Man kan nu känna att de säsongsråvaror som erbjuds börjar bli lite tråkiga och man faller lätt in i samma gamla spår och lagar samma gamla rätter som man känner igen (det blir mycket ugnsrostade rotfrukter i olika varianter) Men varför inte utmana sig själv och laga något nytt! Helt spontant känner jag i skrivandets stund att jordärtskocka är något jag aldrig använt i min matlagning, detta blir min utmaning, att laga något med jordärtskocka!
Vilken blir din utmaning?
Säsongs råvarorna för mars månad
Grönt:
Sallad
Salladskål
Endivesallad
Persilja
Krasse och andra skott, som solros
Potatis, olika sorter (äter inte vi enligt paleo)
Lök, olika sorter
Jordärtskocka Källa: spisa.nu |
Vitlök
Kålrot
Majrova
Palsternacka
Persiljerot
Rotselleri
Morötter, olika sorter
Rödbetor, olika sorter
Jordärtskocka
Svartrot
Rättika
Pepparrot
Rödkål
Vitkål
Frukt:
Äpplen
Smakrik månad!
/ Jenny
Kan rekommendera denna grönsak! Anv den ofta i soppa som görs på olika rotsaker som finns hemma. Kokar allt tillsammans o kör m en stavmixer. En skvätt 4% grädde i gör den underbar!
SvaraRaderamvh/Britta
Tack för det fina tipset Britta. Vi ser fram emot att använda jordärtskocka i vårt kök här under vårt tak!
SvaraRaderaHälsa familjen.