onsdag 11 juni 2014

Sötpotatis pommes


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Sötpotatis pommes”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

10 kommentarer:

 1. Sötpotatis är fantastiskt gott. äter det faktiskt till frukost varje dag i form av klyftor. Till detta lax, kyckling eller lever. Låter kanske krångligt på morgonen men det är det faktiskt inte. Allt in i ugnen i samma form 30 min.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter helt underbart! Bra frukosttips!

   Tack

   Magnus & Jenny

   Radera
 2. Tack för en underbar receptbank! Undrar en sak; är det ok att äta groddar av mungbönor o alfaalfa enligt paleo? //Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Lite trixig fråga, ja och nej. Groddar är allt frön, bönor, spannmål eller nötter som börjat gro. Alltså är vissa ok och andra inte. Spannmål och baljväxter ingår inte i Paleo så dessa går bort, men övriga är ok.

   Magnus & Jenny

   Radera
 3. Svar
  1. Vi håller med, helt underbart gott!

   Magnus & Jenny

   Radera
 4. Hej!
  Tack för ännu ett ubderbart resept, smakade som väntat väldigt gott. Jag har en fråga till er, jag älskar att äta enligt paleo men är naturligt smal och jobbar på att gå upp i vikt. När jag nu äter paleo har jag väldigt svårt att uppnå viktuppgång så jag har nu laggt till färskpotatis för att få i mig mer kolhydrater. Har ni några tips till mig. Skulle ju vilja äta paleo helt :) tack för en toppen blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Tack. Ja sötpotatis är väldigt gott och går att göra mycket på.

   Får man fråga om du tappar vikt på Paleokosten?

   Just vanliga potatis är lite av en gråzon inom Paleo, vissa anser att det är ok medan andra tycker att det är ett no no. Vi äter inte potatis på grund av att det är en relativt ny vara, kanske 400 år gammal.

   Om du tänker på kolhydratinnehållet så har sötpotatis ungefär 20 g kolhydrater medan potatis har ungefär 16 g, så ur den aspekten skulle sötpotatis vara bättre för dig. Potatis har däremot mer stärkelse och det är inte jättebra för kroppen, sötpotatis betydligt lägre - så även där är sötpotatis bättre alternativ.

   Tränar du mycket? Av vilken anledning vill du gå upp i vikt (är du underviktig)? Hur äter du Paleo?

   Det är lite svårt att ge råd på den informationen vi fått.

   Magnus & Jenny

   Radera
 5. Hej jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min man tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade mig för en annan kvinna förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för profeten Okona stor budbärare till det orakel som han tjänar, berättade jag mitt problem för profeten Okona om hur min man lämnade mig. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min man jag på telefonen och sa förlåt för att bo mig förut. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta för hela världen hur profeten Okona hjälper mig att ge mitt hjärta begär. Om du behöver någon form av hjälp kontakta profeten Okona på följande e-postadress: prophetokona@gmail.com eller WhatsApp på +2348069032895 Han kastade också så många stava som,
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) du behöver inte skilsmässa i ditt äktenskap.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill ha botemedel mot dödliga sjukdomar
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill knyta din man och hustru för att vara din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) du vill ha en fru / make
  prophetokona@gmail.com

  SvaraRadera
 6. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera