söndag 18 maj 2014

Sötpotatisgratäng med vitlök, chili och purjolök


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Sötpotatisgratäng med vitlök, chili och purjolök”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

4 kommentarer:

 1. hej!
  jag har börjat med paleo för en vecka sen ca, håller precis på att göra ett zucchini- och morotsbröd! har hittat bra recept här och på receptbloggens.bloggplatsen.se :) körde lchf innan så gott jag förmådde, men kände att det blev för mycket med fettet och fokus på det. känns bättre med fokus på ren mat Ü.
  en fråga; gelatin, är det paleo? alltså gelatinblad som man bakar med. gjort på svinsvål. eller ska man använda agar-agar? sen undrar jag också om mandelmjölk, gör ni eget eller köper ni? hittade bara två sorter med socker/tillsatser i. :( justja, en till sak.. vad finns det för choklad som är paleo? något tips? gjorde julnougat som jag hittade på receptbloggens, och tog 85% choklad som jag hade sen tidigare. blir så less på att leta förgäves, i princip allting är ju konstgjort nowadays! USCH! självförsörjning nästa, när jag har gård om några år. längtar så! får kämpa på så gott det går fram tills dess.
  gick iaf ner 1,1 kg på tre dagar när jag började med paleo. hade fallit ur lchf någon vecka innan.. är inte på något sätt överviktig eller knappt ens rund men några trivselkilon vill jag allt ha bort, plus att jag vill må bra såklart, det är ju det främsta!! :)
  tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sonja

   Att må bra är ett väldigt fint mål och Paleokosten är då helt rätt väg att gå!

   Gelantin är Paleo, men vi har aldrig köpt i butik - vet inte hur det tillverkas eller vad som finns i... Kolla upp detta innan. Vi använder inte mandelmjölk från butiken av precis samma anledning som du skriver, tillsatser i alla, man kan lätt göra själv (bara att googla). Vet faktiskt bara en choklad Ombar (dock inte alla sorter) som är Paleo, annars är det nog tillsatser i de flest. Vi använder raw kokao om vi vill få chokladsmaken.

   Låter underbart med egen gård och självförsörjning, du får kontakta oss då så vi får skriva om det!

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Hej, tack för en fantastisk blogg och underbara recept. Sedan några månader tillbaka lagar jag bara paleo. I kväll tänkte jag laga fisk panerad med sesamfrön, barnen vill gärna ha potatismos till, men jag undrar om det går att göra mos av sötpotatis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Så härligt att ni äter enligt Paleo sedan en tid tillbaka . det gillar vi!

   Ja det går att göra mos av sötpotatis.

   Magnus & Jenny

   Radera