För ett tag sedan stack Magnus till mig en lapp med ett recept på äppelkräm, baserad på kokosmjölk, som han hittat på nätet. Vi blev nyfikna och bestämde att detta måste vi testa! Men lappen blev lagd åt sidan och efter ett tag bortglömd. När jag här om dagen bläddrade bland mina recept så hittade jag lappen, ihopvikt och instucken i en bok! Nu var det dax och ikväll kokades det äppelkräm på paleovis och oj vad gott det var!
Detta behöver du till 2-3 portioner:
500 ml kokosmjölk
4 st äpplen
Kanel
Så här gör du:
Skala och dela äpplena i mindre bitar.
Häll kokosmjölken i en kastrull.
Lägg i äppelbitarna.
Smaksätt med kanel efter smak och tycke.
Vi tog 1 msk vilket gav en fyllig kanelsmak.
Rör samman...
...och koka på svag värme i ca 45 minuter. Rör om då och då.
Häll upp krämen och låt den svalna något.
Äts ljummen eller kall med lite kokosmjölk på, mums!
/Jenny
Testade att göra äppelkrämen i helgen och gud va gott det luktade i lägenheten! Den var jättegod tillsammans med lite paleoplättar och blåbär men tror nästa gång att jag tar lite syrligare äpplen eftersom det var snäppet för sött för mig. Tack för receptet!
SvaraRaderaHej Sandra!
SvaraRaderaVad roligt att du tyckte om äppelkrämen! Det är en favorit för oss också och att det luktar ljuvligt här hemma gör ju inte saken sämmre.
I vårt Paleoskafferi kan du hitta ett recept på en hallonkräm, den är också härligt god och inte alls lika söt i smaken.
Ha det bra!
/Jenny
Hej, jag testade det här receptet för att jag ville ha något nytt till frukost. Det var supergott och knäcker havregrynsgröt alla dagar i veckan!
SvaraRadera/ Carro, flickvän till Anton på paleowithdessert
Hej Carro!
RaderaVad roligt att du tycker om äppelkrämen :) Vi tycker själva att den är jättegod och vem saknar havregrynsgröt ;)
Vi följer med glädje Anton och Petters blogg det är så roligt att läsa om andra som lever enligt Paleo.
Ät och njut av god Paleomat!
/Jenny
Är inspirerad av eran blogg och kokar ihop lite kräm just nu. :) Hoppas det smakar gött!
SvaraRaderaHej och tack! Krämen är jättegod, bara att njuta!
RaderaManus & Jenny
Krämen står på spisen och det luktar ljuvligt! Jag har fått stor insiration från er och är så glad att jag hittade alla era recept!
SvaraRaderaVille bara säga tack :)
Linn
Hej Linn, vad roligt att du tycker om vår blogg och våra recept!
RaderaHoppas krämen blev riktigt god! Ja visst luktar det underbart när man kokar kräm!
/Magnus & Jenny
Jag finner inte ord över hur god krämen är. Den kommer bli istället för risgrynsgröt på vårt julbord.
SvaraRaderaHelt fantastiskt god. / Veronica
Hej Veronica
RaderaSå underbart roligt att höra!! Kommer att passa utmärkt på julbordet.
Magnus & Jenny
Om man tar vanlig burk-cocosmjölk, och inte tar med allt "vattnet" som finns i botten - uppnår man ungefär samma koncistens då?
SvaraRaderaHej Cina
RaderaVi vågar faktiskt inte svara på detta, använder enbart Santa Maria´s kokosmjölk på tetra så vi har ingen erfarenhet av andra...
Kanske är det någon annan här som vet?
Magnus & Jenny
"vattnet" som finns i konserven är en skiktning av kokosmjölken och det kan bli så om konserven har stått ett tag. Om man skakar burken innan man öppnar den, så att den fördelar sig jämnt, så har kokosmjölken en ganska krämig konsistens.
SvaraRadera