fredag 13 september 2013

Härlig Banankaka med Choklad och Valnötter!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Härlig Banankaka med Choklad och Valnötter” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

25 kommentarer:

  1. Det låter ljuvligt, jag älskar att baka med banan! Gjorde även själv en banankaka igår :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marja!

      Ja, banan är så gott i bakverk :)
      Du har en fantastisk fin blogg med många härliga recept och när man bakar sockerfritt ger ju banan en fantastisk naturlig sötma till baket!

      Baka på och ha en fin dag!

      /Jenny

      Radera
  2. Hejsan!
    Kakan verkar god ska baka den i helgen. Men jag undrar hur mycket 60ml flytande kokosolja är i fast form. Så jag inte smälter för mycket i onödan:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina!

      Kakan är fantastisk :)
      Jag vågar inte svara på hur mycket 60 ml smält kokosolja är exakt i fast form, jag brukar ofta bara ta lite på känn, men mät upp ungefär lika mycket i fast form och smält. Blir det för lite är det ju bara att smälta lite extra och om det blir lite för mycket så har du lite att pensla formen med :)

      Lycka till med ditt bakande och ha en fin helg!

      /Jenny

      Radera
  3. Är det skillnad på raw kakao och "vanligt" kakaopulver. Jag tänker på vilka mängder man skall beräkna.
    Med vänlig hälsning,
    Monika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monika

      Mängdmässigt i recept är det troligen ingen skillnad skillnad men Raw kakao är inte upphettad eller processad, "vanlig" kakao kan vara både upphettad och processad. Dessutom kan den innehålla socker...

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Tack för svaret!
      Med vänlig hälsning,
      Monika

      Radera
  4. Vad spännande med valnötter i kakan:)

    SvaraRadera
  5. Gott med banankaka, åt en variant av denna som tidningen Mama hade publicerat för några år sedan när jag var gravid och väntade vår äldste son. Ser och låter jättegott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Visst är det gott med banankaka, att den dessutom går att variera mycket är ju inte fel!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Bakade denna efter ert recept igår ! UNDERBAR ! tack :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Birgitta! Vad glada vi blir att du bakat den och att den var så god!

      Magnus & Jenny

      Radera
  7. Baka med banan är ju förvånansvärt användbart ändå. Den här kakan låter kanongod!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara

      Ja visst är det bra att "söta" med banan - så gott! Och du har helt rätt, denna kakan är kanongod!

      Magnus & Jenny

      Radera
  8. Hej! Jag tål varken ägg eller nötter- kan paleo ändå vara något för mig? Känns som om alla recept innehåller nötter och ägg.. Har du något förslag på vad jag kan byta ut nötterna och ägg mot i recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Paleo går abslut att äta även om man är allergisk mot ägg och nötter!

      Vet du om du är allergisk mot hela ägget eller bara gulan alt. vitan?

      Det finns väldigt många goda och härliga recept i Paleoskafferiet som du kan äta, men att byta ut ägg i ett recept är nog svårt... Har inge jättebra ideer på just detta. Men som sagt - titta i Paleoskafferiet efter andra recept.

      Magnus & Jenny

      Radera
  9. Jättegod kaka! Gjorde succé på 2-årskalaset. Fin blogg ni har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Camilla

      Så roligt att Banankakan gjorde succé :) Vad glada vi blir - tack!

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Har upptäckt att Paleo är bäst att gå efter om man i en släkt har 4 som inte tål vetemjöl, 3 mjölkallergiker, 2 tål inte majsmjöl och 2 har allmänt stora candidaproblem. Sen lägger vi till att alla 11 (fyra generationer) vill ha ekologiskt och utan tillsatser. Men vi fixar kalasfika ändå :-)

      Radera
    3. Ja då är Paleo verkligen perfekt!

      Ät och njut av ren och naturlig Paleokost.

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Hur stor form bakar ni kakan i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :)

      Formen som vi använde är 21 cm i diameter.

      Lycka till med ditt bakande!
      /Jenny & Magnus

      Radera
  11. Tack för god fika, väldigt god :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra Malin, tack!

      Magnus & Jenny

      Radera