söndag 27 januari 2013

Konsten att vispa kokosmjölk!


Vi har flyttat till en ny adress och bloggar numera under vårt eget namn och med egen domän, Under vårt tak. För att komma till detta inlägg ”Konsten att vispa kokosmjölk”så klicka här.

Välkommen till vår nya och fina blogg!

Magnus & Jenny

28 kommentarer:

 1. Hej! Tack för en bra blogg med mycket matnyttigt! Det här var ett intressant tips. Jag äter LCHF åt paleohållet och har gått över till kokosgrädde i matlagningen i stället för kokosmjölk, har ni testat hur den funkar att vispa? Eller är det kanske onödigt om kokosmjölken fungerar så bra? Hälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Chiarascura

   Vad roligt att du tycker om vår blogg och att du är nyfiken på Paleo!

   Vi använder Santa Maria's Extra Creamy Coconutmilk för att det är den enda vi hittat utan tillsatser och med 80% kokosnötmjölk (resten är vatten). Vilket märke använder du och hur är det med tillsatser? Som du säger så fungerar mjölken till att vispa grädde, vi använder den också till vår Paleomusli, bakar med den m.m. Så det är ett naturligt val och bra att kunna ha samma "produkt" i allt!

   Ha en fortsatt fin helg!

   /Magnus

   Radera
 2. Hur länge kan man förvara grädden i kylskåpet?

  /Marjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marjo

   När man öppnat kokosmjölken så håller den ungefär 3 - 4 dagar i försluten förpackning i kylskåp! Grädden är alltså samma hållbarhet på, men våran försvinner mycket fortare än så :-)

   Hälsningar

   /Magnus & Jenny

   Radera
 3. Det är sååååå gott med vispad kokosmjölk! hag brukat tillsätta lite limesaft! Blir så fräscht! :)
  ha en toppen måndag!
  Kramar
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lana!

   Limesaft i kokosgrädden låter ju underbart! Måste ju passa perfekt till sommarens härliga jordgubbar :)

   Ha en fortsatt fin kväll!

   Jenny

   Radera
 4. Smart!!

  Funkar det med light kokosmjölk tro, det enda av kokosmjölk vi har här i byn tyvärr...!

  Klem Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!

   Jag tror inte det fungerar med Light kokosmjölk, det som skiljer denna mot "riktig" är att det är mer vatten Light varianten! Har sett varianter som innehåller så lite som 18% kokosmjölk, resten är vatten (och i värsta fall även en eller flera kemiska tillsatser)... Det är helt enkelt en dålig produkt!

   När man ska vispa kokosmjölk är det ju kokosmjölken man vill åt, vattnet häller man bort. Vår rekommendationen är att du beställer kokosmjölk på nätet om du inte får tag på den där ni bor.

   Lycka till

   /Magnus & Jenny

   Radera
 5. Läste på en annan sida, "De e bara o ha den kall o vispa så blir det grädde" In my ass de blev... 2½ timme vispande, frysande, vispande.... till ... smaksatt GEGGA! WOHO... tack som fasiken för ert tips! Inte kostigt det bara blev mög av de hela. Kört paleo nu i 2 månader, tappat 10 kg so far.... Och är SJUKT trött på att bara äta bacon... :D Fint med lite recept! Det tackar jag för! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej

   Det här är klar den roligaste kommentaren vi någonsin fått! :) Först och främst grattis till att du äter Paleo och tappat 10 kg! Bra jobbat! Sedan, varsågod! Förstår att det är enklare att vispa kokosmjölken nu ;) Ja vi har måna recept i Paleoskaffeiet, bara att navigera runt och leta efter något som passar!

   Hoppas det går fortsatt bra för dig!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 6. Kokosgrädde är ju supergott!
  Väldigt bra beskrivet, jag länkar till er :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Jennifer

   Ja visst är det gott och lätt när man väl kommit på knepet!

   Vi har allt fått en del träffar från din sida - tack!

   /Magnus & Jenny

   Radera
 7. Jag vet inte vad som gick fel för mig. Jag gjorde två försök med att frysa in kokosmjölken men den ville inte separera sig. Jag använder samma sort som er. Jag började med 1½ timme i frysen, och paket nummer två var inne i 2 timmar.

  Jag ser på en av bilderna här i inlägget att ni förvarar kokosmjölken i kylskåpet, medan jag har mitt i skafferiet. Kanske var det den skillnaden? Har ni någon gissning? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tessan

   Vad tråkigt att det inte lyckas..

   Ja vi har alltid vår "mjölk" i kylskåpet, du har väl lagt in bunken och visparna i frysen så att även redskapen är riktigt kalla!


   Titta även på kommentaren nedan från Nadja! Bra tips som vi också ska prova!

   /Magnus & Jenny

   Radera
  2. det blev likadant för mig! fick äta mjuk hallonkaka utan kokosgrädde:( men de var gott ändå... men vad gör man för fel? min blev inte alls grå över huvudtaget! hade den 1 h 15 min i frysen och det blev bara en jämn gråvit vätska som vanlig kokosmjölk.

   Radera
  3. Hej Mary

   Aj, vad tråkigt!

   Vilken typ av kokosmjölk använde du? Hade du allt i frysen - kokosmjölk, skål och vispar? Mjölken får inte vara skakad innan, vi har märkt att det är väldigt känsligt!

   Kolla även kommentaren under denna från Nadja, kanske kan vara något...

   Magnus & Jenny

   Radera
 8. Jag brukar bara vispa upp all kokosmjölk så att den blir jämn och slät (bara några minuter). Då är den lös och rinnig, sen in i kylskåpet i en bunke med lock över natten. Dagen efter har den typ gräddkonsistens :) Jag brukar äta den med lite bär på morgonen.

  Bara ett tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nadja

   Vilket underbart bra tips, stort tack! Detta ska vi prova :)

   /Magnus & Jenny

   Radera
 9. Har ju inte funderat lite på HUR man fixar grädde av kokos, men nu så vet jag. Tack för all hjälp jag får här på er blogg när det gäller Paleo. Försöker att lära mig mer om Paleo efter år med LCHF och det är spännande. Steget är ju inte så jättestort från LCHF till Paleo, så det funkar ganska bra :)

  Tack för en jättehärlig och inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martina

   Glada att vi löst detta mysteriet för dig :)

   Roligt att höra att du är nyfiken på Paleo - är det något du undrar så bara skriv!

   Tack snälla för dina fina ord!

   Magnus & Jenny

   Radera
 10. Jag älskar eran blogg med fantastiska recept på mycket gott utan tillsatser som socker och vetemjöl. Visst att jag är ett träningsfreak som äter mycket kalorifria (dåliga produkter) men att på helgen unna sig något gott i form av paleo känns mycket bättre och ha som en reningsdag med grönsmootie o vettig mat utan massa konstigheter. När jag inte längre strävar efter att komma i toppform på kort tid utan att hålla den form jag fått då ska jag gå över till paleo :). Tack för en jättebra blogg med massa inspiration!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sophia

   Vad roligt att du är nyfiken på Paleo och också provat på en del recept.

   Jag tror att du absolut kommer i toppform med just Paleo. Men förstår att det är en process och att man helt enkelt får tänka om allt man lärt sig om kalorier o.s.v.

   Stort lycka till

   Magnus & Jenny

   Radera
 11. Hej, jag försökte vispa igår, men mjölken kanske stod för länge i frysen för den var isbit och inte särskilt separerad. Men jag körde den i matberedaren istället (som inte var kyld) och det blev jättebra. Fast det skumma blev sen när den stått framme en stund, då blev den hårdare och hårdare, och till slut var den mer en fast grötaktig massa. Konstigt!

  Fråga om eran dödsgoda chokladmousse (på avocado) som jag gjorde idag, hur påverkar lönnsirap blodsockret, vet ni det? Känns inte "strikt". Jag försöker köra så strikt som möjligt nu i början för att få igång förbränningen. (Började i måndags. Har använt flera av era recept.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa

   Vad tråkigt att det inte gick bra att vispa kokosmjölken, om den frusit helt så blir det "konstigt"! Ska frysa "lagom" :)

   Lönnsirap är Paleo men det höjer blodsockret, precis som honung, kokossocker och frukt (som allt är Paleo). Om man vill undvika blodsockerhöjningar i mesta möjliga mån så kan man undvika dessa livsmedel, speciellt i början.

   Vad roligt att du använder våra recept!

   Magnus & Jenny

   Radera
 12. Hej. Vilket bra alltenativ för grädde. Det borde ju vara nyttigare än vanlig grädde.
  /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna

   Ja kokosmjölk är ett väldigt bra alternativ och gott dessutom!

   Hälsningar

   Magnus & Jenny

   Radera
 13. Tack för detta blogginlägg! Jag hittade det när jag googlade på kokosgrädde och tack vare kyltipsen lyckades jag på första försöket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att höra Camilla!

   Magnus & Jenny

   Radera