tisdag 18 februari 2014

Tomatsoppa med kyckling!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Tomatsoppa med kyckling”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny

20 kommentarer:

 1. Soppa är väldigt gott. Tyvärr glömmer jag ofta bort sopporna när jag veckoplanerar, måste bli bättre på att få in dem på menyn. Tack för påminnelsen. Er soppa ser jättegod ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erika

   Ja visst är soppa underbart, vi äter det ofta här Under vårt tak.

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Det är ju så att man börjar bli hungrig! Låter värmande och gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja

   Ja, både värmande och god!

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Hej! En fråga om frukt och sötning- hur mycket kan man eg äta per dag utan att det påverkar blodsockret negativt?
  Inom paleo så är man tydligen inte rädd för kolhydrater utan man verkar få äta hur mycket grönsaker, rotfrukter, nötter, frön, bär, frukter, bananer, dadlar, honung etc som helst bara det är i naturlig form.. Stämmer det?
  Jag märker att när de mättade mejerierna försvann så ökade även hungern och jag har gått från 3 mål mat per dag till 6 mål per dag- är det vanligt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Jag misstänker att du äter enligt LCHF nu. Om man går över från LCHF till Paleo så märker man en tydlig skillnad på just "mejeridelen", fettet i mejerivarorna gör att man blir mätt rellativt fort och att man håller sig länge. Så om det är så att du gått från LCHF till Paleo kan jag tänka mig att du äter fler gånger per dag.

   Vi äter rellativt mycket fett i vår kost, kokosprodukter, avokado, kött, fisk o.s.v. här Under vårt tak. Kan tänka mig att det är en inledningsfas, när man börjar med Paleo, som man behöver komma igenom innan man får rutin och vet hur man ska äta för att må bra.

   Vi räknar inte kolhydrater, MEN - det är enbart grönsaker och rotfrukter som ingår i basfödan av det du räknat upp. Nötter, fröer, bär, frukter, bananer och dadlar är ett tillbehör och ska behandlas som detta, alltså ingen basföda. Honung är lite speciellt, det är ju egentligen socker och socker ingår inte i en strikt Paleokost... Men det är en naturlig produkt. Med andra ord så är detta en "gråzonsvara" och om man äter det bör det enbart vara som en krydda.

   Frågan om hur mycket frukt och sötning som påverkar blodsockret negativt är väldigt induviduellt, var går gränsen för negativt för det första? Tror att det är väldigt upp till dig att avgöra detta, om du inte märker något efter (t.ex.) en banan så är det ok med en banan men om du får begär efter mer och annat sött så bör du undvika banan. Det är nog så enkelt.

   Hoppas att detta är till hjälp - skriv gärna igen om du har fler funderingar eller frågor.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Yes det stämmer - från LCHF till Paleo - och jag mår så mycket bättre i magen och energimässigt! Däremot så känner jag ett stort behov av att äta 5-6 gånger per dag nu trots intag av avokado, olivolja, kokos (obs inte kokosolja, det får jag ont i magen av), kött, fisk, nötter och frön. Urspungsmänniskan åt säkert inte så ofta, men kan det vara skadligt eller är det okej under några månader?
   Jag märker inget problem av ökat sötsug när jag äter frukt, honung el dadlar.. Och jag kan sluta töa när jag vill. Jag har heller inga problem med vikten. Tror ni då att en mango per dag och 1-2 rawfood bollar kan göra skada?

   Länge leve paleo! :)

   Radera
  3. Hej

   Det är helt ok att äta flera gånger per dag och om du inte får problem med sötsug så är det helt ok med det du äter. Tror att det är en omställningsperiod nu och som du själv skriver så kan det not ta någon månad.

   Hade inte oroat mig för detta.

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Vilka kycklingfiléer rekommenderar ni? Jag vågar aldrig köpa kyckling. /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny

   Vi köper ekologisk kyckling.

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Hallå, har en fråga: Varför är mejeriprodukter uteslutet i paleo men inte kött? Båda är ju animaliska"produkter", lite nyfiken bara. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isabelle

   Kött, fisk, skaldjur och ägg är basvaror inom Paleo och de är alla animaliska produkter. Anledningen till att inte mejerivaror (spannmål och baljväxter) ingår är att de introducerades för människan under jordbruket. Under den Paleolitiska eran (för ungefär 2,5 miljoner år sedan fram till ungefär 10 000 år sedan) så brukade man inte jorden och man höll inte boskap. Det gick helt enkelt inte att mjölka vilda djur... Men man jagade och samlade.

   Om man äter en kost enligt Paleo så försöker man efterlikna det man åt under den Paleolitiska eran då våra kroppar är anpassade efter detta och mår helt enkelt bäst av det.

   Hoppas att detta är svar på din fråga.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 6. Ser gott ut och skulle vilja testa. Var köpte ni torkad libbsticka? Jag har inte hittat det i någon av de matvarubutiker jag handlar i.Kanske finns det i någon välsorterad kryddbutik.
  /Molly

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Molly

   Vi har köpt från Österlenkryddor, de har även nätförsäljning. Men vet att det finns bland kryddorna i välsorterade butiker. Fråga annars personalen i den butik du brukar handla i och be dem ta hem.

   Lycka till!

   Magnus & Jenny

   Radera
 7. Hej!
  Provade kycklingsoppan idag och det blev himmelskt gott, tyckte både jag och katten. Höftade med måtten och fick nog i tre gånger mer vitlök än i receptet. ;) Libbsticka hade jag ingen, men kryddade med oregano och basilika och en jalapeno åkte visst med i grytan också. Keep up the good work! /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna

   Så underbart att höra! Låter riktigt gott. Roligt när man kan använda det man har hemma :)

   Magnus & Jenny

   Radera
 8. Hej!
  Blir sååå tacksam för alla superrecept!! Ätit själv enligt lchf ett par år och nu har sonen fått specialdiet pga mögelallergi.Ingen gluten,inga mjölkprodukter,socker el jäst.Eran blogg har idag gett oss många superbra tips,utan mjölkprodukter! Tack! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Tråkigt angående mögelallergin men roligt att ni fått hjälp av vår blogg och alla fina Paleorecept!

   Magnus & Jenny

   Radera
 9. Hur god som helst! Libbstickan ville inte infinna sig i kryddhyllan, men som någon föreslog ocan använde jag pizzakrydda istället. Mums och alldeles lagom stark, då till och med sonen gav en försiktig tumme upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Alltid en kvalitetsstämpel när barnen gillar - tack.

   Magnus & Jenny

   Radera