söndag 26 januari 2014

Vi utbildar oss till "Lic. Kostrådgivare inom Lågkolhydratkost, LCHF och Paleo"!Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Vi utbildar oss till "Lic. Kostrådgivare inom Lågkolhydratkost, LCHF och Paleo"”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

16 kommentarer:

 1. Känns bra att ni och många andra utbildar er till kostrådgivare, så vet jag vart jag kan vända mig när jag behöver hjälp inom ämnet :)
  Lycka till nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martina

   Tack vad roligt att höra! Vi blir klara i april så det är bara att höra av sig då :)

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. För min del skulle jag vilja att ni skiljer på paleo och LCHF. LCHF-dieten är inget som borde sammankopplas med paleokost. För övrig har ni väldigt många bra recept, om man plockar bort allt med fläsk och mejeriprodukter! Annars önskar jag lycka till:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tomas

   Vi skriver enbart om Paleo i vår blogg, men utbildningen är "Licensierade kostrådgivare inom Lågkolhydratkost, LCHF och Paleo". De recepten som vi har med mejerivaror är i Paleoskafferiet märkta med "innehåller mejerivaror", så det är lätt att välja recept som passar!

   Tack för dina lyckohälsningar!

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Låter riktigt spännande. Stort lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Kjersti

   Ja det är verkligen spännande och fantastiskt roligt!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Vad roligt! Lycka till!!��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja det är verkligen roligt! Tack!

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Så grymt kul! Skulle vilja gå något sådant med det är nackdelen med att bo i småstad. Vill inte läsa på distans utan va på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Ja verkligen kul! Förstår att du vill gå, vi har faktiskt endel som bor långt bort och de ligger på hotell under denna veckan. Kursen är ju en vecka nu med lärarledda studier och sedan flera veckors självstudier för att avslutas med ännu en vecka gemensamt. T.ex. så har vi två tjejer från Norge som åkte hit en vecka!

   Det är verkligen inspirerande och en stor förmån att få studera något man tycker så mycket om!
   Det är väl värt det!

   Magnus & Jenny

   Radera
 6. Hej igen! Är bara lite fundersam på om det inte känns konstigt för er att både förespråka paleokost och LCHF diet. Det är ganska fundementala skillnader mellan dessa två framförallt vad gäller användandet av mejerieprodukter och kött från gris. LCHF är dessutom väldigt omtvistat i dess förhållningssätt till just mängden av fett från mejerieprodukter. Grunden i paleo är ju att utesluta dessa, för oss människor, onaturliga produkter. För mig brister det lite i trovärdighet när man förespråkar båda. Nu blev det lite väl kritiskt men så är det ibland;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Tomas

   Som vi skrev tidigare så är detta en Paleoblogg, jag (Magnus) och Jenny lever Paleo, MEN utbildningen vi går på heter "Lic. Kostrådgivare inom Lågkolhydratkost, LCHF och Paleo", detta är den enda utbildningen som ens innehåller namnet Paleo (Paleo är dessutom en Lågkolhydratkost) och man studerar helt enkelt näringsfysiologi.

   Med andra ord, inte alls konstigt. Vi förespråkar Paleo, och har alltid gjort. Detta är en naturlig del i vår utveckling inom Paleo och det höjer vår kunskap och vår trovärdighet - inte tvärt om!

   Vi kommer inte jobba på att omvända dig Tomas men kunskap är aldrig fel. Skulle rekommendera alla som vill lära mer om näringslära, och hur våra kroppar reagerar på maten vi stoppar i oss, att läsa denna kurs!

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 7. Hej Magnus o Jenny! Jag har ätit mat som våra kroppar är evolutionärt anpassade för sedan 1998! Under senare år har jag märkt en allt tydligare trend där fler och fler vill sprida någon form av budskap mm. Inom ursprunligkost visar detta sig så till vida att det bloggas till höger och vänster;-) Men även synen på vad vi ska äta har ändrats! Numera går trenden mot ett alltför stort intag av nötter och ägg, bra näringskällor så klart, men rent evolutionärt har vi inte ätit den mängden som finns era recept. Ägg o nötter fanns i begränsad mängd och under vissa säsonger. Detta var endast ett exempel! Som inspiration och även förståelse för vad ursprunglig kost är rekommendera jag er att läsa Burenhults två böcker Det ofullkomliga djuret och Den fulländade människan. Vad jag inte tycker om är slla som vänder kappan efter vinden och hoppar på allt som går att tjäna pengar på typ LCHF. Jag testar era recept ibland och ni är duktiga på det ni gör:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tomas

   Tack för boktipsen.

   Magnus & Jenny

   Radera
 8. Lykke til med studiene! Har nettopp startet som student i kostholdsrådgivning selv. Det trengs i framtida :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ida! Stort lycka till med dina studier också! Riktigt roligt! Vi håller med dig, tror det blir väldigt viktigt i framtiden!

   Magnus & Jenny

   Radera