söndag 16 mars 2014

Kålpudding på vårt vis!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Kålpudding på vårt vis” så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
 

14 kommentarer:

  1. Hej! Hittade er blogg av en slump. Bor i Finland och googlade paleokost och då dök er blogg upp �� Har nu läst hela bloggen under helgen,vilken bra blogg och gud så inspirerad jag blir. Verkar vara massor med god mat och fina bilder från där ni bor. Bor själv bredvid havet,ser det från fönstret och det är så vackert. Skall nu sakta men säkert lägga om min kost till paleo. Lunchen på jobbet är lite krånglig, jobbar i en skola och borde ju visa en bra förebild för eleverna om att äta maten....men tror jag snart skall ta mod till mig och ta med egen lunch �� får väl dra till med en liten vit lögn...�� Tack för en mycket fin blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Stort tack för dina fina ord om vår blogg! Underbart att höra!

      Så roligt att du är nyfiken på Paleo och att du ska lägga om kosten - kommer gå fint!

      Bara att skriva till oss om du har funderingar och frågor kring Paleo.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Denna måste jag testa. Undra om det går att få tag på älgfärs här nere i Skåne. Det vore kul att testa, men det enda jag sett i butikerna i älgväg här är skav.

    /Kamilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kamilla

      Ja du ska absolut prova denna goda Kålpudding!

      Om du inte hittar älgfärs så får du helt enkelt laga med nötfärs. Men försök ringa runt till lite större butiker och hör om de har älgfärs.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Men oj så gott det där såg ut, var jätte länge sen jag gjorde kålpudding. Däremot gjorde jag en kanon god köttfärslimpa här om dagen. Hade sån tur att det var styckning hemma på våran bondgård så fick med mig lite köttfärs som passade perfekt till kvällens middag! :-D Jätte kul också att dom håller starta ett ysteri så snart finns våran gårdsost på marknaden. :-D Men kanske får bli en pudding nästa gång det vankas köttfärslimpa :-D Tack för inspirationen och trevlig fredag!
    http://juliaju.shapemeup.se/2014/03/15/kottfarslimpa-pa-varan-egna-kottfars/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Julia

      Den var jättegod. Din Köttförslimpa låter smarrig den med.

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Hej!
    Vad säger ni om chiafrön?
    Tack för fantastisk inspiration! :)
    Hälsningar Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maja

      Tack för dina fina ord om oss!

      Ja chiafrön är ok, många som gör gröt på dessa och olika bakverk.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. Min mage är en aning känslig för stekt/brynt mat, så jag tänker lite mer på om det är absolut nödvändigt att bryna köttet innan man lägger in det i ugnen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnie

      Nej det är inte nödvändigt att förbryna köttet.

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Den var mycket uppskattad här hemma och jag kommer definitivt att göra den fler gånger. Tack för receptet. / Marika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marika, vad roligt att höra!

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Hepp, hepp, nu är den i ugnen och på så vis har jag fixat morgondagens middag :) Vi får helt enkelt värma den portionsvis i micron. Jag vill gärna göra någon middag klar på söndagen så att vardagen inte blir så stressig.

    Tack för hjälpen och tack för en jättebra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martina

      Vad gott, då har du en härlig middag att se fram emot nu! Vi gör likadant, planerar och lagar mat inför veckan - väldigt bra sätt.

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera