söndag 1 september 2013

Vitlök- och chilimajonnäs med persilja!



Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Vitlöks- och chilimajonnäs med persilja”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

26 kommentarer:

  1. Vi har precis börjat läsa på lite om paleo och tänker börja lägga om kosten mer. Blev så glad när jag hittade till er för här finns så mycket inspiration och goda recept så jag är övertygad om att det inte kommer att bli några problem att till största del leva efter paleo. Min största farhåga var dock frukosten, men efter att ha kollat igenom era förslag så känns det inte längre som att jag kommer att ha svårigheter att släppa mejeriprodukterna heller. Idag äter vi i och för sig inte så mycket mjölkprodukter, men däremot havrebaserade produkter. Jag är troligen känslig både mot mjölkprotein och gluten, men har aldrig riktigt orkat ta tag i det, framförallt gluten eftersom jag älskar bröd. Har under senaste åren lagt om kosten mer och mer och gått ner ganska mycket i vikt. Men nu vet jag hur mycket bättre jag mår utan bröd så jag känner att det är dags att lägga om sista biten också med tanke på sädesslag och mejeri. Jag tror på paleo, inte som en diet utan ett sätt att äta ren mat med rätt avsedd energi för kroppen att må bra av. Jag har testat muslin, äppelkrämen, hallonkrämen, wraps och bröd. Allt har bara varit fantastiskt gott! Kommer att fortsätta följa er med stor nyfikenhet. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika

      Välkommen in Under vårt tak! Vad roligt att du börjat med Paleo och redan upptäckt hälsofördelar! Härligt!

      Precis som du säger så är det en livsstil och en hållbar sådan baserad på ren och naturlig mat som människan är anpassad efter!

      Stort tack också för dina fina ord om oss, det värmer!

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Nu efter en vecka kan jag bara konstatera att paleo känns så rätt för min kropp. Lite flummigt men det känns som ett lugn i kroppen. Egentligen har vi ätit ganska bra innan. Det är frukosten som är den stora skillnaden. Är så glad för alla goda bröd och frukost recept jag hittar hos er! /annika

      Radera
    3. Hej Annika

      Tack snälla för din kommentar, härligt att höra och nej, det är inte flummigt - förstår känslan precis!

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Hejsan.
    Jag funderar lite på att börja med paleo,för att få i ordning på min mage som inte alls mår bra just nu efter sommaren.
    och ja har läst på en hel del om detta och det verkar verkligen vara bra :D
    men jag har en fundering, får man äta BOVETE? typ göra gröt/müsli på på morgonen?
    ha en bra kväll.
    Mvh Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Louise

      Att äta Paleo för en orolig/dålig mage är jättebra, tror du kommer att märka stora skillnader.

      Nej, jag skulle inte klassa Bovete som en Paleovara. Men gröt och musli kan du absolut göra ändå, vi har recept i vårt Paleoskafferi på både god och mättande gröt och musli. Gå in och "botanisera" bland alla härliga recept och låt dig inspireras.

      Lycka till

      Magnus

      Radera
  3. Ser super ut, måste äggen vara i rumstemp?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnea

      Vi tycker att det går bäst då men har hört från flera att de inte behöver vara rumstempererade.

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Jag får den inte tjock, vad gör jag för fel?

    Gör som det står

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håll mixern i botten en stund innan du börjar att röra den uppåt i långsam takt. Enda gången jag misslyckades var när jag körde den uppåt och nedåt på en gång. För mig funkar det både med kalla och rumstempererade ägg och olja.

      Radera
    2. Tack Cornelia, bra svar. Vi har också märkt att det kan göra skillnad.

      Therese, det är svårt att säga exakt vad du gjort fel men prova igen, följ receptet (vilket jag förstår att du gjorde sist också :)) och prova dessutom Cornelias tips.

      Lycka till

      Magnus

      Radera
  5. Vilken olivolja använder ni?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sagajo

      Vi använder oftast Zeta's olivolja extra mild.

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Hei
      Jeg bor i Norge og jeg finner ingen milde olivenoljer her.
      Kan jeg bruke valnøtt olje isteden?

      Trine

      PS
      blikk helt gal etter å eksperimentere med mat. Takk for fantastisk side!!

      Radera
    3. Hej Trina

      Tack för dina fina ord, det uppsakattas verkligen!

      Vi har aldrig använt Valnötsolja men prova gärna. Vet att det fungerar med Avokadoolja och många lägger i ungefär hälften med kokosolja. Experimentera helt enkelt :)

      Lycka till

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Hej!
    Min man och jag har nu ätit Paleo (inspirerade av er) i några månader och min mage funkar nu bättre och hans psoreasis är så gott som borta och han upplever sig så mycket piggare :) Men det är bara 3 hälsovinster, jag skulle kunna rabbla fler... Jag har tänkt utmana mina vänner i en Paleo utmaning (whole 30 kommer sen ;)Att inte baka och göra "substitut" för skräpmat och att utesluta bakpulver har jag förstått, men hur är det med att göra pannkakor på kokosmjöl, fiberhusk och ägg? Kokosgröt? Tack för en bra och inspirerande blogg! / Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica

      Så underbart att höra om alla de hälsofördelar ni har fått med en Paleo kost! Ren och naturlig mat har en fantastisk verkan på våra kroppar - keep up the good work!

      Tack också för dina fina ord om oss!

      Vad roligt att du ska göra en Paleo utmaning med dina vänner, bra initiativ! Det är stor skillnad på Paleo utmaning och Whole30, under en utmaning så är det ok att använda mjölet av nötter o.s.v. men absolut inte i en Whole30. Man ska inte gör substitut för skräpmat i varken Paleo utmaningen eller Whole30 och du har helt rätt med bakpulver, det är ett no, no!

      Så ja, under Paleo utmaningen får ni göra Paleogröten och de Busenkla pannkakorna i vårt Paleoskafferi. Har du fler frågor så bara skriv, kanske är enklare att skriva till vår mail: flohult19@hotmail.se

      OBS om ni sedan ska göra en Whole30 så SKA ni läsa boken "It starts with food"! Det är en nödvändighet :)

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Hej, vilken informativ och fin blogg ni har! Jag ska själv börja med en mjölk, mjöl och socker fri diet och söker med ljus och lykta efter lite inspiration. Glad att jag hittade hit till er. Hoppas det är ok att jag lägger till er under mina hälsobloggar så jag kan följa när ni uppdaterar=). MVH Gela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gela

      Tack snälla för dina fina ord om oss! Det uppskattas verkligen!

      Varit inne och tittat på din fina blogg också!

      Klart du får lägga till oss, bara roligt. Låter som Paleo kosten passar dig väldigt bra och är precis vad du söker.

      Stort lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Hej!
    Jag har precis börjat med paleo. Och ett måste när de gäller mig är att det finnas sås till bla kötträtter och den här låter alldeles utmärkt! :) Men jag tänkte höra om ni har hittat någon mild olivolja som inte är raffinerad?

    Mvh Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lisa

      Nej vi har inte hittat någon som är mild nog - ännu :) Men det fungerar bra med avokadoolja också!

      Hittar du så meddela gärna!

      Magnus & Jenny

      Radera
  9. Hej! Gjorde precis er smarriga majonnäs! Funderar angående hur länge den håller sig i kylen? Vet ni på ett ungefär? Mvh Rebecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Rebecka

      Majonnäsen håller sig iallafall en vecka i kylen, lukta och smaka efter det.

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Min majjo blev otroligt besk.
    Hur kan det komma sig?
    Verkligen oätlig.

    Förövrigt Älskar jag er blogg, så ingen kritik:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon ? =)

      Radera
    2. Hej

      Det beror med största sannolikhet på olivoljan - man måste använda en extra mild olivolja som det står i receptet. Har man "vanlig" olivolja så blir den oerhört besk och smakar helt enkelt illa.

      Magnus & Jenny

      Radera