Oftast kokar vi dem lätt i ca 8 minuter och har som tillbehör till måltiden eller som i går kväll då den fick bli basen i en god lax och brysselkålslåda! Givetvis helt Paleo :)
Lax och brysselkålslåda med vitlök, persilja och citron
Detta behöver du till en låda för 2-3 portioner
500 g laxfilé
1 påse färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
1 citron
Persilja
Havssalt
Peppar
1 dl kokosmjölk
Lite olivolja
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Rensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter
- Häll av vattnet och ringla lite olivolja över
- Skala och pressa vitlöken över brysselkålen
- Smaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blanda
- Dra bort skinnet från laxfilén och skär i kuber
- Vänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröran
- Dela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålen
- Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölken
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter
Ät och Njut!
Om du inte är strikt Paleo kan man med fördel också smula ner lite fetaost med laxen och brysselkålen!
/Jenny & Magnus
Detta ska testas, ser otroligt gott ut!
SvaraRaderaHej!
RaderaLax och brysselkålslådan är jättegod så den tycker jag absolut att du ska testa! :)
Ät och njut av god och naturlig Paleomat!
Jenny
Den var supergod och enkel. En ny favorit-lax rätt.
SvaraRaderaJa visst är den! Roligt att det blev en favorit!
RaderaMagnus & Jenny
Står i ugnen precis just nu!
SvaraRadera//Malin