För ett tag sedan fick jag inspiration till ett nytt tillbehör med majrova som huvudingrediens som jag sedan dess varit nyfiken på att testa. Så i helgen när vi lagade ugnsbakad lax till middag åt vi detta tillsammans med majrova på hasselbacksvis med smak av vitlök och franska örter. Ett tillbehör som även skulle passa utmärkt till kött eller fågel.
Majrova på hasselbacksvis
Detta behöver du till 2 portioner:
4 majrovor
3-4 vitlöksklyftor
Havssalt
Pepparmix
Franska örter (jag hade frysta)
Olivolja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och skala majrovorna.
Dela dom på mitten och skär snitt längs hela rovan
(på samma sätt som när man gör hasselbackspotatis)
Skala vitlöken och skär klyftorna i slantar.
Fördela vitlöken i skårorna på majrovan. 4-5 slantar per rova.
Smörj en ugnssäker form med olivolja.
Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja.
Smaksätt med havsalt, pepparmix och de franska örterna
som du strör över rovorna.
Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna
fått fin färg och blivit mjuka.
Ät och Njut!
/Jenny & Magnus
Det där ser ju helt fantastiskt gott ut!
SvaraRaderaMåste provas snarast! Ska väl villigt erkänna att jag knappt hört talas om majrova innan, men nu ska jag inventera lite. :)
Tack för tipset!
/Petter - paleowithdessert
Det tycker jag absolut att du ska göra Petter. Vi har nu länkat till er fina blogg så att även våra läsare kan hitta till er.
SvaraRaderaVad roligt! :) Tack för det!
SvaraRaderaSka ta och återgälda det så att folk även hittar till er fina blogg!
Hej! Har hittat er blogg när jag googlat på mejerifri mat! :) Och fastnade direkt! Kul! Väldigt bra blogg ni ar! Jag äter också liknande paleo-kost och däeför blir det roligt att följa er blogg! :)
SvaraRaderaKika in hos mig också! Jag har många mejerifria recept samlade under etiketten LCHF-mejerifritt!
ha en fin dag!
//Lana
Hej Lana!
SvaraRaderaVad roligt att du tycker om vår blogg! Vi tycker det är roligt att blogga och vi hoppas kunna inspirera fler med våra tankar, vår mat och livet vi lever varje dag. Vi ser på din blogg att även du brinner för god mat. Det är härligt när man upptäcker vad riktig mat kan göra för att man ska må bra.
Ha det bra!
Jenny & Magnus
Spannande! Det har maste provas! Jag fick rovor av var hyresvard och har aldrig tillagat det forut...googlade recept och hittade hit! Later jattegott och ser valdigt snyggt ut ocksa! Tack for tipset...
SvaraRaderaOj vilken generös hyresvärd!
RaderaVissa har tur ! ☺
Ser fantastiskt gott ut!
SvaraRaderaTack snälla Boel, vad roligt att höra!
RaderaMagnus & Jenny
Tack snälla sp otroligt gott, det bästa jg gjort med majrova
SvaraRadera