måndag 23 april 2012

Ny Grill!

Så har vi då äntligen skaffat en ny fin grill! Har letar länge efter en modell som vi tycker om, "halvtunnan". Denna grill har en hel massa lull lull som lock, stor grillyta, justerbar grillnivå, varmhållningsgaller, avställningsyta och termometer, listan kan göras lång. Den är även förberedd med plats för ett stort grillspett. Bra, nu kan vi verkligen grilla.


Ja då ska den bara monteras ihop, känns som om det är 400 delar (minst) och beskrivningen är kanske inte den bästa... Hela golvet är fyllt av olika rör-, plåtbitar och skruv! Men till slut så blev det en grill, inga delar ligger kvar på golvet och den är riktigt stabil och fin.

Vi tycker verkligen om att grilla och hela känsla runt själva grillningen. Förberedelsen, lukten, tillagningssättet och smaken. Det är något alldeles speciellt att sitta vid grillen, kanske ännu mer nu på våren då den värmer gott och påminner om de kommande långa sköna sommarkvällarna. Grillning är lite tillbaka till ursprunget och kanske är det just detta som väcker känslor inom oss.

Eftersom vi eftersträvar ett så naturligt tillvägagångssätt i det mesta vi gör så har vi skaffat ett tändrör istället för att använda tändvätska när grillen ska startas. Man fyller bara tändröret med en lagom mängd kol och skrynklar sedan ihop ett par sidor av tidningspapper som placeras under kolet. Tändröret med innehåll ställer man på grillgallret och sedan är det bara att tända pappret och vänta tills kolen börjar bli grå då det är dags att hälla över den i grillen. Miljövänligt och väldigt enkelt, man slipper dessutom smaken  av tändväska och inte minst gifterna från tändvätskan som sätter sig i maten och släpps ut i naturen!
/Magnus & Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar