Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under
vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till
detta inlägg ”Nötbröd” så klicka här.
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny
Detta brödet är en favorit sedan jag köpte boken! Jag tycker om torkad frukt så jag 'fuskar' lite och slänger i lite sånt också! Jättegott
SvaraRaderaHej Ulrika!
RaderaTanken att torkad frukt kan vara fantastiskt gott i Nötbrödet slog mig när jag bakade det och något vi absolut kommer att testa :) Kan tänka mig att mig att det blir ett fantastiskt julbröd!
Ha en härlig dag!
/Jenny
Ser ljuvligt ut! Misstänker rejält med tuggande och det är ju bra så jag hinner känna mättnad...en känsla som brukar försvinna när det är bröd med i bilden....
SvaraRaderaHej Fröken Nilsson!
RaderaBrödet är förvånansvärt mjukt men väldigt mättande och gott, så tunna skivor är att rekommendera :)
Ha en härlig dag!
/Jenny
Låter jättegott! Mums!
SvaraRaderaHär blir det också brödbak idag! :)
Ha en fin lördag!
Kram
//Lana
Hej Lana!
RaderaHärligt med en bakdag :)
Nötbrödet är väldigt gott och mättande, dessutom väldigt enkelt att baka, absolut värt att testa!
Ha en härlig dag!
/Jenny
Detta ska testas idag! Tack för receptet! Ha en fin helg!
SvaraRaderaHej!
RaderaHärligt :)
Från djupet av våra hjärtan - En fin helg till dig också!
/Jenny & Magnus
Nötallergiker här :(
SvaraRaderaDet ställer till det ibland när man vill äta paleo/renare mat. Mandlar är i.o.f.s. inga problem men det låter ju så mycket godare med mandlar, hasselnötter och valnötter ... Men nya recept och idéer (med eller utan nötter) är alltid välkommet!
Hej
RaderaAllergier är alltid tråkigt! Bra att mandlar är ok, de är riktigt goda! Men precis som du säger, recept och ideér är allt roligt!
Vår erfarenhet är att allergier mildras starkt eller till och med försvinner efter en tid med Paleo kost!! :) det är ju verkligen en sporre till att äta Paleo!
Magnus & Jenny
Hej! Der supergott ut! Har bakat något liknande fast i muffinsform och med torkade bär tror jag, fast det ser faktiskt bättre ut i brödform :)
SvaraRaderaTack för otroligt bra inspiration!
Hej Johanne
RaderaVi tänkte prova med fikon i men det blev inte denna gången (får bli nästa gång) misstänker att det är väldigt gott med torkade bär. Ja visst är brödet vackert när man skär upp det!
Tack för dina fina ord!
Magnus & Jenny
Har ni testat att frysa in brödet? Gissar att det blir segt, men en sådan där limpa är nog svår att klämma i sig innan den blir dålig? Ser otroligt gott ut.
SvaraRaderaHej Monnah!
RaderaVi har två bitar av brödet i frysen just nu men vet inte hur det blir när vi tinat upp det, vi får meddela detta vid ett senare tillfälle :)
Ha en fortsatt fin kväll!
/Jenny & Magnus
Hej!
SvaraRaderaJag har bakat en liknande variant, kallas Stenåldersbröd, och det går utmärkt att frysa in.
Fantastiskt gott och mättande bröd :)
Tack för en bra inspirerade sida!!
Hej Carro
RaderaVisst är det gott med nötbröd, och precis som du söger mättande. Vi skär tunna skivor och njuter av den goda smaken!
Tack för dina fina ord om oss.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Vad har ni för pålägg på brödet på bilden?
SvaraRaderaHej
RaderaDet är ett avokadosmör (enbart avokado och lite pressad citron som är mixats), pharmaskinka och persilja :) Underbart gott!
Magnus & Jenny
Yummie. Ett favvorecept sedan boken kom ut här i Danmark för ca 1,5 år sedan. Gör brödet ganska ofta. Räcker med 2 skivor så är man storkmätt. Funkar utmärkt att frysa. ALLA älskar brödet, till och med dem som är extrema sovs-kartoffel-og-rugbrød-folk (vilket är vanligt Danmark). Kan tipsa om att pröva laxtartar på skivan. Smakar som himmelriket.
SvaraRaderaNu skall jag pröva Rodes recept för version 2 av brödet som finns i hans nya bok. Blir spännande.
Hej Daniel
RaderaVi håller med, det behövs inte mycket för att bli mätt. Vi skär väldigt tunna skivor och det är så gott.
Tack för tipset om Laxtartar! Låter härligt!
Ny bok på gång :) roligt, hoppas den kommer på svenska snart! Meddela gärna hur nya brödet blir.
Magnus & Jenny
Jag bakade ju - som ni vet vid det här laget - en variant av brödet med lite ändringar. Blev supergott och går lätt att skära i tunna, tunna skivor. Kan också meddela att det gick jättebra att frysa in. Jag fryser in det skivat, i "högar" med fyra i taget och tar fram vartefter. Tinar på nolltid. Tack för ett superrecept!
SvaraRaderaHej Kjersti
RaderaUnderbart gott bröd - smart med att frysa in skivat.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Det ser deilig ut :) Dette skal jeg forsøke å bake!
SvaraRaderaHej Marit
RaderaJa det var jättegott, tycker abslout du ska baka det.
Magnus & Jenny
Det här nötbrödet är otroligt gott, det luktar underbart och ser jättefint ut. Tack för receptet.
SvaraRaderaHej Layla
RaderaJa visst är det gott, härligt när det luktar nybakat!
Tack för dina fina ord!
