torsdag 31 maj 2012

Otur - Tur!

Det går inte alltid som man vill, vi har haft lite otur helt enkelt. Den senaste tiden har det varit många saker som inte alls gått som vi önskat. En del större och en del mindre, vissa har lång inverkan och andra varade bara för stunden.

En bruten tå som påverkar hela min vardag då jag inte kan vara ute och röra mig som jag vill är den jobbigaste och tråkigaste händelsen. Nu har det gått två veckor och det känns mycket bättre men mina härliga springturer längs med sjön här i Flohult ligger fortfarande en bit bort. Att en bruten tå kan ändra livet så mycket!

Vår bil, som aldrig krånglar, bestämde sig för att få problem med bromsarna bak - bara att byta. Dessutom så var det dax för service och där påpekade dom att bromsarna fram och ett stag var slut, det gräver hål i kassan det här! Nästan samtidigt slutade internet att fungera, ett åskoväder gjorde effektivt slut på modemet. Till och med vår 24-timmars fasta i början av veckan var svår, mycket jobbigare än tidigare. Där satt vi med våra halvfulla vattenglas och småsurade på var sin sida av soffan.

Till de mer besvärliga sakerna hör våra toalettproblem, vi har ett slutet avlopp till vårt hus och det har råkat bli fullt... hm. Så nu är det utedasset som gäller! Nära naturen och helt enligt våra tankar med att leva enklare men vi kanske inte vill leva riktigt så nära, speciellt inte när det kommer till att tömma utedasset. I början på nästa vecka kommer våra goda vänner slamsugarna och tömmer avloppet och då kan vi åter igen få njuta av den lyxiga känslan som en toalett inomhus är!

Som tur är så finns det en annan sida också, en glad och fin sida. Sidan heter "Under vårt tak" och den är vår, att skriva på en egen blogg är riktigt roligt och vi är så glada för alla våra läsare, alla kommentarer och den fina respons vi fått på vårt skrivande! Att få skriva om det vi brinner för, livsstilen Paleo, är en stor förmån och oerhört skoj. Vi älskar ren och god mat, naturlig träning och att njuta av det enkla i vardagen, att leva Paleo helt enkelt. Att få dela med sig av detta och dessutom få uppskattning för det är verkligen en extra krydda och glädje i livet.

Mina vackra barfota turer längs Lygnern ligger säkert inte allt för långt bort och under tiden kan jag sitta på vår underbara altan med utsikt över sjön och drömma om tassande steg på sandstranden i Flohult! Närmast har vi ett bröllop i Stockholm att se fram emot, Jennys kusin ska gifta sig och vi tar tillsammans med Jennys föräldrar bilen upp till huvudstaden. Vi ser fram emot en långweekend på hotell, ett vackert bröllop, god mat och fint sällskap.

Vi trivs oerhört bra i vårt hem och har sedan vi köpte huset gått med stora planer om hur vi skulle kunna bygga om för att få ännu mer utsikt och en bättre planlösning. Därför är det extra roligt att vårt bygglov nu gått igenom, vi har bara två kompletteringar som ska lämnas in innan vi får lov att starta ombyggnaden! Otroligt spännande och inspirerande, till semestern får vi kanske sätta igång.

Ibland är det tur med lite otur! Man lär sig uppskattar de små sakerna, som en lilltå eller en toalett inomhus. Ut och lek, njut och ät gott!

/Magnus & Jenny

3 kommentarer:

 1. Grattis till bygglovet!! Grymt, jätte kul. Det är ni värda underbara fina ni <3. Tack för alla kloka ord på denna fina bloggen.
  Ha en ljuvlig helg i huvudstaden!
  Kram kram K o R <3..snart under greklands sol....

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Vad kul att ert bygglov har beviljats. Jag blir så otroligt nyfiken på ert boende så nu måste jag komma på besök.
  Ja tänk vad en stortå kan ställa till det för en - att tänka tacksamma tankar.
  Även jag har levt med sluten tank så jag förstår vad ni går igenom, hi, hi.
  Kram på er
  Kusin Kristina

  SvaraRadera
 3. Tack finaste Kristina, Kristina och Robert!

  Vi jätteglada för att bygglovet gått igenom, vi ska bara lämna in några kompliteringar innan vi kan få startlovet och sätta igång :)

  Kusin Kristina det är klart att du ska komma och hälsa på! Bänken med utsikt, en värmande kopp kaffe och vi längtar efter ditt besök. Slå en signal så kan vi bestämma en tid.

  Kristina och Robert vi vet att vid skrivandets stund befinner ni er vid soliga breddgrader. Önskar er en härlig semester!

  Ha det härligt och njut av dagen!

  Kramar Jenny & Magnus

  SvaraRadera