fredag 4 maj 2012

Höga vågor på Lygnern

Vädret har verkligen slagit om helt, från varmt och skönt med klarblå himmel och en strålande sol till rått och kallt med grådisig himmel och lite regn! Dessutom har det börjat blåsa och på sjön Lygnern går det höga vågor. Idag har jag och min vän Fredrik planerat in paddling, en tur med kajak är alltid roligt och rogivande. Som om inte det är nog så är det också fin träning, speciellt en dag som denna med vind och höga vågor, man fick ta i för att komma någonstans - på hemvägen fick vi kämpa i motvind!

Fredrik i paddlartagen, vattnet är lugnare nu
när vi närmar oss utloppet för Storån!
Lynern var riktigt orolig med alla vågor och på ett ställe var det extra läskigt, alldeles längst ut vid den långa bryggan som går från stranden Lygnevi, där slog vågorna mot bryggan och skapade konstiga och oväntade rörelser i vattnet. Man fick vara fokuserad på paddlandet och balansen, kajaken ryckte åt alla håll och det kändes på gränsen till obehagligt.

Vi utgick från Flohult och paddlade runt udden och vidare bort mot Lygnevi, förbi bryggan och igenom båthamnen och in i Storån. Här är alldeles lugnt och det är nästa svårt att komma ihåg hur höga vågorna faktiskt var ute på Lygnern. Det är lågt vatten och nästan helt stilla där vi paddlar ansträngningslöst mot strömmen, när vi vänder märker vi att vi haft medvind på vår lilla och vackra tur i ån.

Båthamnen

Lungt och stilla på Storån

Fredrik förbereder sig för en eskimåsväng men ångrar sig...
Motvinden som var i Storån är inget mot vad vi möter när vi kommer ut på Lygnern, vågorna är nu ännu större än tidigare och det börjar regna! Vi får tar i bra och paddlar intensivt hela vägen tillbaka till "vår" trygga hamn i Flohult.

Lägg till bildtext
Det är härligt att ge sig ut på vattnet med en god vän. Paddlandet, samtalen och den sköna känslan av att för egen maskin ta sig runt i vår natur. Trivs så otroligt bra när jag får vara ute och röra på mig - lek när den är som bäst!

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar