Igår njöt vi av tapas i miniformat här under vårt tak. Tre underbara rätter som avnjöts tillsammans med ett gott rött vin.
Vi köpte färska kycklingben som vi smaksatte med härliga kryddor och grillade i ugnen. Baconlindad sparris är alltid underbart och så lagade vi härliga vitlökschampinjoner. Det blev en välsmakande liten Tapas!
Vitlökschampinjoner är något vi gärna lagar och njuter av. Man kan variera fyllningen på många sätt det är egentligen bara fantasin som sätter stopp på vad man kan smaksätta med, förutom massa vitlök och persilja (som jag tycker är ett måste). Blanda t ex i lite färsk chili, pressa kanske i lite härlig citron eller varför inte blanda i lite knaperstekt bacon! Så här blandade vi igår.
Vitlökschampinjoner
Detta behöver du till 10 st.
100 g rumstempererat smör
10 storhattade champinjoner
1 kruka färsk persilja
4 vitlöksklyftor
1 tsk pepparmix
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt av fötterna av svampen.
Mixa svampfötterna, persiljan, vitlöksklyftorna, pepparmixen och smöret till ett slätt och fint kryddsmör.
Smöra en ugnssäker form.
Fyll svamphattarna med kryddsmöret och placera i formen.
Grädda i 15-20 minuter.
Ät och Njut!
Som den Paleoobservante säkert redan upptäckt så är detta ett recept för dom som tillåter mejeriprodukter i sin kost.
Vilka är dina Tapasfavoriter?
/Jenny & Magnus
ååå vad gott det ser ut!!! Mums!!
SvaraRaderaKram K o R