Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under
vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till
detta inlägg ”Härlig Banankaka med Choklad och Valnötter” så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Det låter ljuvligt, jag älskar att baka med banan! Gjorde även själv en banankaka igår :)
SvaraRaderaHej Marja!
RaderaJa, banan är så gott i bakverk :)
Du har en fantastisk fin blogg med många härliga recept och när man bakar sockerfritt ger ju banan en fantastisk naturlig sötma till baket!
Baka på och ha en fin dag!
/Jenny
Hejsan!
SvaraRaderaKakan verkar god ska baka den i helgen. Men jag undrar hur mycket 60ml flytande kokosolja är i fast form. Så jag inte smälter för mycket i onödan:-)
Hej Carina!
RaderaKakan är fantastisk :)
Jag vågar inte svara på hur mycket 60 ml smält kokosolja är exakt i fast form, jag brukar ofta bara ta lite på känn, men mät upp ungefär lika mycket i fast form och smält. Blir det för lite är det ju bara att smälta lite extra och om det blir lite för mycket så har du lite att pensla formen med :)
Lycka till med ditt bakande och ha en fin helg!
/Jenny
Är det skillnad på raw kakao och "vanligt" kakaopulver. Jag tänker på vilka mängder man skall beräkna.
SvaraRaderaMed vänlig hälsning,
Monika
Hej Monika
RaderaMängdmässigt i recept är det troligen ingen skillnad skillnad men Raw kakao är inte upphettad eller processad, "vanlig" kakao kan vara både upphettad och processad. Dessutom kan den innehålla socker...
Magnus & Jenny
Tack för svaret!
RaderaMed vänlig hälsning,
Monika
Vad spännande med valnötter i kakan:)
SvaraRaderaHej Milla
RaderaJa, jättegott!
Magnus
Gott med banankaka, åt en variant av denna som tidningen Mama hade publicerat för några år sedan när jag var gravid och väntade vår äldste son. Ser och låter jättegott!
SvaraRaderaHej
RaderaVisst är det gott med banankaka, att den dessutom går att variera mycket är ju inte fel!
Magnus & Jenny
Bakade denna efter ert recept igår ! UNDERBAR ! tack :-)
SvaraRaderaTack själv Birgitta! Vad glada vi blir att du bakat den och att den var så god!
RaderaMagnus & Jenny
Baka med banan är ju förvånansvärt användbart ändå. Den här kakan låter kanongod!
SvaraRaderaHej Sara
RaderaJa visst är det bra att "söta" med banan - så gott! Och du har helt rätt, denna kakan är kanongod!
Magnus & Jenny
Hej! Jag tål varken ägg eller nötter- kan paleo ändå vara något för mig? Känns som om alla recept innehåller nötter och ägg.. Har du något förslag på vad jag kan byta ut nötterna och ägg mot i recept?
SvaraRaderaHej
RaderaPaleo går abslut att äta även om man är allergisk mot ägg och nötter!
Vet du om du är allergisk mot hela ägget eller bara gulan alt. vitan?
Det finns väldigt många goda och härliga recept i Paleoskafferiet som du kan äta, men att byta ut ägg i ett recept är nog svårt... Har inge jättebra ideer på just detta. Men som sagt - titta i Paleoskafferiet efter andra recept.
Magnus & Jenny
Jättegod kaka! Gjorde succé på 2-årskalaset. Fin blogg ni har!
SvaraRaderaTack snälla Camilla
RaderaSå roligt att Banankakan gjorde succé :) Vad glada vi blir - tack!
Magnus & Jenny
Har upptäckt att Paleo är bäst att gå efter om man i en släkt har 4 som inte tål vetemjöl, 3 mjölkallergiker, 2 tål inte majsmjöl och 2 har allmänt stora candidaproblem. Sen lägger vi till att alla 11 (fyra generationer) vill ha ekologiskt och utan tillsatser. Men vi fixar kalasfika ändå :-)
RaderaJa då är Paleo verkligen perfekt!
RaderaÄt och njut av ren och naturlig Paleokost.
Magnus & Jenny
Hur stor form bakar ni kakan i?
SvaraRaderaHej :)
RaderaFormen som vi använde är 21 cm i diameter.
Lycka till med ditt bakande!
/Jenny & Magnus
Tack för god fika, väldigt god :)
SvaraRaderaRoligt att höra Malin, tack!
RaderaMagnus & Jenny