tisdag 15 april 2014

Citron- och Kokoskaka!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Citron- och Kokoskaka”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

17 kommentarer:

  1. Har ni något bra recept på kall bearnaisesås? Varm kan ju vara lite knepig eftersom den kan skära sig och jag tycker ändå att det är godast med kall, ungefär som de såser man kan köpa färdiga i kyldisken. De känns ju dock inte jättefräscha iom att de innehåller så mkt tillsatser så det vore kul med ett recept med naturliga råvaror man kan sno ihop själv men som smakar som riktig bearnaise. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En fråga till när jag ändå håller på. ;) Har ni tips på hur man får till krämig sås i grytor om man kör paleo? I mer exotiska grytor kan man ju givetvis använda kokosmjölk eller t.ex. reda med mosad banan, men där det inte passar? Har dessutom svårt för kokos - för mig funkar det bara i typ thaigrytor och annars i mer efterrättsliknande kreationer.

      Radera
    2. Tar mig friheten att svara fast jag inte är bloggaren. :)
      Jag har gjort vanlig majonnäs enligt paleo och sen haft i dragon bara. Blir väldigt god kall bearnaisesås tycker jag. :)

      Radera
  2. Vilken fin kaka, den ser ritkigt "påskig" ut :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja!

      En riktigt härlig Påskkaka :)

      Radera
  3. Ska verkligen prova denna, eller så ska jag baka eran kaka med hallon och kardemumma igen, den är också supergod :D Glad påsk, and keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanne!

      Ja, det är verkligen ett svårt val, båda är ju så goda :)
      Vilken du än valde så hoppas vi att du hade en fantastisk Påsk.

      /Jenny & Magnus

      Radera
  4. Ska som sagt testa denna nu i påsk. Har märkt att många paleobakverk är godare dagen efter. Vad skulle ni säga om denna? Bakas samma dag eller dagen innan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lena!

      Vi åt av den samma dag men även dagen efter och tyckte den var jättegod båda dagarna :)

      Hoppas du har haft en fin Påsk!

      /Jenny & Magnus

      Radera
  5. Ser gott ut! Vad är zest, är det skal?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cicci!

      Det stämmer, Zest är rivet citronskal :) Använd gärna ekologisk citron när du ska använda skalet med tanke på alla gifter.

      Ha en fortsatt fin kväll!
      /Jenny & Magnus

      Radera
  6. Kan verkligen rekommendera den här kakan! Saftig och så god. Sambon (som inte äter paleo) kunde inte fatta att den smakade så gott utan socker, mjöl och mejeriprodukter. -han föredrog den framför "vanliga" bakverk:) Jag kommer definitivt baka den igen, ska testa olika smaksättningar i glasyren (gillar surt, så nästa gång blandar jag ner citron- eller limesaft) och i kakan. Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therese!

      Vad roligt att ni tyckte om kakan :)
      Den var en stor favorit bland vår familj och vänner också! Kul att kunna bjuda och visa de som inte äter Paleo att det vi äter är fantastiskt :)

      Spännande med att tillsätta lime i kakan också, blir säkert supergott!

      Ha en fortsatt fin kväll!
      /Jenny & Magnus

      Radera
  7. Gillade smaken :) Blev dock lite torr tyckte jag. Men alla mina barn åt den och var extra glad att sonen som får helt gluten och mjölkfritt (och han är kräsen i allt han äter) ville ha flera bitar :) Blir ett bra betyg till denna kaka :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vad roligt att ni tyckte om kakan :)
      Tråkigt att du upplevde den något torr, kanske kan du tillsätta lite extra kokosolja nästa gång du bakar den.

      Ha en fortsatt fin kväll!
      /Jenny & Magnus

      Radera
  8. Hej, tack för en fin och intressant blogg med mycket bra information om paleo. Jag har funderat på att lägga om min kost och börja äta enligt paleo. Min fråga är om det finns något som man ska tänka på när man ammar? Har ett barn på några månader och tänker att jag ska amma i minst ett halvår till. Anledning till att jag vill lägga om kosten är att jag dras med ca 30 kg övervikt efter graviditet (var överviktig innan) och numera har ont överallt och känner mig konstant trött. Har ni några råd? Går man ner i vikt av paleo?
    Tack på förhand/ Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ingrid

      Vad roligt att du är nyfiken på Paleo!

      Paleokosten har en rad olika hälsovinster och en av dem är att man tappar överskottskilon. Vi ser absolut inga problem med att äta Paleo och amma - man äter ren och naturlig mat, inget kan vara fel med det!

      Nu har vi inga personliga erfarenheter om detta men vet en bloggvänn i Norge som driver en stor Paleoblogg där. Hon var gravid och ammade samtidigt som hon åt helt Paleo, gå gärna in på hennes blogg och titta runt lite och sänd frågan till henne. Adressen är: www.paleoliv.no

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera