lördag 19 oktober 2013

Olivolja en basvara i Paleoskafferiet


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Olivolja en basvara i Paleoskafferiet” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

  1. Jag har börjar göra majonnäs på extra mild olivolja! Jättegott! Speciellt när man kryddar den på olika sätt! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana

      Vi gör samma, och som du säger man kan göra den på så många sätt genom olika kryddningar - jättegott!

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Extra virgin är ju allra bäst, men vid majonästillverkning är raffinerad tyvärr tvungen att användas (Zeta extra mild) annars blir smaken alldeles för stark. Vid stekning och i ugn försvinner smaken vid upphettning. Bra inlägg om olivolja förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja smaken blir konstig - man får en märklig bismak - om man använder extra jungfruolja vid majonäs, så ja tyvärr blir det en extra mild här!

      Magnus & Jenny

      Radera
  3. Tack för det här inlägget :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Tack för uppskattningen!

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Hej,

    Först och främst vill jag tacka för en fantastisk blogg! Den har gett mig mycket inspiration.

    Jag har funderat lite på valet av olja till majonäs. Valet står mellan ekologisk kallpressad rapsolja, som gör sig mycket bra i majonäs, och en raffinerad extra mild olivolja, då extra virgine är uteslutet för smakens skull. Jag vet att raps tillhör gruppen spannmål, som inte är bra för oss, men hur pass mycket sämre kan det vara än en raffinerad olja där man använt kemikalier i tillverkningsprocessen?

    //Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin

      Du har helt rätt i att ingen av oljorna är optimala... Problemet med Rapsoljan är att den troligen också genomgått en kemisk process, efter pressningen så renas den och detta sker vanligen med kemikalier (vet faktiskt inte ens om den pressas mekaniskt, även detta kan ske med kemikalier).

      Vi har provat med Avokadoolja och majonäsen blir lite "rinnigare" men helt ok och bra i smaken, dock är denna oljan VÄLDIGT dyr...

      Här använder vi alltså mild Olivolja, men söker hela tiden efter en som inte är raffinerad.

      Magnus & Jenny

      Radera