söndag 24 februari 2013

Paleovåfflor


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleovåfflor” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

34 kommentarer:

  1. Det är så gott med våfflor! Mums! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana

      Ja visst är det!

      Fin kväll till dig också!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Gott!

    Äntligen kan jag få iväg en kommentar!
    Via mobilen hamnar jag i att behöva verifiera mitt inlägg och det går inte att få igenom - så har ni inte emot det får ni gärna ta bort den spärren - för det gör att jag inte kan kommentera :) Den tar bara emot första delen av ordverifieringen men sen låser sig ifyllnadsfältet :(

    Hur länge håller sig våfflan i kylen? Eller ska de ätas upp direkt? Ja det ska de nog.... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har tittat på detta Maria och vi har vår blogg helt öppen för kommentarer... Konstigt att det inte fungerar? Är det kanske en telefoninställning?

      De håller ett par dagar i kylskåp men smakar självklart bäst nygräddade :)

      Ha en fortsatt fin kväll!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Der här låter väldigt smarrigt! Dags att plocka fram våffelgärnet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Marja, fram med våffeljärnet bara! Det är lika smarrigt som det låter!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  4. Benyttes kokosolje med (extra virgin) eller uten smak?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Vi använder den naturliga kokosoljan med smak och lukt!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  5. Ska försöka hinna göra våfflor i veckan då passar nog detta perfekt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Våfflor passar alltid perfekt ;)

      Ha en fortsatt fin kväll!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  6. Vad äter ni till våfflorna? Ngn typ av egengjord sylt eller bär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jennie

      Färska bär av olika sorter eller frukt och vispad kokosmjölk är alltid gott! http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/vispa-kokosmjolk-tips-paleo.html

      Att skiva bananer och steka i kokosolja tillsammans med lite hackade nötter är också otroligt gott!

      Lycka till och ät gott!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  7. Jamen då testar jag väl dessa till frukost nu då :) Har allt hemma och det kommer att bli en härlig lördagsfrukost!

    Tack för receptet!

    Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martina!

      Ja klart du ska ha Paleovåfflor till frukost, jättegott!

      Lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Sofia Mattsson24 augusti 2013 17:54

    Under vårt tak, håll gnistan och glöden uppe, ni är fenomenala minst sagt! Stor kram!
    SOfia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Sofia!!

      Det är så fantastiskt roligt att få så fina kommenarer - de inspirerar till fortsatta experiment i köket :)

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  9. Wow! Låter supergott!
    Går det att byta ut mandelmjölet mot till ex kokosmjöl om man har en nötallergiker hemma? :)

    Undrar Felicia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Felicia

      Tråkigt med allergier i alla former! Det går inte att byta mandelmjöl mot kokosmjöl rakt av - mjölsorterna har helt olika egenskaper! Det går säkert att göra våfflor på kokosmjöl men då måste man omarbeta receptet... Tyvärr.

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Åååh! Vad GOTT det verkar! Är en sats, alltså tre våfflor, ungefär lagom som frukost till en person, med lite tillbehör som bär och så? Blev så sugen så jag tänkte göra dessa till frukost imorgon :) Men blir det för mycket kanske man kan spara? Har tyvärr ingen att dela dem med för tillfället, kanske tur det för då blir det mer åt mig! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det blir en perfekt frukost :) Tillsammans med färska bär, supersnabb Bärsylt eller varför inte stekt banan med hackad mandel, sååå gott! Om det blir någon våffla över går den bra att äta senare som ett litet mellanmål eller till kaffet. Förvara våfflan i kylskåpet tills du blir sugen.

      Njut av en underbar frukost i morgon!
      Kram Jenny & Magnus

      Radera
    2. Åh tack så mycket för tipset! Åt belåtet upp alla de smarriga våfflorna- med stekt banan och mandel, och så några bär! Super gott, ska snart göras om! Tack för snabbt svar :)

      Radera
    3. Vad bra, tack själv!

