söndag 12 augusti 2012

Mickes Broccolimos!

Under semestern vistades vi några underbara dagar i vår vackra huvudstad. Vi tog med oss många fina semesterminnen därifrån och även nya inspirerande recept! Första kvällen i Stockholm blev vi bjudna på en härlig Paleomiddag!

Micke, en utav våra fina värdar bjöd på ett underbart gott broccolimos som snabbt blev en favorit för oss och som vi sedan lagat när vi kommit hem. Moset är ett utmärkt tillbehör till kött, fågel eller fisk och kan varieras med egna smaksättningar. Så låt dig inspireras och njut!

Så här gör vi Mickes goda Broccolimos!

Mickes Broccolimos
2-3 portioner

Detta behöver du:

  • 3 broccoli knippen
  • Blomkål (1/3 av broccolimängden)
  • 2 vitlöksklyftor eller efter smak
  • Salt
  • Peppar
  • Kokosmjölk
  • Ev. lite olivolja

Så här gör du:

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull
  2. Dela broccoli och blomkål och häll ner i det kokande vattnet
  3. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt, låt koka med i kastrullen
  4. Låt koka några minuter tills broccolin och blomkålen känns mjuka men inte mosiga
  5. Häll av vattnet
  6. Tillsätt lite kokosmjölk och ev. lite olivolja och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Vi föredrar när det är ganska grovmixat
  7. Smaka av med salt och peppar

Ät och Njut av gott Broccolimos!

/Jenny & Magnus

7 kommentarer:

  1. Hej! Här kommer en variant på Mickes Broccolimos :)
    Koka broccolin mjuk och mixa till ett grovkorningt mos. Tillsätt sötpotatisaioli http://www.alltommat.se/recept/Sotpotatisaioli-8407
    och blanda.
    Mycket gott!

    SvaraRadera
  2. Mycket gott, både kall och varm.Åter igen tack.

    Gith Ewertzh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gith

      Det är alltid bra med mat som smakar gott kall också! Tack till dig också :) så roligt att du skriver och meddelar hur det går för dig och vad du tycker om recepten!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Detta var hur gott som helst!!!! Och så enkelt! Bra studentmat också!

    / Jassa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jassa

      Vad roligt! Ja det är riktigt bra mat, och det går att variera smakerna helt efter vad man själv tycker och vad som passar för dagen!

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Ungefär hur mycket kokosmjölk ska det vara till detta recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Hur mycket kokosmjölk du ska ta beror på hur tjockt mos du vill ha men börja med en liten skvätt, ca 1/2 dl och häll sedan på ytterligare lite om du tycker den blev för tjock.

      Lycka till!

      Jenny & Magnus

      Radera