tisdag 24 september 2013

Sötpotatisplättar!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Sötpotatisplättar” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

14 kommentarer:

  1. Låter spännande!

    Hur är det med sötpotatis ur närings- och kolhydratsynpunkt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helen

      Sötpotatis är riktigt goda och näringsvärdet är följande: Näringsvärde per 100 g färsk sötpotatis: fibrer 0,7 g, energi 470 kJ/114 kcl, protein 1,7 g, kolhydrater 25,6 g, fett 0,4 g, C-vitamin 21 mg, vatten 71 g.

      Magnus

      Radera
  2. Ser helt fantastiska ut!
    Av någon anledning tänker jag förrätt med löjrom, lök, dill...

    Lika bra som alltid när det serveras under Ert tak ;)

    //Peter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peter

      Låter underbart!! Detta behöver testas :)

      Tack för dina fina ord!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Ser gott ut! Men jag hade nog kryddat med kanel, bästa kryddan till sötpotatis! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma

      Låter som en konstig kombination men är ju jättegott :) Alltid spännande när man kan utveckla recept och göra dem personliga!

      Magnus

      Radera
  4. Ser mumsigt ut, hur kan man göra om man ej tål ägg, har du nått bra förslag på alternativ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Lästa att du provade lite olika metoder - skriv gärna och dela med dig om du hittar något bra :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. Hahaha, så enkelt och kul att göra. Invigde mitt plättjärn..

    Tackar, Gith Ewertzh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paleo så gott och så enkelt - som vi brukar säga :) Roligt att inviga plättjärnet!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Har bara testat att göra klyftor i ugn av sötpotatis... Kan man koka sötpotatis och isf använda det till plättarna? Hur lång tid tar det att baka sötpotatis i ugnen och i hur många grader? Ny på det här ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Det går säkert bra att koka, vi har aldrig gjort det så du får prova dig fram.

      200 grader och c:a en timme i ugnen (men det beror helt på storleken, kolla med provsticka).

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Susanne Ivarsson10 september 2014 13:14

    Hej! Har läst många recept på er sida och uppskattar er blogg. Apropå kokt sötpotatis. Jag har gjort sötpotatismos! Hade i ghee pyttelite vitlök och havssalt. Blev gott till torskrygg! Om ni inte prova än så gör det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanna

      Tack för dina fina ord om vår blogg!

      Vi har aldrig provat sötpotatismos, men det är klart hög tid för det nu! Tack för tipset.

      Magnus & Jenny

      Radera