onsdag 1 augusti 2012

Avokadosallad med ägg, tomat och knaperstekt bacon!

Denna enkla och goda avokadosallad är ett utav de första recepten som vi lagade när vi började med Paleo för nu snart 2 år sedan. Vi njuter fortfarande av denna goda sallad titt som tätt, ibland som den är till lunch eller som tillbehör till köttbiten, kycklingen, vid buffén eller när det serveras tapas.

När man tänker tillbaka så märker man att många utav de första paleorecepten även har blivit de som återkommit oftast. 2 år med Paleo tänk vad fort det har gått och så mycket vi lärt oss och så mycket som förändrats både i kropp och själ!

Testa denna goda och enkla sallad du med, kanske blir det som för oss en start för ett liv med Paleo!


Avokadosallad med ägg, tomat och knaperstekt bacon

Detta behöver du till 2 portioner

4 ägg
2 avokado
10 cocktailtomater
125 g bacon

Så här gör du

  1. Koka äggen.
  2. Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek i stekpannan.
  3. Häll över de färdiga baconen på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
  4. Skala och dela äggen i mindre bitar.
  5. Skölj tomaterna och dela i 4 bitar.
  6. Dela avokadon på hälften och ta ut kärnorna.
  7. Avlägsna skalet och dela avokadon i mindre bitar.
  8. Lägga äggen, tomaterna, avokadon och den knaperstekta baconen i en skål och blanda.
Klart och dax att servera!

Hoppas att denna goda sallad blir en favorit även för dig!

/ Jenny & Magnus

2 kommentarer:

  1. Låter supergott! Detta blir nog nästa veckas luncher.

    SvaraRadera
  2. Hej Sandra

    Tack! Ja detta är riktigt gott och väldigt enkelt att göra. Du ska absolut prova, det kommer bli en fin lunch!

    /Jenny & Magnus

    SvaraRadera