torsdag 22 november 2012

Lax och brysselkålslåda!

Brysselkål är något vi ofta äter här Under vårt tak. Dessa små läckra, näringsrika och dekorativa små kålhuvuden är proppade med vitamin C som stimulerar kroppens upptag av järn. Brysselkål är också mycket rikt på bla fibrer och folsyra. Nu under hösten är det säsong för brysselkål och vi Njuter!

Oftast kokar vi dem lätt i ca 8 minuter och har som tillbehör till måltiden eller som i går kväll då den fick bli basen i en god lax och brysselkålslåda! Givetvis helt Paleo :)

Lax och brysselkålslåda med vitlök, persilja och citron
 
Detta behöver du till en låda för 2-3 portioner
 
500 g laxfilé
1 påse färsk brysselkål
2 vitlöksklyftor
1 citron
Persilja
Havssalt
Peppar
1 dl kokosmjölk
Lite olivolja
 
Så här gör du
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Rensa, halvera och förkoka brysselkålen i 4 minuter
  • Häll av vattnet och ringla lite olivolja över
  • Skala och pressa vitlöken över brysselkålen
  • Smaksätt med hackad persilja, lite havssalt och peppar och blanda
  • Dra bort skinnet från laxfilén och skär i kuber
  • Vänd försiktigt ner laxen i brysselkålsröran
  • Dela och pressa saften från citronen över laxen och brysselkålen
  • Häll allt i en ugnssäker form och ringla över kokosmjölken
  • Grädda i ugnen i 20-25 minuter

Ät och Njut!

Om du inte är strikt Paleo kan man med fördel också smula ner lite fetaost med laxen och brysselkålen!

/Jenny & Magnus

5 kommentarer:

  1. Detta ska testas, ser otroligt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Lax och brysselkålslådan är jättegod så den tycker jag absolut att du ska testa! :)

      Ät och njut av god och naturlig Paleomat!

      Jenny

      Radera
  2. Den var supergod och enkel. En ny favorit-lax rätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den! Roligt att det blev en favorit!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Står i ugnen precis just nu!

    //Malin

    SvaraRadera