Hej! Hittade er blogg av en slump. Bor i Finland och googlade paleokost och då dök er blogg upp �� Har nu läst hela bloggen under helgen,vilken bra blogg och gud så inspirerad jag blir. Verkar vara massor med god mat och fina bilder från där ni bor. Bor själv bredvid havet,ser det från fönstret och det är så vackert. Skall nu sakta men säkert lägga om min kost till paleo. Lunchen på jobbet är lite krånglig, jobbar i en skola och borde ju visa en bra förebild för eleverna om att äta maten....men tror jag snart skall ta mod till mig och ta med egen lunch �� får väl dra till med en liten vit lögn...�� Tack för en mycket fin blogg!
Denna måste jag testa. Undra om det går att få tag på älgfärs här nere i Skåne. Det vore kul att testa, men det enda jag sett i butikerna i älgväg här är skav.
Men oj så gott det där såg ut, var jätte länge sen jag gjorde kålpudding. Däremot gjorde jag en kanon god köttfärslimpa här om dagen. Hade sån tur att det var styckning hemma på våran bondgård så fick med mig lite köttfärs som passade perfekt till kvällens middag! :-D Jätte kul också att dom håller starta ett ysteri så snart finns våran gårdsost på marknaden. :-D Men kanske får bli en pudding nästa gång det vankas köttfärslimpa :-D Tack för inspirationen och trevlig fredag! http://juliaju.shapemeup.se/2014/03/15/kottfarslimpa-pa-varan-egna-kottfars/
Min mage är en aning känslig för stekt/brynt mat, så jag tänker lite mer på om det är absolut nödvändigt att bryna köttet innan man lägger in det i ugnen?
Hepp, hepp, nu är den i ugnen och på så vis har jag fixat morgondagens middag :) Vi får helt enkelt värma den portionsvis i micron. Jag vill gärna göra någon middag klar på söndagen så att vardagen inte blir så stressig.
Hej! Hittade er blogg av en slump. Bor i Finland och googlade paleokost och då dök er blogg upp �� Har nu läst hela bloggen under helgen,vilken bra blogg och gud så inspirerad jag blir. Verkar vara massor med god mat och fina bilder från där ni bor. Bor själv bredvid havet,ser det från fönstret och det är så vackert. Skall nu sakta men säkert lägga om min kost till paleo. Lunchen på jobbet är lite krånglig, jobbar i en skola och borde ju visa en bra förebild för eleverna om att äta maten....men tror jag snart skall ta mod till mig och ta med egen lunch �� får väl dra till med en liten vit lögn...�� Tack för en mycket fin blogg!
SvaraRaderaHej
RaderaStort tack för dina fina ord om vår blogg! Underbart att höra!
Så roligt att du är nyfiken på Paleo och att du ska lägga om kosten - kommer gå fint!
Bara att skriva till oss om du har funderingar och frågor kring Paleo.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Denna måste jag testa. Undra om det går att få tag på älgfärs här nere i Skåne. Det vore kul att testa, men det enda jag sett i butikerna i älgväg här är skav.
SvaraRadera/Kamilla
Hej Kamilla
RaderaJa du ska absolut prova denna goda Kålpudding!
Om du inte hittar älgfärs så får du helt enkelt laga med nötfärs. Men försök ringa runt till lite större butiker och hör om de har älgfärs.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Men oj så gott det där såg ut, var jätte länge sen jag gjorde kålpudding. Däremot gjorde jag en kanon god köttfärslimpa här om dagen. Hade sån tur att det var styckning hemma på våran bondgård så fick med mig lite köttfärs som passade perfekt till kvällens middag! :-D Jätte kul också att dom håller starta ett ysteri så snart finns våran gårdsost på marknaden. :-D Men kanske får bli en pudding nästa gång det vankas köttfärslimpa :-D Tack för inspirationen och trevlig fredag!
SvaraRaderahttp://juliaju.shapemeup.se/2014/03/15/kottfarslimpa-pa-varan-egna-kottfars/
Hej Julia
RaderaDen var jättegod. Din Köttförslimpa låter smarrig den med.
Magnus & Jenny
Hej!
SvaraRaderaVad säger ni om chiafrön?
Tack för fantastisk inspiration! :)
Hälsningar Maja
Hej Maja
RaderaTack för dina fina ord om oss!
Ja chiafrön är ok, många som gör gröt på dessa och olika bakverk.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Min mage är en aning känslig för stekt/brynt mat, så jag tänker lite mer på om det är absolut nödvändigt att bryna köttet innan man lägger in det i ugnen?
SvaraRaderaHej Linnie
RaderaNej det är inte nödvändigt att förbryna köttet.
Magnus & Jenny
Den var mycket uppskattad här hemma och jag kommer definitivt att göra den fler gånger. Tack för receptet. / Marika
SvaraRaderaTack Marika, vad roligt att höra!
RaderaMagnus & Jenny
Hepp, hepp, nu är den i ugnen och på så vis har jag fixat morgondagens middag :) Vi får helt enkelt värma den portionsvis i micron. Jag vill gärna göra någon middag klar på söndagen så att vardagen inte blir så stressig.
SvaraRaderaTack för hjälpen och tack för en jättebra blogg!
Hej Martina
RaderaVad gott, då har du en härlig middag att se fram emot nu! Vi gör likadant, planerar och lagar mat inför veckan - väldigt bra sätt.
Hälsningar
Magnus & Jenny