Denna saftiga och goda banankakan, bakad på kokosmjöl och givetvis helt paleo, låter vi oss väl smaka vid vårt sommarfika!
Mjuk banankaka
Detta behöver du till en kaka
6 ägg
2 msk honung
60 ml smält kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
2 bananer
Lite smält kokosolja och riven kokos till formen.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en stor bunke
- Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
- Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med lite riven kokos
- Häll i smeten i formen
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar
Ät och Njut av härligt sommarfika!
/ Jenny & Magnus
Verkar supermums! Blir att baka imorgon!
SvaraRaderaHej Lina
RaderaJättegod kaka! Verkligen uppskattad och lätt att göra!
Lycka till
Magnus & Jenny
Jisses vad god! Blev väldigt saftig & bra.
SvaraRaderaMin första Paleo-bakning & allt, kommer jag definitivt att göra om. Hade 4 bananer som var övermogna så jag gjorde dubbel sats i en mindre långpanna. Hälften av banankakan slängde jag in i frysen. Toppen!
Mvh
Sabina
Hej Sabina
RaderaVad roligt att "höra"! Härligt att ha i frysen när man får lite sug på Banankaka! Lycka till med din nya karriär som Paleobagare ;)
/Magnus & Jenny
Lagde denne med litt råkakao og valnøtter i. Veldig god :)
SvaraRaderaHej MM!
RaderaDetta lät ju fantastiskt gott :)
Det måste vi testa!
Tack för tipset!
/Jenny
Vi bakar denna kaka hela tiden. Vi tycker att det är ett bättre alternativ än en frukt som eftermiddagsfika åt vårt barn. Eftersom kakan blir lite smulig har vi lagt till ett ägg. Tack för receptet!
SvaraRaderaHej Karin
RaderaVad roligt att höra, ja den är verkligen god! Tack för tipset också!
Magnus & Jenny
Väldigt god! Tack för receptet!
SvaraRaderaTack snälla, så roligt att höra!
RaderaMagnus & Jenny
Helt underbart god! Och så lätt att göra även för mig som inte bakar precis... Tack för receptet och inspirationen :) Jag tog en extra banan och det blev bara ännu godare!
SvaraRadera