lördag 12 januari 2013

Paleoskafferiets Tortilla chips!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Paleoskafferiets Tortilla chips”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!
Magnus & Jenny

48 kommentarer:

  1. Det här låter ju otroligt gott! Vilket bra recept! Sparas genast! Ska görs till nästa taco-fredag! :)
    Tack för ett kanonbra recept!
    Ha en fin helg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lana!

      Så roligt att kunna dela med sig av ett bra recept! :)
      Absolut att du måste testa dessa nästa gång ni äter tacos, sååååå goda!!

      Kram Jenny

      Radera
  2. Ja, du är grym!!! Jätte bra tips, skall testas!
    Kram kram K o R

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! :)

      Roligt att kunna inspirera!

      Kram Jenny

      Radera
  3. Kanon recept!! Idag har jag gjort dessa chips, blåbär/björnbärs sylt med äpple likt ert lingonsylt recept sen brödet med aprikoser! :-) er sida är min kokbok. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!

      Välkommen in under vårt tak! :)
      Vad roligt att du hittat flera recept som du tycker om.
      Det är så härligt att kunna inspirera och hjälpa andra att laga och äta naturlig och god Paleomat.

      Ha det bra!

      Jenny

      Radera
  4. Jättebra tips!! MÅste tetsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Absolut att du ska testa! :)
      Du kommer inte bli besviken, så goda!

      Lev väl!

      Jenny

      Radera
  5. Svar
    1. Hej Linnéa!

      Roligt att du tyckte om receptet! :)
      Känner att tortilla chipsen kommer bli en stor favorit för många här Under vårt tak.
      Gott att kunna inspirera fler till ett liv med Paleo och naturlig mat.

      Ha det gott!

      Jenny

      Radera
  6. Låter jättegott, det måste jag testa någon gång! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!

      Testa! Testa!! :)
      Väldigt goda och enkla att göra.

      Njut av god Paleomat!

      Jenny

      Radera
  7. Tack för tipset! Måste testas!
    En liten fråga också. Är det tillåtet med osockrad nyponsoppa om man äter enligt paleo? såg på en annan blogg att det var ok men vill dubbelkolla om det stämmer.
    Mvh
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna

      Ja Tortillachipsen är jättegoda så dessa måste du absolut prova!

      Angående nyponsoppa så har jag aldrig sett någon utan tillsatser och ofta är det med någon form av spannmål! Så svaret är helt enkelt nej. Är det något speciellt märke du tänker på? Även om de skriver osockrad så brukar det vara någon annan form av sötning, troligtvis i konstgjord form... Skriv gärna och meddela vilket märke du menar och i vilken butikskedja du sett den, skulle vara intressant och titta på den.

      Ha en bra dag!

      /Magnus

      Radera
    2. Tack för snabbt svar.Från Ekströms på ICA. Tips på vad man kan ta innan ett träningspass när man behöver ha i sig ngt litet? Frukt och smoothies äter jag mycket ändå så vill helst inte ta det innan så man inte får i sig för mkt fruktsocker.
      Mvh
      Anna

      Radera
    3. Bra Anna, jag ska titta på Ekströms osockrade nyponsoppa.

      Något väldigt bra är vår kaffedrink det är många som har den som Pre-räningsdrink, lägger in en länk här: http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/kaffedrink-kaffe-paleo-recept-enkelt.html

      Själv brukar jag ta en lätt sallad, kanske några ägg till. Sallad är klart underskattad men fungerar jättebra om man behöver något precis innan man ger sig iväg på en springturen. På morgonen springer jag alltid på "fastande" mage :-)

      Hoppas att detta är till hjälp

      /Magnus

      Radera
    4. Har sett nyponmjöl i butik men vet inte hur man gör nyponsoppa på det...

      Radera
  8. oj, va härligt!! måste ju vara perfekta att dippa oxå=))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Trollet!

      Tortilla chipsen är fantastiskt goda! :) Och som du säger så är de perfekta att dippa!
      Är även gott som tillbehör till en god soppa, på buffébordet eller när det vankas tapas :)

      Ät och Njut av god Paleomat!

      Jenny & Magnus


      Radera
  9. Har helt fastnat på eran blogg, ramlade in när jag sökte på mandelmjölk tror jag. Jättefint att ni vill dela med er, verkar vara smidiga och goda recept! Har börjat tänka att jag vill undvika mejeriprodukter, är från början mest bekant med lchf, älskar ren mat, ekorekonärproduceratochsmåskaligt. Så nu när jag letar runt här under ert tak, blir jag sugen på att testa lite lätt paleo, är gravid så känns jobbigt att slå om helt...
    Men detta chipsreceptet verkar helt kanon, tror det skall testas till tacofredagen.. :)
    Det jag känner kommer saknas mest är crème fraîchesås till, gillar när det är något krämigt till..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emmie!

      Vad roligt att du hittat in Under vårt tak! Dessa Tortilla chipsen är helt underbara, klart att du ska prova den till "fredagsmyset" :)

      Man kan göra både Guatemala och Salsa, jättegott tillbehör.

      Ja det är bra att du känner dig för och går mot Paleo, det är en rolig och givande resa du startat! Härligt.

      /Magnus & Jenny

      Radera
  10. Nygjorda och avsmakade fick de MVG av mig och VG av de misstänksamma, kräsna och kolhydratälskande barnen! Det är bra betyg om något! Längtar redan till kvällsmaten ikväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marielle

      Vad roligt att "höra"! Ja de är livsfarligt goda - enda felet är att de tar slut så fort :)

      Ha en fortsatt fin helg.

      /Magnus & Jenny

      Radera
    2. Eller hur?! ;-). Gjorde i och för sig bara halv sats eftersom det var ett prov, men de tog slut snabbt och nu görs de nya. Tänkte dippa de i guacamole i kväll!

      Radera
    3. Marielle

      "Halv sats" ett klassiskt nybörjarfel ;) :)

      Gott att dippa i guacamole!

      /Magnus & Jenny

      Radera
    4. Ha ha... ja kanske, men jag har lärt mig att gå ut försiktigt innan jag vet om jag/vi gillar det. Inte kul att behöva slänga.

      Radera
  11. Kan man spara dem sedan på något vis? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ida!

      Om det råkar bli några över så har vi lagt dem i en glasburk! Fungerar utmärkt!

      /Magnus & Jenny

      Radera
  12. Hej Magnus och Jenny!

    Vill tacka för ett superbra recept. Vår 8-åriga son sa när vi gjort dem för andra gången: -Dessa är godare än de vi handlar i affären.

    Jag och min man är mycket tacksamma för era bra recept de har underlättat i vår vardag, tex. tacochips, korvbröd m.m.

    Med vänliga hälsningar
    Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Petra

      Vad glada vi blir över din kommentar, jättefina ord! Verkligen en kvalitetsstämpel från din son :) härligt!

      Vi tycker det är jätteskoj att skriva och inspirera till Paleo kost, din kommentar betyder fantastiskt mycket!

      Magnus & Jenny

      Radera
  13. Hej på er!

    Jag har sån otrolig användning för ert Paleoskafferi! En del saker gör jag om och om igen. Tack för att ni delar med er!!

    I dag bakade jag Tortillachipsen och blandade ihop taccoskryddan till fredagens Taccomiddag. Det blev jättegott!!

    Det är en enorm tillfredsställelse för både kropp & själ att kunna göra så mycket god mat själv av rena och naturliga råvaror.

    Tack igen & trevlig helg!

    Martina

    http://mrssportyspice.blogspot.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Martina

      Stort tack för dina fina ord, det är otroligt roligt för oss att få läsa dessa orden! Vi brinner för mat baserad på rena och naturliga råvaror, en mat som faktiskt gör skillnad i livet och ger en hälsovinst utöver det vanliga.

