måndag 5 mars 2012

Frukt och grönt i mars

Nog känns råvarorna för mars månad igen, det är ingen större förändring från årets två första månader men nu börjar man sakta känna att våren är på väg och i och med det börjar en ny säsong med nya spröda grödor!

Man kan nu känna att de säsongsråvaror som erbjuds börjar bli lite tråkiga och man faller lätt in i samma gamla spår och lagar samma gamla rätter som man känner igen (det blir mycket ugnsrostade rotfrukter i olika varianter) Men varför inte utmana sig själv och laga något nytt! Helt spontant känner jag i skrivandets stund att jordärtskocka är något jag aldrig använt i min matlagning, detta blir min utmaning, att laga något med jordärtskocka!
Vilken blir din utmaning?

Säsongs råvarorna för mars månad

Grönt:

Sallad
Salladskål
Endivesallad
Persilja
Krasse och andra skott, som solros
Potatis, olika sorter (äter inte vi enligt paleo)
Lök, olika sorter
Jordärtskocka
Källa: spisa.nu
Purjolök
Vitlök
Kålrot
Majrova
Palsternacka
Persiljerot
Rotselleri
Morötter, olika sorter
Rödbetor, olika sorter
Jordärtskocka
Svartrot
Rättika
Pepparrot
Rödkål
Vitkål

Frukt:

Äpplen

Smakrik månad!

/ Jenny

2 kommentarer:

  1. Kan rekommendera denna grönsak! Anv den ofta i soppa som görs på olika rotsaker som finns hemma. Kokar allt tillsammans o kör m en stavmixer. En skvätt 4% grädde i gör den underbar!
    mvh/Britta

    SvaraRadera
  2. Tack för det fina tipset Britta. Vi ser fram emot att använda jordärtskocka i vårt kök här under vårt tak!

    Hälsa familjen.

    SvaraRadera