torsdag 17 januari 2013

Strikta Paleokakor!Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Strikta Paleokakor”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

 

14 kommentarer:

 1. Kan meddela att jag är lätt som en fjäder och fick två toppen pass idag. Kroppen mår toppen och livet leker. Paleo is tha shit säger jag bara, helt grymt! :)

  / Lindakat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Lindakatarina, Paleo is tha shit!!!

   Visst är det underbart när man kommit över tröskeln och får kicken som bara ren och naturlig mat ger! Grattis och mycket bra jobbat! Tror fastan gör en hel del :-) jag är imponerad och glad för din skull! Har samma erfarenhet med lättheten i kroppen, känns som om jag springer på luft! Återhämtar mig oerhört snabbt också.

   Tack för att du delar med dig

   /Magnus

   Radera
 2. Mycket spännande recept! Måste testas! :)
  Ha en toppen kväll!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa, testa, de är de väl värda! Goda och, som sagt, strikt Paleo.

   Ha en fin helg

   /Jenny & Magnus

   Radera
 3. Dessa ska jag baka idag! Kanske tillsammans med min lilla 2 åring som jag försöker vänja av med pasta, ris och korv träsket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martunia

   Låter som en bra idé att vänja av med pasta, ris, korv och liknande! Hur gick det med bakandet? Hoppas ni tyckte om dem!

   Ha en fin kväll

   /Magnus & Jenny

   Radera
 4. Hej! Har just hittat er blogg och den är så inspirerande! Jag kanske inte kommer bli helt paleo, men jag har fastnat för tankesättet och att byta ut vissa måltider till paleo-måltider känns både roligt och hälsosamt! Har just nu valnötsbrödet i ugnen och lingonsylten på spisen! Spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linnea

   Roligt att du hittat in till oss, välkommen!

   Det är precis så det börjar, tanken måste få "vänja" sig vid ett nytt sätt att se på mat. Vad glada vi blir av att du provat lite olika recept, både valnötsbrödet och lingonsylten är jättegoda! Som sagt man behöver inte bli helt Paleo med en gång, som du gör är jättebra - prova dig fram och njut av ren och naturlig mat! Om du har frågor eller funderingar så är det bara att skriva till oss.

   Hälsningar

   /Magnus & Jenny

   Radera
 5. Idag gjorde jag er fänkålsgratäng och den var bara jättegod! Testade att göra helt paleo idag och det funkade lika bra som med mjölkprodukter. Den kommer att lagas fler gånger!
  Tack för receptet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tina

   Ja visst är den god :-) Nästan allt som har mejeriprodukter går att byta ut mot kokosmjölk! Det fungerar väldigt bra och recepten blir helt Paleo.

   Tack för dina fina ord!

   Hälsningar

   /Magnus & Jenny

   Radera
 6. Idag testade jag att laga kyckling i lergryta. Fantastiskt enkelt och gott! Min man tycker tyvärr inte om kokosmjölk :-/ därför får det bli kompromisser i matlagningen.. Men detta gick hem både hos honom och barnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så härligt Ulrika! Ja lergryta är riktigt bra och bekvämt - maten sköter ju sig själv ;-)

   Tråkigt att han inte uppskattar kokosmjölk... man får helt enkelt kompromissa som du skriver.

   Tack för din kommentar

   Hälsningar

   /Magnus &Jenny

   Radera
 7. Vad gott det låter!
  Och vad kul att läsa igenom er blogg och fina många underbara och goda recept. =o)
  En liten fråga... Frukt och bär innehåller en del socker. Hur tänker ni där? Är det ok för att det är fruksocker? Försöker stanna borta från socker fö att bli av med mitt otroliga beroende, men saknar frukt och bär. Några tankar på detta?
  Tack för svar på förhand!
  //Tine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tine

   Dessa kakorna är försvinnande goda och dessutom strikt Paleo! Alltså helt utan tillsatser, bara rena och naturliga råvaror.

   Inom Paleo så räknar man frukt och bär som ett tillbehör, alltså inte det huvudsakliga i kosten. Om man tänker en pyramid så har man alla grönsaker och olika sorters kött och fisk längst ner, detta är basen och det man bör äta mest av. Högre upp när pyramiden smalnar av kommer frukt och bär, helt enkelt ett komplement till basen.

   Hur mycket frukt och bär man äter beror på vilka mål, och vilken anledning, man har med sin Paleo kost. Vi vill må bra och ge vår kropp bästa möjliga förutsättningar i allt vi gör, därför äter vi Paleo. Om man vill bli av med ett sockerberoende så kan det vara bra att dra ner på frukt och bär, kanske hålla sig till en frukt om dagen. Antingen som den är eller som en liten fruktsallad toppade med nötter, i en bananpannkaka, eller som i receptet ovan i en kaka - det är en halv banan i kakan och det blir c:a 14 st, sannolikt tar man en eller två kakor till fikat och kan då t.ex. unna sig goda lingon till middagen eller något liknande under samma dag. Med andra ord, Paleo innehåller frukt och det är ett komplement till grönsaker samt olika sorters kött och fisk.

   Njut av ren och naturlig mat, ät rejäla portioner från basen av pyramiden och håll dig borta från all hel- och halvfabrikat's mat med tillsatt socker. Unna dig frukt och lite bär eller nötter någon gång ibland.

   Hoppas att detta är till hjälp, tack för att du frågar och tveka inte om det är något mer du undrar - bara att skriva till oss!

   /Magnus

   Radera