fredag 24 februari 2012

Är det våren?

En sådan härlig morgon! Solen skiner och temperaturen ligger på plus 5 grader, det blåser en hel del men ändå så är det riktigt behagligt ute - kan det vara våren som är på ingång? Hoppas, hoppas. Känns som om lite sol och värme är precis vad vi skulle behöva nu!

Är fortfarande nästan alltid helt ensam på mina springturer, det är mycket sällan som jag möter någon. Har hänt några lätträknade gånger under vintern att jag mött en och annan som varit ute och promenerat, men det är som sagt sällan. Nu när dagarna blir ljusare och varmare så kommer förhoppningsvis folk ur sina stugor och njuter av den underbara naturen - men tills dess får jag ha den alldeles för mig själv!

Förutom några obligatoriska fotostopp på min springtur så blev det även lite trädklättring, balansgång på nedfallna träd, hopp upp och ned på/från klippor och ett ofrivilligt lerdopp (båda fötterna ungefär 10 cm ner i ren lera!), värmen har ändrat mina isfrysta stigar till små bäckar och på sina ställen, vilket man snabbt och på nästan ett onödigt brutalt sätt kan bli uppmärksammad på, förrädiska lerhål! Stenåldersträning i sin rätta bemärkelse - lek och njut! Njuter faktisk av hela upplevelsen, solen, den "nya" värmen, de lätta stegen, lugnet, naturen, de leriga skorna och ensamheten.

På det hela taget en fantastisk tur i skogen, på stranden och klipporna!

Morgonsolen tränger fram genom träden!

Ut till udden och sedan längs sjökanten vidare
mot Sätila, det får bli dagens springtur!

Stranden helt för mig själv

Vackra formationer i sanden

Vågorna slår mot klipporna


Flohult strand

Stråna ligger i en fin linje längs med vatten brynet

Jag var inte helt ensam om att vara på stranden idag...

Isen börjar släppa greppet om vår fors, nu får den vråla fritt igen!
/Magnus

3 kommentarer:

 1. Thomas Johansson7 mars 2012 12:20

  ..inte utan att man får god lust att "haka" på..!!:)..och vem vet ..?!.."Morbror Thomas" kan ju "dimpa ner" där/när..han/man minst anar det..!!..så håll utkik ..!!.när du springer genom den vackra terrängen :)..Varnaste Hälsningar från sängen !!

  SvaraRadera
 2. Thomas Johansson7 mars 2012 12:40

  ...Varmaste...& ävenledes Vänligaste Hälsningar ..:)..!!

  SvaraRadera
 3. Vi har sagt det förut och säger det igen - ni är så välkomna! Vill gärna se er på våra stigar!

  SvaraRadera