Grundreceptet har vi hittat i Jonas Coltings härliga kokbok.
Boken innehåller många bra och inspirerande recept på mat för alla som vill leva ett naturligt liv. Jonas ger också tips, råd och roliga anekdoter om mat.
Bananpannkaka
Detta behöver du
(räcker till 2 personer):
- 6 ägg
- 1 banan
- 1 stor klick mandelsmör eller kokosolja
- Kanel
- Havsalt (om du använder kokosolja)
- Ev. grovhackad mandel
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader (om du ska göra en ugnspannkaka).
- Lägg alla ingredienser i en bunke.
- Kör med stavmixer tills det blandat sig väl.
- Häll i en ugnssäker form.
- Strö på den grovhackade mandeln.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
Så här gör du lätt ditt eget mandelsmör.
Servera pannkakan med härliga bär och eventuellt lite vispad kokosmjölk eller grädde.
Njut! |
/Jenny & Magnus
Vilket smart sätt att göra pannkakan på! :)
SvaraRaderaJag följer också coltings recept, men steker i en liten stekpanna. Pannkakorna blir visserligen runda och fina, men det tar en halv evighet att bli klar.
Ska definitivt testa det här om nån dag!
Hej!
SvaraRaderaJa, Colting tipsade själv om detta när vi var på hans föreläsning. Man hinner ju göra så mycket annat när pannkakan står i ugnen. Blogga t.ex. ;)
Ha det bra!
/Jenny & Magnus
Endast testat denna med jordnötssmör innan paleo kom in i mitt liv, men ska absolut testa denna. har ni provat den andra varianten? 3 ägg, 3 msk kokosmjölk, 3 msk mandelmjöl, 1 banan? Brukar göra den i ugn oxå! Kanongod!
SvaraRaderaDen måste vi prova Vera, tack för tipset!
RaderaMagnus & Jenny
Låter supergott!
SvaraRaderaBlir helt vanlig bananapancake scramble för mig ikväll. Men ugnspannkaka ska prövas en annan dag! Är den god att värma dagen efter, eller blir den gummi aktig?
//Tinefis
Hej
RaderaJa det är gott med bananpannkaka i olika former! Vi har aldrig provat att värma bananpannkakan men den är väldigt god att äta kallM
/Magnus & Jenny