Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Mjuk äppelkaka med smak av kardemumma och kanel”så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Vispad kokosmjölk? Vanlig på burk?
SvaraRaderaHej Cina
RaderaVi använder alltid Santa Maria´s Extra Creamy Coconutmilk på tetrapack. Länk på hur vi gör hittar du i inlägget ovan och här: http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/vispa-kokosmjolk-tips-paleo.html
Lycka till.
Magnus & Jenny
Hej på er!
SvaraRaderaJag måste bara säga vilken fantastisk blogg ni har! Så väl organiserad och mycket information ni ger ut. Jag hittade er via Annika Sjöö´s blogg för ett par veckor sedan när ni gjorde ett gäst inlägg där.
Jag är i startgroparna till att ändra min kost åt Paleo som jag tror kan passa mig ypperligt!
Har i många år varit extremt fett rädd och ätit förhållandevis lite kolhydrater. Pratade med en kostrådgivare för några veckor sedan och hon sa att jag åt på tok för lite fett! Har en hög träningsnivå också. Jag är absolut ingen LCHF människa.
Hon föreslog då tex. avokado , nötter ,oliver m.m = naturligt feta produkter, så nu äntligen ramlade polletten ner! Det finns ju Paleo också!
Har provat några av era frukost recept som har varit så goda. Kommer att prova många fler.
Jag tycker verkligen att ni borde fundera på att ge ut en kokbok, jag skulle köpa den direkt!!!
Än en gång vilken fantastisk blogg!
MVH Stina
Hej Stina
RaderaVad glada vi blir om dina fina ord om oss och om vår blogg!
Så roligt att du funderar på att start med Paleo. Välkommen in Under vårt tak!
Ja man ska inte vara rädd för naturligt fett, en viktig källa till fett inom Paleo är animaliskt fett, kött (av olka typer), fisk och ägg. Även kokosolja är fantastisk!
Skriv gärna igen om du har funderingar eller frågor.
Magnus & Jenny
Så god den såg ut! :)
SvaraRaderaHej Sara
RaderaJa den är jättegod! Vi har precis bakat den (igen :)), ska få besök imorgon - den är verkligen bra att bjuda på!
Magnus & Jenny
Hej Jenny & Magnus!
SvaraRaderaHär kommer en jättekonstig förfrågan men jag är så nyfiken och hade verkligen velat veta;
Hur ser er handlingslista ut varje vecka/månad etc? :)
Ni använder ju tex väldigt mycket ägg och jag ser liksom framför mig att ni har ett helt våningsplan i kylen med bara ägg. Vill ni inte dela med er så är det lugnt, hade bara varit ett himla nyttigt och kul blogg-inlägg!
Älskar föresten era korintkakor, gör dem titt som tätt!
Kram på er
Hej Rikke
RaderaVad roligt att du tycker om våra Korintkakor - de är en liten favorit här med!
Jo, vi köper ganska mycket ägg. Kanske inte ett helt våningsplan i kylen men ett halft iallafall :) Sedan är det en hel del grönsaker och rotfrukter. Ofta har vi iordninggjord majonnäs, öppnad kokosmjölk, kryddor, kosttillskott och kanske någon hemmagjord sylt!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Tack för en bra blogg! Gillar många av era recept.
SvaraRaderaDet är lite svårt att hitta bland dem bara.
Undrar bara om ni skulle kunna lägga till en meny med underkategorier som tex "förrätt" "varmrätt" "efterrätt" eller något liknande?
Hej Max
RaderaVad roligt att du tycker om vår blogg och våra recept - Tack!
Det är alltid svårt att lägga upp ett "skafferi" som passar alla - men vi ska tänka på detta, tack för din input.
Magnus & Jenny
Tack för en mycket bra blogg. Har bakat äppelkakan och får inte smeten så fast som ni har fått den på er sista bild innan ni lägger ned äppelskivorna. Min blev jätte rinning.....
SvaraRaderaHej Lovisa
RaderaVad tråkigt, men blev slutresultatet bra ändå?
Viken typ/sorts kokosmjöl har du använt (vad står på förpackningen)?
Magnus & Jenny
Jag använde mandelmjöl. Ska prova med kokosmjöl nästa gång:)
SvaraRaderaHej Lovisa
RaderaJa vad bra. Kokosmjöl och mandelmjöl har helt olika egenskaper och går inte att ersätta rakt av (1:1)!
Lycka till.
Magnus & Jenny
Vilken underbar kaka! Som alltid hade vi lite låga förväntningar då tidigare sockerfria-bak inte blivit så bra som tänkt. Men wow, vilken kaka. Vi satt & mmm:ade i kör. Tack för att ni delar med er av era fantastiska recept.
SvaraRaderaTack snälla Annelie, vad glada vi blir av din kommentar!
RaderaMagnus & Jenny