måndag 2 juni 2014

Blåbärssmoothies med banan och kokosmjölk


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Blåbärssmoothies med banan och kokosmjölk”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

8 kommentarer:

 1. Jättegod! Sonen tyckte dock den var stark!? Där ser man vilken skillnad det är på barns och vuxnas smaklökar! ^^
  En sak som jag skulle vilja be er ha i åtanke som förbättring: Skriv ut näringsinnehåll och energi-värde för era rätter. Som jag har förstått det så räknas inte kcal inom paleo men det kan ändå vara nyttigt i början. Eller som i mitt fall, jag heltidsammar och har precis gått från att äta miserabelt till att äta nyttigt och sockerfritt - så nu har jag börjat bli orolig för att faktiskt få i mig för LITE energi istället... Har ni några tips hur jag kan tänka för att slippa räkna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna

   Du har helt rätt, man räknar inte kalorier, kolhydrater eller liknande inom Paleo. Vi kommer inte att skriva ut näringsinnehåll eller energivärde till våra recept, men om du är nyfiken så finns en sida som heter http://matkalkyl.se/livsmedel.php och här fyller du bara i det livsmedel som du är nyfiken på så kommer ett mycket detaljerat "svar".

   Varför tror du att du får i dig för lite energi? Märker du något fysiskt eller är det en känsla?

   När man går från "vanlig" kost till Paleokost så är det alltid en övergångsperiod på en månad eller flera och under den tiden anpassar sig kroppen till den nya kosten. Man kan då uppleva orkeslöshet, illamående, trötthet och till och med sjukdomssymptom... Detta kommer att gå över när kroppen "förstår" att den ska gå från sockerdrift till fettdrift.

   Om man känner sig dålig kan det vara både vätske- och saltbrist, man släpper vätska vid övergången och det drar med sig salter ur kroppen. Drick gärna extra med vatten och ta ett glas med ungefär en tesked havssalt per dag så bör det kännas bättre.

   Men det är svårt för oss att ge konkreta kostråd på den informationen vi har just nu.

   Hoppas i alla fall att detta varit till lite hjälp.

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Hej, en dum fråga kanske...
  Men kokosmjölk är det den varianten som man köper i Thaihyllan på burk eller finns det en variant i mjölkkylen också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen dum fråga Lisa!

   Vi köper kokosmjölk i tetrapack, Santa Maria´s Extra Creamy Coconutmilk. Den innehåller inga tillsatser och har en hög andel kokos, dessutom är den fri från giftet BPA som tyvärr ofta finns i konserver.

   Lycka till.

   Magnus & Jenny

   Radera
  2. Just det - den brukar stå i Thaihyllan (INTE i kyldisk).

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) du vill ha en fru / make
  prophetokona@gmail.com

  SvaraRadera
 4. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera
 5. Hej mina kollegor online Jag är Monica Gilbert från Frankrike, jag vill använda detta medium för att tacka Dr Ajayi den stora spell spellisten för att han tog tillbaka min man. min man lämnade mig för sin exflickvän som han hade innan han gifte sig med mig det är en svår situation för mig jag ringde och bad honom att komma tillbaka han vägrade att han sa att han inte älskar mig längre jag försökte alla möjliga sätt att få honom tillbaka förgäves uppförde han sig som en person under manipulativ kontroll. Jag berättade för min vän vad jag passerade och hon gav mig Dr Ajayi WhatsApp-nummer: +2347084887094 och hon förklarade för mig hur Dr Ajayi hade förberett en ört för att hon skulle bli gravid efter 15 års äktenskap utan livmodern. Jag var i behov av hjälp så jag kontaktade Dr Ajayi genom whatsApp-numret som min vän gav mig, och jag sa till honom mitt problem, han berättade vad jag skulle göra som jag gjorde när han instruerade och han kastade en kärleksförtryck som gav tillbaka min make inom 72 timmar. Om du behöver hjälp med att få din älskare tillbaka eller något annat livsproblem, kontakta Dr Ajayi via e-post: drajayi1990@gmail.com WhatsApp: +2347084887094

  SvaraRadera