då upp. När man försöker finna svar på detta så finns det en mängd olika och motsägelsefull information, men den omvandlas troligen inte till dåligt fett utan det blir snarare mindre av det bra...

   Om man värmer upp oljan långsamt, eller använder den i ugn under temperaturer på 200 grader så verkar de flesta vara överens om att det är ok.

   Hoppas att det är ett någorlunda svar.

   Magnus

   Radera
  2. I Medelhavsländerna använder de i princip enbart olivolja i all matlagning så jag tror inte det är nån fara alls.

   Radera
 3. Hej! Var köper ni kokossocker, kokosmjöl och raw kakao? Hittar inte det på Ica maxi eller coop.

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. brukar finnas på både Ica Maxi och Coop, har du frågat? Kung markatta har bra grejer!

   Radera
  2. Hittade kokosmjöl sist jag handlade. Men inte det andra.... Får leta ännu bättre nästa gång!

   Radera
  3. Hej

   Om du inte hittar i större mataffärer så prov en Life butik - de brukar alltid ha (men det är dyrare där...). Annars så är tipset att fråga, butikerna brukar alltid kunna ta in :)

   Lycka till

   Magnus

   Radera
 4. det hör var kanoners! så saftig och god!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vad roligt att höra! Tack snälla!

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Hej! Jag är nyfiken på att börja med Paleo, men jag har inte så mycket kunskap om det. Boktips? Jag är vegetarian (nästan, äter fisk och skaldjur), kan jag äta Paleo-kost och ändå få i mig tillräckligt med protein då linser och bönor inte heller är "tillåtet"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo! Ja det finns ett par böcker ute nu, bl.a. Åsa Söderberg`s "Paleo Naturlig mat och livsstil" som bara funnits på marknaden i omkring en månad! Förklarar lite om Paleo och innehåller också över 80 recept. Robb Wolf är en förgrundsfigur för Paleo i USA och hans bok har kommit på svenska nu i sommras - väldigt bra och intressant (tycker absolut du ska läsa denna), heter "Paleo Stenålderskost".

   Ja, du kan helt klart äta Paleo trots att du inte äter kött (äter du ägg och fågel?).

   Magnus

   Radera
 6. Hej.
  er sida är helt underbar! Började med paleo i september och älskar det verkligen! mår mycket bättre (trots att jag fuskar ibland). Dock är jag allergisk mot mandel och det är ju mandelmjöl som används i nästan alla bakrecept. Har ni tips på något annat jag kan använda istället? Har försökt med kokosmjöl men det funkar inte att byta mot det. Hälsningar Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anja

   Det är alltid tråkigt med allergier! Tyvärr är det mycket nötmjöl när man bakar med Paleo... Och du har rätt, det fungerar inte att ersätta med kokosmjöl alltid. Har ingen direkt hjälp till dig men ett tips är att titta in på denna länken där de ger lite information om att baka med just kokosmjöl: http://nourishedkitchen.com/baking-with-coconut-flour/

   Lycka till!

   Magnus & Jenny

   Radera
 7. Måste fråga er. Er smet ser så lös ut. Min blev väldigt fast, samma hände när jag skulle göra smeten till äppelringarna (som då inte gick att doppa i smeten). Hoppas att kakan blir god ändå, den står i ugnen nu.
  Mvh, Kirsten

  SvaraRadera