tisdag 21 februari 2012

Pannkaka utan spannmål

Vi har tidigare skrivit om olika alternativ till vad man kan äta till frukost när man äter enligt paleo. Vi skrev då om en bananpannkaka som både går att göra i ugnen eller steka som vanliga pannkakor eller plättar.

Grundreceptet har vi hittat i Jonas Coltings härliga kokbok.
Boken innehåller många bra och inspirerande recept på mat för alla som vill leva ett naturligt liv. Jonas ger också tips, råd och roliga anekdoter om mat.

Bananpannkaka

Detta behöver du
(räcker till 2 personer):

  • 6 ägg
  • 1 banan
  • 1 stor klick mandelsmör eller kokosolja
  • Kanel
  • Havsalt (om du använder kokosolja)
  • Ev. grovhackad mandel

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader (om du ska göra en ugnspannkaka).
  • Lägg alla ingredienser i en bunke.
  • Kör med stavmixer tills det blandat sig väl.
  • Häll i en ugnssäker form.
  • Strö på den grovhackade mandeln.
  • Grädda i ugnen i 20 minuter.




Så här gör du lätt ditt eget mandelsmör.

Servera pannkakan med härliga bär och eventuellt lite vispad kokosmjölk eller grädde.

Njut!
/Jenny & Magnus

6 kommentarer:

  1. Vilket smart sätt att göra pannkakan på! :)
    Jag följer också coltings recept, men steker i en liten stekpanna. Pannkakorna blir visserligen runda och fina, men det tar en halv evighet att bli klar.
    Ska definitivt testa det här om nån dag!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja, Colting tipsade själv om detta när vi var på hans föreläsning. Man hinner ju göra så mycket annat när pannkakan står i ugnen. Blogga t.ex. ;)

    Ha det bra!

    /Jenny & Magnus

    SvaraRadera
  3. Endast testat denna med jordnötssmör innan paleo kom in i mitt liv, men ska absolut testa denna. har ni provat den andra varianten? 3 ägg, 3 msk kokosmjölk, 3 msk mandelmjöl, 1 banan? Brukar göra den i ugn oxå! Kanongod!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den måste vi prova Vera, tack för tipset!

      Magnus & Jenny

      Radera
  4. Låter supergott!
    Blir helt vanlig bananapancake scramble för mig ikväll. Men ugnspannkaka ska prövas en annan dag! Är den god att värma dagen efter, eller blir den gummi aktig?
    //Tinefis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Ja det är gott med bananpannkaka i olika former! Vi har aldrig provat att värma bananpannkakan men den är väldigt god att äta kallM

      /Magnus & Jenny

      Radera