      Chipsen och kryddblandningen är riktigt bra!

      Ha en fortsatt fin dag!

      Magnus & Jenny

      Radera
  14. Glad att jag hittade detta recept. De blev inte fullt så krispiga som traditionella chips, men riktigt goda och lätta att göra! Min treåriga dotter både kavlade och åt med glädje. Kommer definitivt göra dessa igen.

    Tusen tack för alla goda recept ni bjuder på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Charlotta

      Vad roligt att höra - Tack!

      Magnus & Jenny

      Radera
  15. Gud så glad jag blir! Har längtat efter ett sånt här recept! Nu kanske man till och med kan få mannen i huset nöjd med att ta tillbaka chipsen till bordet. Kanske ska överraska :D
    Riktigt bra blogg med härliga recept! Testade köttfärs och sötpotatisgratäng igår som blev över förväntan. Längtat till dagens matlåda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lovisa

      Hahaha! Ja det tror vi absolut!! Härligt med överraskningar :)

      Roligt att höra att Köttfärs- och sötpotatisgratängen blev bra, vi hade den faktiskt igår!

      Magnus & jenny

      Radera
  16. Ser verkligen fram emot morgondagens taco! Gud så gott det ska bli. Nam nam!! =o)
    Tack för inspirerande och enkla recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En sak till!
      Tänkte använda kokosmjöl...är det nåt speciellt jag ska tänka på då?
      =o)

      Radera
    2. Hej!

      Ja, kokosmjöl beter sig på ett helt annat sätt än mandelmjöl och det krävs en mycket mindre mängd kokosmjöl i förhållande till mandelmjöl. Vi har aldrig testat att baka tortilla chips på kokosmjöl och vet därför inte hur resultatet blir och hur mycket kokosmjöl man ska använda.

      Det låter som en väldigt spännande utmaning som verkligen är värd att testas :) Det finns många nötallergiker som skulle bli lyckliga om det blir bra.

      Lycka till!
      Kram Jenny & Magnus

      Radera
    3. Får hoppas det blir smashing då så får jag meddela hur det gick. =oD

      Radera
  17. Åh herregud så gott detta var! Gjorde paleo-tacos för första gången ikväll och även sambon, som inte kör paleo, blev helt till sig. Även er tacokrydda gick hem. Själv saknade jag osten lite eller nån typ av klängig typ gräddfil. Vad brukar ni ha till era tacos? Har ni bra tips på nån röra?

    /Hanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hanna

      Vad roligt att ni alla tyckte om Tacos'en. Vi brukar ha Salsa, titta gärna i Paleoskafferiet under rubriken röror.

      Magnus & Jenny

      Radera
  18. Återigen ett väldigt spännande recept. Men va kan man göra som nötallergiker? Finns det ngt alternativt mjöl? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Felicia

      Det är svårt med allergier och detta recept är baserat på mandelmjöl. Vi har idag ingen lösning att erbjuda dig.

      Magnus & Jenny

      Radera
  19. Hei, hilsen fra Norge her.
    Chipsene ble veldig gode :)
    Jeg var gått tom for mandelmel så jeg kjørte mandler til finhakket i hurtigmikser. Chipsene ble derfor av den grove typen, men veldig gode på smak ;)
    Tacokrydderet var også vellykket, skal aldri kjøpe tacoseasoning igjen!
    Hilsen Fillilura

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Underbart att höra! Roligt med grövre chips, det får vi testa. Håller med dig - aldrig köpa färdig tacoblandning igen!

      Hälsningar

      Magnus & Jenny

      Radera
  20. Ett tips till er som är lika fumliga som jag:
    Smöra två bakplåtspapper med cocosa/olivolja och kavla sedan ut degen emellan.
    Blir perfekt tunn utan att degen spricker sönder eller rullar upp sig på kaveln.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Peter

      Tack för det fina tipset!

      Magnus & Jenny

      Radera