lördag 11 februari 2012

Springa på loppis!

Mina springturer tendera numera till att bli mera av en fototur, det finns så mycket vackert i naturen som bara skriker efter att bli förevigat. Man måste bara stanna upp och njuta av allt det vackra som endast finns där för en kort tid, just nu är allt i en ständig förändring. Varje gång jag är ute och springer finns nya underbara isformationer. Igår halvlåg jag på isen utanför Flohults strand, här utanför Sätila, för att fota och när jag reser mig upp ser jag några människor på andra sidan sjön som intensivt spanar åt mitt håll - jag som bara håller på med en helt vanlig springtur...
Isen har lagt sig i viken vid Flohults strand annars är hela sjön Lygnern öppen, jag har nu för första gången sprungit längs med hela stranden ute på isen.

Vi har under senaste månaden haft en flock
med fåglar som håller till i viken, mysigt!

På hal is


Inlandsisen?

Precis där isen "rinner" är stigen, jag ska upp till
berget och sedan höger över stenmuren...

Det är ju helt fantastiskt hur naturen kan framställa former!

På väg hem från min springtur så blir jag stoppad av mina grannar och de vill visa en Havsörn! Helt otroligt mäktigt, att se den cirkulera strax bortanför vårt hus. Tyvärr har jag riktigt dålig zoom på kameran men en bild får ni iallafall!

Bilden är tagen från vår altan

Idag har vi varit på en ny loppisrunda, hittade en del fint som vi köpte. Alltid lika roligt att titta på allt som finns, så mycket prylar! Tycker att vi hittade en del fynd!


Nu väntar en rotfruktsgratäng med bacon, innehållande morot, palsternacka, kålrot, gullök och majrova som alla är råvaror för februari månad.

/Magnus & Jenny

2 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder du har tagit av vår underbara natur, javisst är den mäktig.
  Loppis är kul, går bara för sällan.
  kram på er

  SvaraRadera
 2. Kristina - Det är helt fantastiskt vackert nu och riktigt svårt att låta bli att fota! Vi har tidigare inte varit på loppis speciellt ofta men nu har det blivit en del och det är vi riktigt glada över, finns så mycket fint (och billigt)!
  Kram tillbaka / Magnus

  SvaraRadera