tisdag 27 augusti 2013

Kantarellpaj med bacon!

Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Kantarellpaj med bacon” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

10 kommentarer:

 1. Kan man byta ut kokosmjölken i äggstanningen mot nåt annat? Tycker verkligen inte om när mat smakar kokos :/ Annars gillar jag kokos, konstigt det där... /G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej G

   Tråkigt, men du är inte ensam om att ha svårt för kokossmaken i mat. Tyvärr är det dock lite svårt utan kokosmjölken... sorry.

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Låter som en supergod paj! Ska lätt testa den! I helgen bjöd vi mina föräldrar på kräftskiva i miniformat. Jag gjorde en västerbottenostpaj och använde för första gången mandelmjöl. Blev en hit!! Har skrivit till er förut då vi här hemma började äta paleo kost i somras. Idag var maken och storhandlade. Vi blir alltmer strikta i vår kosthållning och ser det som en mycket positiv utmaning. Ett sätt att leva som passar vår familj. (Men osten släpper jag inte...)

  Blir väldigt glad när jag hittar recept, tips och råd här. Ni underlättar vår vardag!

  Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia

   Vad roligt att "höra"! Ja pajdegen på mandelmjöl blir väldigt god!

   Härligt att ni lever mer och mer Paleo, det gillar vi :)

   Tack också för dina fina ord, roligt att vi kan vara till hjälp! Bara att skriva igen om ni undrar något.

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Kan man benytte denne pajdegen til pizza også?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Vi tror den skulle blir väldigt torr till pizza. Men man kan använda vanlig köttfärs som "pizzabotten"! Om du inte har provat Meatzapizza (som det kallas) så ska du absolut göra det, länk här: http://undervarttak.blogspot.se/2012/11/meatzapizza-paleo-recept-fredagsmys.html

   Lycka till!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Ni skulle inte kunna få till någon smarrig blomkålssoppa? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Detta får vi undersöka, återkommer med recept om vi lyckas få till något bra :)

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Den här ska jag definitivt prova. Har gjort Västerbotten-pajen innan, men liksom G så har jag svårt för det med att allt smakar kokos..... Har ätit halvpaleo sedan jag började sommarsemestern, och med halv menar jag att jag fortfarande äter mjölkprodukter. (Tyvärr verkar det omöjligt att få tag på opastöriserad mjölk, men efter att ha bott några år i Schweiz är jag rätt övertygad om hur mjölk förstörs genom pastörisering och att människokroppen nog ÄR gjord för mjölk trots allt. I alla fall kan jag meddela läsare att de recept jag provat så funkar det utmärkt att byta ut kokosmjölken mot vanlig gammaldags mjölk OM man inte är strikt PALEO. - lång parentes...)
  Trots att jag behållit mjölkprodukterna har jag märkt stora hälsoförbättringar och jag har minskat intaget av värktabletter för min Psoriasis Artrit med hälften. Tjoho!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matilda

   Först, så underbart att du märkt av hälsoförbättringar med Paleo kosten! Härligt att höra!

   Jobbigt det där med att inte tycka om kokossmaken, just kokosmjölk är mycket användbart och vi har det till flera recept. Som du säger så kan man byta ut till "vanlig" mjölk men det blir inte Paleo då och faller liksom utanför vårt område... :)

   Det är mycket tråkigt att man väljer att förstöra många fina och naturliga varor som t.ex. mjölk med pastörisering! Eller att spruta in socker och konserveringsmedel i kött, man blir så trött och ledsen på allt sånt!

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera