söndag 15 juli 2012

Mjuk banankaka till sommarfikat!

Sommaren bjuder till många trevliga fikastunder, i trädgården, på altanen, under utflykten och på stranden, med kaffe, te eller något svalkande att dricka och en god kaka.

Denna saftiga och goda banankakan, bakad på kokosmjöl och givetvis helt paleo, låter vi oss väl smaka vid vårt sommarfika!

 

Mjuk banankaka

Detta behöver du till en kaka


6 ägg
2 msk honung
60 ml smält kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt
2 bananer

Lite smält kokosolja och riven kokos till formen.

Så här gör du


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en stor bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med lite riven kokos
  • Häll i smeten i formen
  • Grädda i ugnen i ca 45 minuter. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar


 Ät och Njut av härligt sommarfika!


/ Jenny & Magnus

11 kommentarer:

  1. Verkar supermums! Blir att baka imorgon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina

      Jättegod kaka! Verkligen uppskattad och lätt att göra!

      Lycka till

      Magnus & Jenny

      Radera
  2. Jisses vad god! Blev väldigt saftig & bra.
    Min första Paleo-bakning & allt, kommer jag definitivt att göra om. Hade 4 bananer som var övermogna så jag gjorde dubbel sats i en mindre långpanna. Hälften av banankakan slängde jag in i frysen. Toppen!

    Mvh
    Sabina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sabina

      Vad roligt att "höra"! Härligt att ha i frysen när man får lite sug på Banankaka! Lycka till med din nya karriär som Paleobagare ;)

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Lagde denne med litt råkakao og valnøtter i. Veldig god :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej MM!

      Detta lät ju fantastiskt gott :)
      Det måste vi testa!

      Tack för tipset!
      /Jenny

      Radera
  4. Vi bakar denna kaka hela tiden. Vi tycker att det är ett bättre alternativ än en frukt som eftermiddagsfika åt vårt barn. Eftersom kakan blir lite smulig har vi lagt till ett ägg. Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin

      Vad roligt att höra, ja den är verkligen god! Tack för tipset också!

      Magnus & Jenny

      Radera
  5. Väldigt god! Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla, så roligt att höra!

      Magnus & Jenny

      Radera
  6. Helt underbart god! Och så lätt att göra även för mig som inte bakar precis... Tack för receptet och inspirationen :) Jag tog en extra banan och det blev bara ännu godare!

    SvaraRadera