torsdag 9 februari 2012

Livsförändring

Vart man än vänder sig om görs reklam för olika dieter, löftena är många och stora. Det ropas ut i TV och radio och det annonseras stort i tidningar - Gå ner hur mycket som helst under hur kort tid som helst! Det finns ingen hejd på alla löften om ett bra och lyckligt liv, och vem vill inte ha ett bättre liv. Jag vill iallafall verkligen ha ett bra och lyckligt liv! Och är det så lätt som att bara köpa lite pulver, en energikaka eller några piller så är det inte konstig alls om man kanske står där vid lunch och blandar sitt pulver... hur bra är det här då? Och sen, efter att man gått igenom en kur, vad händer då?

Som ni förstår uppskattar jag inte alls dessa dieter, jag tycker till och med att de är lite obehagliga. Man blir faktiskt rädd för vad de lär oss - Ersätt riktig mat med något kemiskt och konstgjort så blir allt bra, alla näringsämnen får du på köpet! Man vill ju bara ställa sig upp och skrika - Det är bajs. Bajs, bajs, bajs! Jag kan verkligen inte tro att efter flera hundratusen år av människans utveckling så skulle pulver, energikakor och piller vara "räddningen".

Inget kan ersätta mat på riktiga råvaror, våra kroppar är byggda och anpassad efter detta. Vill man göra en verklig förändring som är varaktig och hälsosam så fungerar ingen diet! Om du vill gå ner i vikt, må bättre eller orka mer så är det riktig mat som gäller. Det handlar om att förändra hela sin livsstil, att söka kunskap och ha en vilja att förändra. Oftast är det inte en fråga om man kan utan om man vill förändra. Det kan vara både jobbigt och svårt att ändra sin livsstil men det går och det är belönande.

Mitt liv förändrades i och med Paleo, mat och tankar kring hur man rör sig förändrades verkligen i grunden. En ny varaktig livsstil som ger högre livskvalitet och en gladare kropp! Under vårt tak lär vi oss ständig nytt, vi tycker om att söka kunskap och att utmana oss själva. Detta är vår väg mot ett bra och lyckligt liv, det kanske också är din! Du är välkommen att göra oss sällskap på vägen!/Magnus

6 kommentarer:

 1. Härlig blogg! Hittade den igår, jag käkar paleo sedan precis en vecka tillbaka, kände igen mig när du beskrev dina magproblem, har själv haft magproblem i 3-4 år snart, hoppas detta hjälper mig också!

  Härliga brödrecept som måste testas!

  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är hemskt när man tänker på det.....men dom flesta går på det...det är värst. Kloka ord!!! Underbart att du tar upp det som många funderar på och som kräver mycket energi från många.

  SvaraRadera
 3. Hur länge tog det för dig magnus att bli helt återställd i magen?
  Jag känner iaf en del förbättringar redan, men toabesöken är inte som jag vill....

  Sedan minus 2 kg på en vecka är juh ett stort plus med denna nya livsstil! Jag tränar även löpning ska ska testa barfotalöpning till våren tänkte jag, var på Jonas coltings föreläsning i veckan, mkt inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Pär - Vad roligt att du hittat oss! Och grattis till att du börjat med Paleokost, du har mycket bra att se fram emot. Jobbigt med magproblemen, det påverkar ju så mycket av vardagen. För att svara på din fråga så tyckte jag att det gick otroligt fort att bli bra i magen, kanske 2-3 veckor. Det finns dock perioder då jag fortfarande känner av problemen (svullen, toalettbesök och illamående), men det går inte att jämföra med innan övergången till Paleo (mycket lindrigare och mycket sällan). Vikten är en effekt av att man äter riktig mat, man hamnar automatiskt på sin idealvikt. Bra! Helt klart ska du springa barfotalöpning, man känner sig så lätt och naturlig! Colting är klart inspirerande (bor du i närheten?). Jag vet inte hur "långt" du kommit men ett tips är att titta runt på http://www.marksdailyapple.com/ han driver en mycket fin sida. Hoppas det går fortsatt bra för dig och att vi kan hålla kontakten.
  Magnus

  Robert o Kristina - Tack för de fina orden. Visst är det svåra frågor och många som har åsikter, men jag blir så upprörd över hur dessa "medel" pressenteras.
  Magnus

  SvaraRadera
 5. Tjena!
  Jag bor utanför växjö. Detta är 10:e dagen jag är inne på med paleomat. Har kikat lite där innan på den hemsidan. Det jag tycker är jobbigast nu är att allt tar så lång tid med maten. Jag hoppas magen blir bättre av detta, annrs vet jag inte vad jag ska gör, just nu känns allt väldigt jobbigt, sugen på massa onyttiga saker samt mat man inte får äta. men jag ska kör strikt 1 månad (20 dagar kvar och se vad magen säger-....

  SvaraRadera
 6. Pär - Växjö, då blir det tyvärr inget barfotaspringande tillsammans! Jag vet och förstår vad du går igenom, det är svårt i början och mycket känns både krångligt och tidskrävande - men det blir bättre! För mig gick det relativt bra i början då min kropp blev så väldigt mycket bättre på kort tid, det uppväger det extra jobbet med maten. Vill också säga att nu känns allt som i början var jobbigt helt naturligt! Träningen är ochså en viktig del, "Mark" har en hel del bra tips på sin sid, själv märker jag ganska tydligt om jag inte tränar - kroppen känns alltid bättre vid regelbunden träning (eller lek).

  Besök gärna "Make it Paleo" (http://www.primal-palate.com/) som vi skriver om i tidigare inlägg, för tips på mat. Och fråga gärna oss om du undrar över något!
  Magnus

  SvaraRadera