söndag 26 februari 2012

Stenålderspromenad

Idag har vi varit ute på upptäcktsfärd bortanför Flohult, Sätila, mot Tostared. Hittat en fantastisk stig som gick längs med sjönkanten över stenar, rötter, klippor, nedfallna träd och små bäckar. En rolig och otroligt vacker stig! Vi följde den hela vägen från Flohult till Dyrenäs och sedan traktorstigar, genom skogen, tillbaka hem igen. En riktigt stenålderspromenad, hela kroppen fick röra på sig där vi hoppade fram och tillbaka på stenar och över små bäckar, hukade oss under grenar och nedfallna träd, lyfte undan nedfallna grenar (stora som små från stormen i höstas) och klättrade upp och ner för klippor! Kunde inte låta bli att också klättra och hänga lite i några träd som hängde ut över sjön.En fantastisk upplevelse i ett underbart vårväder!

Väl hemma så gjorde vi härliga hjortbiffar med smak av vitlök, chili, gullök och svartpeppar, ett stort tack till våra älskade Hanna och Jenny för den fina hjortfärsen. Första gången vi äter hjortkött här under vårt tak, hoppas det inte blir sista då det var mycket gott. Vi fick en riktigt bra Paleomiddag denna söndag! Som tillbehör till biffarna lagades ugnsgratinerade gula böner, från morfar Gösta, inlindade i bacon, en jättegod middag helt i vår smak.


På tal om Hanna och Jenny så så fick vi också två gammal härliga prylar av dem, en mjölkkanna och en köttkvarn - Tack, dessa är otroligt fina och kommer få en bra plats i vårt hem!


Just nu luktar det gott av kaffe och te från köket, det väntas fika med Paleo semlor - det ska vara gott att leva. Vi njuter!

/Magnus & Jenny

2 kommentarer:

  1. Rena trollskogen inpå knutarna :)

    SvaraRadera
  2. Ja det är helt underbart, ni får följa med ut till våren. Ser ut att kunna bli mycket bär och svamp här också!

    SvaraRadera