lördag 29 december 2012

Annas härliga och saftiga morotsbröd


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Annas härliga och saftiga morotsbröd” så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

34 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Mums, mums!
    Det receptet sparar jag och bakar det brödet nån gång! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana

      Ja detta ska du prova, extra skoj för oss att vi fått det av en utav våra läsare! Saftigt och fint.

      /Magnus & Jenny

      Radera
  2. Funderar på om man kan använda den här receptet till bottnar i en smörgåstårta, vad tror ni? Eller finns det någon ute i paleovärlden som har något annat förslag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta

      Jag tror det kan fungera utmärkt som botten till en smörgåstårta! Meddela gärna hur det fungerade.

      Hälsningar

      /Magnus & Jenny

      Radera
  3. Det ska jag göra men det kommer att dröja några veckor, ska göra den först i feb.

    SvaraRadera
  4. Jo...det gick alldeles utmärkt att göra smörgåstårta. Hade en lite större form så det blev bara två lager. Vi slukade hela på 5 pers.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta! :)

      Tack för din lilla rapport på hur det gick med smörgåstårtan!
      Vad roligt att det gick bra :)
      Här om veckan när jag bakade Veronicas Paleoformfranka, receptet hittar du i Paleoskafferiet, så tänkte jag på din smörgåstårta och tänkte att även det brödet skulle passa bra till just smörgåstårta :)

      Ha det gott!

      Jenny

      Radera
    2. Jo jag såg ju åxå Veronicas franska och började vela lite. Bestämde mig för att köra som planerat, tänkte att med alla morötterna i så blir det lite matigare :)

      Radera
  5. Ett fantastiskt gott bröd och lätt att baka. Jag vill även säga till er att ni har en mycket bra blogg. Ni har verkligen hjälpt mig att bli nyfiken för att pröva detta. Har provat en vecka nu och jag mår toppen. Kommer att fortsätta.

    SvaraRadera
  6. Tack snälla Anette för dina fina ord! Vad glada vi blir!

    Ren och naturlig mat har stor betydelse för kroppen och välbefinnandet! Vi är så glada att höra om att du mår bra och dessutom kommer fortsätta med Paleomat, hoppas vi kommer höras mer i framtiden. Har du några frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss.

    Magnus & Jenny

    SvaraRadera
  7. Det här brödet står i ugnen och gräddas just nu! Jag är så glad att jag hittade till er fina blogg med massa lättföljda recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sabina!

      Välkommen in Under vårt tak :) Vad roligt att vi får inspirera dig till ett liv med Paleo!
      Hoppas du blir nöjd med morotsbrödet det är så saftigt och gott :)

      Ha det gott!

      Jenny & Magnus

      Radera
  8. Hej!

    Spännande att jag fann er blogg!

    Jag provbakade detta morotsbröd igårkväll och när jag tog ut det efter 80 minuter så var det inte genomgräddat så det gick sönder en del när jag stjälpte upp brödet ur formen. La tillbaka det och gräddade ytterligare 15 minuter, men som sagt lite trasigt bröd blev det, även om den största delen blev fin. Väldigt blött bröd men det kanske är det som ni menar med saftigt ;-) Resultatet blev i alla fall godkänt, det smakade bra och allt annat än torrt! kände verkligen morotssmaken så gillar man inte det ska man verkligen inte baka detta bröd.
    Om jag bakar detta igen så provar jag nog att göra bullar av degen istället. Sen undrar jag hur det skulle smaka med till exempel brödkryddor i...har ni experimenterat med kryddor i?
    Åh andra sidan finns det så många spännande brödrecept i paleoskafferiet som jag är sugen på att testa så det kommer i första hand!

    Fortsätt dela med er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ina

      Misstänker att morötterna som du hade kanske var lite saftigare/blötare än de vi hade, kan ju skilja en hel del från morot till morot... Roligt att det smakade bra iallafall.

      Nej vi har inte experimenterat med kryddor i just detta brödet men det skulle säkert fungera utmärkt.

      Magnus

      Radera
    2. Ina, testa köra pommeransskal eller brödkryddor, eller ingefära,,jag brukar variera mellan dessa kryddor och det blir mums. Jag göra alltid frallor av denna sats och då räcker det med 60 min, de blir kanon! Lycka till!

      Radera
  9. Hej! Vill börja med att tacka för en jättebra, inspirerande blogg! Den har varit en ovärderlig hjälp när jag för några veckor sedan gick över från LCHF till Paleo och dessutom tvingade med min måttligt förtjusta dotter på tåget... För att göra henne glad tänkte jag prova det här morotsbrödet så att hon kan få sina älskade mackor till frukost. Jag blev lite förvånad över att det inte är nåt bakpulver i! Stämmer det, blir det inte väldigt kompakt? Anna-Lova

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna-Lova

      Vad roligt att höra att du provar på Paleo.

      Det stämmer att morotsbrödet inte innehåller bakpulver, är ett speciellt bröd som blir väldigt saftigt av morötterna - inte lufigt och poröst... Men man upplever det inte som väldigt kompakt heller.

      Meddela gärna hur det gick och vad ni tyckte!

      Magnus & Jenny

      Radera
  10. Hej!

    Vilken fantastiskt fin sida ni har! Tusen tack att ni delar med er!
    Provade att byta ut morötterna mot sötpotatis för lite variation i Annas saftiga morotsbröd. Blev lite mindre sött men gott. Provade även att byta ut morötterna i det andra brödet med mandelmjöl, mot squash, funkade finfint.

    Ha det toppen bra!

    MVH Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mia

      Vad roligt att du provar olika recept! Bra också att du experimenterar och provar nya smaker, precis vad vi vill - inspirera till matglädje!

      Magnus & Jenny

      Radera
  11. Åh jag kan inte välja mellan alla bröd! Vilket bröd tror ni passar till en middags räkmacka med majonäs och avokado? Funderar på morotsbrödet... :)
    Tack för en i övrigt bra blogg, är inne varje dag och kollar recept känns det som :)
    Mvh Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma

      Detta brödet fungerar säkert jättebra, tänker på Veronicas formfranska också. Men båda är säkert riktigt goda med räkor, majonäs och avokado.

      Lycka till!

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Gjorde morotsbrödet, vart riktigt bra! Supergott blev det! Formfranskan lät spännande, men en fråga, när det är kokosmjölk i receptet smakar inte brödet kokos då? Eller känner man inte av det?

      Radera
    3. Hej Emma

      Vad roligt att det blev bra!

      Nej vi tycker inte att brödet smakar kokos när det är kokosmjölk i det.

      Magnus & Jenny

      Radera
  12. Hej!
    Det vore fint med en bild som visar hur det färdiga brödet ser ut när man skivar upp det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stina

      Ja det kanske är något vi kan lägga till med tiden.

      Magnus & Jenny

      Radera
  13. Hej

    jag baka brödet idag och det blev bara gegga av det inne i brödet :( jättefin på utsidan dock....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ajdå, vad tråkigt Jennifer!

      Magnus & Jenny

      Radera
  14. Vad har ni på brödet? Ni äter ju varken smör eller ost som jag förstått det =) Blir det inte lite torrt att inte ha något på brödet så att säga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Vad vi har på varierar väldigt mycket. Det kan t.ex. vara: parmaskinka, avokadosmör, kokosolja, olika sorters grönsaker, aprikossmör o.s.v.

      Man får använda fantasin :)

      Magnus & Jenny

      Radera
  15. Jag vill gärna blötlägga mina frön innan jag äter dem med tanke på fytinsyran. Hur fungerar det ihop med det här brödet? Står inget om att ni blötlägger?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Det går jättebra att blötlägga fröerna innan man bakar.

      Magnus & Jenny

      Radera
    2. Behöver jag behöver torka dem i ugn innan jag mixar dem och gör brödet?

      Radera
    3. Hej

      Det är nog en fördel om de är torra då morötterna tillför mycket vätska.

      Magnus & Jenny

      Radera
  16. Skalade sesamfrön. Ska det vara i degen?

    /Janna

    SvaraRadera