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. låter smaskens! visst kan man äta dessa när man äter enligt lchf?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de är verkligen smaskens! Det kan man, MEN det beror på vilken typ av LCHF du äter - om det är "Strikt LCHF" så får du nog vara lite försiktig med dessa med tanke på mandelmjölet.

      Magnus & Jenny

      Radera
  12. Hej! jag tycker om era recept men jag tänker alltid att ni måste lägga mycket pengar på matvaror och matlagningstid. Jag undrar hur mycket pengar lägger ni på mat och hur mycket tid? Ni behöver inte svara om ni inte vill. Som sagt jag gillar era blogg och recept. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Natalia

      Tack för att du följer oss och vår blogg, det uppskattar vi verkligen.

      Vi lägger en hel del pengar och tid på mat, det är ett val vi gjort och det innebär att mycket annat prioriteras bort - både materiellt och tidsmässigt. Nu är det ju väldigt mycket mer än det som syns i blogg, facebook och IG som görs då vi provlager en hel del. Vi tycker kanske inte att det är så rellevant vad vi lägger i pengar och tid eftersom vinsten i form av en otroligt mycket bättre hälsa är så mycket större!

      Sedan vi börjat med Paleo har vi båda känt av stora hälsofördelar. Bl.a. har Magnus blivit av med IBS, flera allergier (både mat-, pollen- och gräsallergi) samt blivit både starkare och betydligt piggare. Jenny har förlorat överskottskilon, blivit starkare och fått mer energi.

      Så det är vinst hur man än ser på det :)

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  13. Hejhej! Vilken härlig blogg ni har...tack för att ni delar med er....
    Jo, jag vill gärna göra era våfflor men tror ni att jag kan byta mandelmjöl mot annat mjöl? Äldste sonen är allergisk mot mandel men tål t ex hasselnötsmjöl...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det går absolut att göra våfflorna på annat mjöl än mandelmjöl :)

      Min Pappa är också allergisk mot mandel så när vi bjuder honom på våfflor använder vi kokosmjöl i stället. Den ända skillnaden när man använder kokosmjöl är att man endast använder 1/2 dl kokosmjöl istället för 1 1/2 dl mandelmjöl. Skulle tro att det även går att använda hasselnötsmjöl men då är det 1 1/2 dl som gäller.

      Lycka till!
      / Jenny

      Radera
  14. Går det att göra receptet utan kokosmjölet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :)

      Denna variant på Paleovåfflor är gjord på mandelmjöl. Kokosmjölken som finns i receptet kan du ersätta med vatten om du vill.

      Lycka till!

      Jenny & Magnus

      Radera
  15. Hei!
    Jeg elsker bloggen deres! :)

    Har dere et alternativ til mandelmel?
    Er allergisk mot mandler..
    Ha en fin kveld!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla TAB för dina fina ord om vår blogg!

      Vi håller på att experimentera med en våffeldeg utan mandelmjöl (nötfri), receptet hamnar i så fall i Paleoskafferiet.

      Magnus & Jenny

      Radera
  16. HEJ!
    Vad glad jag blev när jag hittade ert recept idag på våffeldagen! Trodde det var kört för mig!
    En fråga bara - måste man ha i fiberhusk/psyllium? Vad har det för funtion?
    (Jag är mandel- och nötallergisk så jag tänkte prova receptet med kokosmjöl)
    Bästa hälsningar Sabina

    SvaraRadera
  17. Catti Rådemar14 april 2015 10:58

    Tack för ännu ett fantastiskt recept!! Perfekt med en lite tjockare smet, så är ju risken för "översvämning" minimal...
    Jag upptäckte när jag börjat att jag inte hade något mandelmjöl kvar hemma, så jag tog kokosmjöl istället och minskade mängden till ca hälften. Blev riktigt bra!! :-)

    SvaraRadera