Jag har tidigare skrivit om problematiken med att koka kräm och inte kunna reda med potatismjöl. Då delade jag med mig av en god äppelkräm, där man kokar äpplen länge och väl med kokosmjölk för att få en tjockare konsistens.
Denna gången ville jag testa något annat och resultatet blev både krämigt och gott!
Hallonkräm på Paleovis!
2 portioner
Detta behöver du:
300 g hallon
2 bananer
1 tsk äkta vaniljpulver
Så här gör du:
- Lägg hallonen i en kastrull
- Skiva bananerna tunt och lägg även dessa i kastrullen
- Smaksätt med vaniljpulvret
- Låt det sakta koka ihop till en slät kräm och rör då och då
- Häll upp i en skål och låt svalna
Ät krämen kall eller ljummen med härlig kokosmjölk!
/Jenny
Vad använder du för sorts kokosmjölk?
SvaraRaderaHej Tobias!
RaderaVi använder alltid Santa Marias extra creamy Coconutmilk på tetrapack. Det är den kokosmjölk som vi hittat i butikerna som är helt utan tillsatser och dessutom så föredrar vi tetrapack då konservburkar inne håller BPA som är farligt för oss.
Ha en fortsatt fin kväll!
Jenny & Magnus
Tack! För en härligt inspirerande blogg :-)
SvaraRaderaKan man förvara denna kräm i kylen?
Hej Adela!
RaderaVälkommen in Under vårt tak :)
Vi är så glada över att du tycker om vår blogg. Det är roligt att kunna inspirera andra till ett liv med Paleo :)
Givetvis kan du förvara krämen i kylskåpet. Om det är något annat du undrar över är det bara att fråga.
Ha en fortsatt fin måndag!
Jenny & Magnus