Magnus & Jenny
Mums, det ser supersmarrigt ut! Jag vill baka det nu!!! Men bir ändå lite tveksam till om det passar mig. Ni säger att det är väldigt mättande, är det lätt att överäta? Själv är jag sockerberoende och triggas lätt igång av olika brödsubstitut. Vägar jag provbaka tro? Mår utmärkt av en paleokost, så länge jag utesluter frukt och tar det försiktigt med nötter. Tacksam för råd och pepp...
SvaraRaderaVänliga hälsningar,
Malin
Hej Malin
RaderaVad bra att du vet vad som triggar beroendet, det är ju en fördel. Med tanke på detta så tror vi inte att Nötbrödet är för dig. Det har mycket nötter i sig och kommer troligen trigga dig. Tror du gör helt rätt Ia att utesluta frukt och nötter, finns ju så mycket annat gott!
Magnus & Jenny
Tack för ert råd! Erkänner att jag blir lite besviken, men egentligen visste jag ju redan att detta bröd inte var något för mig. Behövde nog bara få höra det från er med. Det är konstigt, men jag saknar inte alls det vanliga brödet, kakor, godis och choklad. Däremot känns det riktigt trist att inte kunna äta ost, nötter, frökex och bröd som detta. Men som sagt, det finns ju sååå mycket annat gott. Tack för alla era recept som jag faktiskt kan äta.
SvaraRaderaVänliga Hälsningar,
Malin
Hej Malin
RaderaDu har helt rätt, det finns så mycket gott att göra!
Njut av ren och naturlig Paleomat!
Magnus & Jenny
Tack för tipset om detta bröd. Roade mig att räkna ut priset på en limpa (ca 1,3 kg) och det blev 82 kr, men då får man tänka på att man får nästan dubbelt så mycket energi (från bra källor) jämfört med vanligt bröd. Läs mer i mitt inlägg på bloggen
SvaraRaderaHej Mattias
RaderaVilket jobb du lagt ner för uträkningar, bra gjort och ett fint inlägg! Ja brödet kan verka dyrt men som du skriver så är det mättande. Man använder inte detta bröd på samma sätt som "vanligt" - det räcker med tunna skivor och inte många som det lätt blir när man äter "vanligt" bröd...
Priset är enligt oss därför relativt billigt och brödet bra mycket bättre.
Tack för dina länkningar till oss i ditt inlägg.
Magnus & Jenny
Hej! Nu har jag smakat nötbrödet som jag bakade igår kväll. Fantastiskt gott och lätt att skära! Inga smulor. Jag bytte ut linfrö mot Chiafrö. I övrigt gjorde jag enligt ert recept. Tack!
SvaraRaderaHej Eva Maria
RaderaJa det är ett jättebra bröd och ett fint recept. Roligt att du blev så nöjd!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Mitt nya favoritbröd. Passar toppen till aprikossmör och en skiva mild getost på. Så enkelt och gott och det blir absolut ingen smak av äggen som jag var rädd att det skulle bli.
SvaraRaderaJa det är fantastiskt gott Camilla!
RaderaOch som du säger, ingen äggsmak. Härligt med aprikossmöret!
Magnus & Jenny
Bästa brödet jag ätit på länge - och det smakar bröd, inte kaka! Tack :)
SvaraRaderaJa det är jättegott EvaCecilia.
RaderaOch vi tycker precis som du, inte kaksmak utan brödsmak!
Hälsningar
Magnus & Jenny
Ljuvligt!
SvaraRaderaTack snälla Linda
RaderaMagnus & Jenny
Spelar det roll om sesamfröna är med eller utan skal?
SvaraRaderaHej Cina!
RaderaNej, det ska inte ha någon betydelse att du använder sesamfrön med eller utan skal.
Lycka till!
Jenny & Magnus
Hei. Jeg har benyttet denne resepten / oppskriften, men har også forsøkt meg frem med diverse frø og også Macadamianøtter, og det blir også bra. Jeg har også benyttet dette som pizzabunn, men har benyttet knust/krossat linfrø og knuste mandler. Men jeg tilsatte ekstra egg. Jeg helte blandingen ut i langpanne og stekte bunnen i om lag 10 minutter, innen jag la på pizzafyllet. Fantastisk godt. Og fant ut samtidig at det også vil fungere som knekkebrød, om jeg hadde stekt det lenger.
SvaraRaderaSå spännande! Jätteroligt att du provat göra pizzabotten på detta och att det dessutom fungerar som knäckebröd. Toppen!
RaderaTack
Magnus & Jenny
Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker det är en riktig delikatess! :) Men jag undrar hur mycket kolhydrater det kan tänkas innehålla?
SvaraRaderaHej Rosine
RaderaVad roligt att du funderar på att göra detta brödet, verkligen gott! Inom Paleo så räknar man inte kolhydrater och vi har därför ingen kalkyl på detta. Men om du är nyfiken så finns en bra sida som heter http://matkalkyl.se/ och här kan man söka på respektive livsmedel och få fram kolhydratsinnehållet - sedan är det bara att räkna.
Hälsningar
Magnus & Jenny
Det var ett ganska gott bröd men jag tyckte det smakade lite för mycket olivolja. Kanske bara en halv dl olja nästa gång?
SvaraRaderaHej Maria
RaderaDet går säkert bra att minska mängden, vilken olivolja använder du?
Magnus & Jenny
Detta brödrecept är nog mitt favoritrecept av alla jag har provat hittills! Tack för er fantasktiskt fina blogg. :-)
SvaraRaderaVet inte om jag lyckades skicka en fråga så jag provar igen. Jag är allergisk mot hasselnötter, finns det andra nötter som skulle kunna vara goda att ha i?
SvaraRadera