söndag 6 januari 2013
Pulled Beef i lergryta!
Etiketter:
Enkelt,
Fläskkarréstek,
Lergryta,
Långkok,
Njuta,
Nötstek,
Paleo,
Paleoskafferiet,
Pulled Beef,
Pulled Pork,
Recept,
Under vårt tak
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Sååååå gott! :) Och så bra och detaljerat beskrivet!
SvaraRaderaJag bokmärker det inlägget! Blev jättesugen på att göra Pulled Pork (är inte så mycket för nötkött...)
Ha en underbar söndag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Vad roligt att du tycker om vårt upplägg! Vad glada vi blir.
RaderaPulled Pork är enormt gott, härligt.
En fin söndag till dig också!
Magnus & Jenny
Mums vad gott! Och enkelt! Perfekt alltså ;)
SvaraRaderaJa, Paleo så gott och så enkelt! ;-) Helt perfekt!
RaderaMagnus & Jenny
Tack för bra recept! Jag har dock en fråga; dietisten har sagt att jag skall undvika rött kött och minska köttmängden eftersom det är ganska svårsmält. Vad kan man ersätta med?
SvaraRaderaLikaså skall jag inte äta vare sig sparris eller brockoli eller annat med för mycket fibrer. Kan paleokosten fungera ändå, eller....
Hej Ditte
RaderaJa Paleokosten kan fungera ändå. Får man fråga vad du har för magproblem?
Magnus
Paleovärlden går i ganska stor kontrast mot den s.k. "konventionella" visdomen när det gäller kost och hälsa. Dietister kommer i regel på på livsmedelsverkets råd och hävda (trots brist på faktiska vetenskapliga bevis) att kött är svårsmällt och ger oss cancer. Paleo är i grund och botten till för bra maghälsa (att undvika "leaky gut", systematisk inflammation osv som påverkar en myriad av viktiga funktioner i vår kropp) så en bra kost med kött, grönsaker, frukt och bär verkar hjälpa många med magproblem. Ett tips är att undvika mejeriprodukter helt om du inte redan gör det. Är du osäker så prova helt enkelt i 3-4 veckor och se hur magen känner sig. Alla är ju olika och kan behöva finjustera.
RaderaMvh
Tomas
Hej Tomas
RaderaTack för ditt inlägg!
Magnus
Hej Magnus och Jenny
SvaraRaderaJag undrar om jag kan tillaga Pulled pork i en stekgryta i stället för lergryta? (Jag har den klassiska ovala svarta stekgrytan i järn.)
Tack
Carin
Hej Carin!
RaderaJag tror säkert att det går bra att använda en helt vanlig järngryta.
Järngryta väldigt vanligt när det gäller långkok :)
Meddela gärna hur det gick.
Njut av god och naturlig Paleomat!
Jenny
Tack för ett bra recept. Jag hade varken ler eller järngryta, funkade lika bra med en vanlig kastrul. Jag la ner en torkad chipolte peppar för att få lite rökig smak. Enklare än att göra en bbq sås enligt paleo.
SvaraRaderaTack för detta! Vad bra, då kan alla göra Pulled Beef! Lergryta, stekgryta eller kastrull - underbart. Bra tips med torkad chipolte peppar! Tack!
Radera/Magnus
Hej alla. OBS: detta recept innehåller plastfolie i ugn,som inte tål högre värme än 100 gr celc.Jag har gjort pulled pork i ugnen och i plastfolie. Det blev oerhört mört och gott med de kryddor man väljer som smaksättare.
SvaraRaderaJag brynte köttet i stekpanna, helt runt om. Lät det vila på tallrik tills ytan svalnat.(Efter det kan man späcka köttet med vitlök el. gorgonzola el. bacon el. vad man vill.)Se till å linda in köttet hårt i vanligt plastfolie å lägg den i en ugnsfast form. I Plastfolie ska denna köttbit bakas mellan 70-90 grader celsius tills innertemperaturen är mellan 85-92 grader. Jag gjorde en fantastiskt god variant på detta sätt. Köttet vägde 1.2 kg å tog 7 timmar i ugn. Lycka till
Tack för ett så detaljerat recept!
SvaraRaderaHej Helen
RaderaTack för din kommentar, ja vi tycker det är både roligt och vackert med mycket bilder och en bra text!
Magnus & Jenny
Hej Jenny och Magnus!
SvaraRaderaVill tacka för en mycket inspirerande blogg om god och hälsosam paleomat. I helgen bjöd jag min familj på detta recept vilket föll väl ut. Köttet blev så mört och smakfullt. Mums!
Hej Liselott
RaderaTack snälla, vi blir alltid lika glada når någon inspireras av vår blogg och lagar ren och naturlig mat. Så härligt att att alla blev nöjda!
Ja visst blir köttet underbart mört och fyllt av smak!
Magnus & Jenny
Om man inte har en lergryta, går det lika bra att göra i kastrull med lock? / Maya
SvaraRaderaHej Maya!
RaderaDet går absolut att använda en vanlig gryta eller stekgryta när man lagar Pulled Pork eller Pulled Beef :) Det du ska tänka på är att kastrullen eller grytan ska tåla att ha i ugnen, inga plasthandtag!
Lycka till och ha en härlig dag!
/Jenny
Gjorde Pulled Pork och rotmos gjord på sötpotatis, fruktansvärt gott.
SvaraRaderaTack för alla era goda recept.
Hej Carita
RaderaVad roligt att höra! Ja vi håller verkligen med, jättegoda!
Tack för dina fina ord!
Magnus & Jenny
Vad gott det här låter! Ska ta och göra det i helgen, vad brukar ni ha för tillbehör?
SvaraRaderaHej Lina!
RaderaUgnsbakad sötpotatis är jätte gott till Pulled pork/beef. Till detta gör du en härlig vitlök och chilimajonnäs och serverar en sallad :)
Lycka till!
Jenny & Magnus
Det får får bli morgondagens projekt! Tack för tipset! :)
RaderaHoppas att det går riktigt bra Lina - är ju så gott!
RaderaMagnus & Jenny
Hej! Har blivit stamkund här hos er :-) TACK för att ni inspirerar! Tänkte laga pulled pork imorgon, och undrar nu om man alls måste röra om köttet under tillagningen, eller kan man bara låta det vara ifred i ugnen 10-12 timmar?
SvaraRaderaTrevlig helg!
H. Magdalena
Hej Magdalena!
RaderaTack! det är så roligt att få inspirera :)
Du behöver inte röra köttet under tillagningen utan låta det tillagas i lugn och ro. Om det är något mer du undrar är det bara att fråga.
Ha det gott och Njut av härlig Paleomat :)
Jenny & Magnus
Nu har jag haft min pulled beef inne i 12 timmar. Ska bli spännande att smaka den till lunchen! Tack för alla era goda recept. Så tacksam att ni lägger ut det på er sida, underlättar min vardag oerhört!!! //Lina
SvaraRaderaHej fantastiska ni!
SvaraRaderaJag har en "dum" fråga.. Om jag ska göra pulled pork, fast i vanlig stekgryta, hur blir tillagningstiden då? Och är det något annat som jag bör tänka på då?
Kramar från Frida!
jag menade pulled beef ;)
RaderaHej Frida
RaderaIngen dum fråga alls! Tiden och tillagningen är densamma!
Stort lycka till.
Magnus & Jenny